Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Iné mäso |
1 kg baranieho mäsa
4 veľké červené cibule
1 lyžička zázvorovej pasty
1/2 lyžičky cesnakovej pasty
1 lyžička garam masala
1/4 lyžičky mletej kurkumy
1/4 lyžičky pálivého čili korenia
soľ
200ml kokosového mlieka
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.
Na oleji osmahneme nakrájanú cibuľu, zázvorovú a cesnakovú pastu a kurkumu. Necháme vychladnúť a vymixujeme spolu s trochou vody na hustú omáčku.
Omáčku vylejem do hrnca, pridáme mäso, čili korenie, osolíme, zalejeme pohárom vody a varíme domäkka, približne 1 a 1/2 hod - 2 hod. (záleží na kvalite mäsa). Počas varenia kontrolujeme, aby stále bola v hrnci nejaká tekutina.
Potom pridáme garam masala a zalejeme kokosovým mliekom; povaríme ďalších 5 minút.
Podávame s dusenou ryžou, cibuľou nakrájanou na pol mesiačiky a citrónom, ktorým pokvapkáme cibuľu.
Ak použijete čerstvý strúhaný kokos, treba ho opražiť spolu s cibuľou a potom rozmixovať na omáčku. V tom prípade už kokosové mlieko nepoužívame.
Toto je jednoduchá verzia baranieho karí, nie typický indický recept.
http://akochutimasala.blogspot.in/2010/03/baranie-...
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
5 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dakujem, vyzera to super
Mne to urcite nevadi!
foto môžem pridať, ale je to z bravčového mäsa........nevadí?
@Yanah, velmi si ma potesila, ze si skusila tento recept. Je to najoblubenejsie jedlo mojho manzela (z masa) a robim ho dost casto. Dakujem sa odskusanie a komentar a dufam, ze aj fotecku pridas
tak som si konečne trúfla na jeden z tvojich receptov, a vybrala som si toto pikantné mäsko, len som musela dať bravčové, pretože baraninu u nás nezoženiem, inak ostatné suroviny aj postup som sa snažila dodržať, iba chilli som dala menej a asi som dala viac kokosového mlieka, pretože to mám bledšie ako ty na foto........ale čo je najhlavnejšie bolo to mňam rodinke chutilo a ja sa strašne vytešujem že som zvládla uvariť niečo z tvojej indickej kuchyne
dnes som skusala tento recept s obmenami, vrelo vsetkym odporucam,ozaj vynikajuce, dokonca moj manzel si pochvaloval a to je uz co povedat! skoda, ze nemozem pridelit dalsi bod ,leteli by aj 4 hned
Jani baranie by malo byt jehneci, je to ovecka
Miska recept vyzera skvelo , davam bodik
Janka, na cz to prelozili ako skopove
Baranie je asi jehněčí?