Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Studená kuchyňa |
Cesto . 400 g hladkej múky, 250 g stuženého tuku, 1 vajce, 10 lyžíc piva, soľ
Náplň : 5 vajec uvarených natvrdo, 50 g masla, 1 lyžica horčice, 50 g tatarská omáčka, 1 žervé ( asi 100 g ), soľ
Ozdoba :redkvičky, cibuľové pierka alebo pažitka
Z prísad vypracujeme cesto a necháme v chladničke asi 30 min odležať. Potom odoberáme kúsky cesta a vtláčame ich do formičiek-košíčkov. Uložíme na plech a upečieme pri strednej teplote. Teplé košíčky opatrne vyklopíme a necháme vychladnúť. Vajcia rozrežeme , vyberieme žĺtky a popučíme ich vidličkou. Vymiešame do peny s tatarkou, maslom a žervé, ochutíme soľou a horčicou. Ozdobne nastriekame penu do košíčkov, posypeme nadrobno nasekanými redkvičkami a nasekanými bielkami a posypeme na kolieska narezanou vňaťou cibule.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.