Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ostatné |
Hraška - hrachová zmes na obaľovanie, voda, petržlenová vňať
Hrašku zmiešame s vodou, aby sme dostali cesto husté ako na halušky. Pridáme sekanú vňať.
Potom: a) Do horúceho oleje vhadzujeme cez strúhadlo s veľkými otvormi (alebo lyžičkou, kto má rád ako veľké halušky) halušky, ktoré smažíme. Dávame do hotovej polievky pri servírovaní alebo môžeme vložiť i do dusenej zeleniny.
b) Halušky rovnakým spôsobom zavaríme priamo do hotovej polievky a krátko povaríme. Nekoreníme, nesolíme, Hraška je výborne ochutená.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
aha, no Besan je neochutena muka...tak rozdiel v tom asi bude
Miško koukla jsem, cizrna je také luštěnina, myslím, že to je jen trochu rozdílné..i když oboje je dobré pro nízký obsah lepku.Hraška opravdu stačí jen rozmíchat s vodou, je ochucená.Ale myslím, že by to asi, po okořenění, šlo použít podobně.Ale asi je to místní variace.
Miška, do Hrašky netreba ani soľ, ani žiadne korenie, ona je už ochutená. Len sa mieša s vodou.
dakujem Lusi...vlozila som nieco o muke Besan http://www.toprecepty.sk/fotoalbum.php?id=10 je to nieco podobne ako Hraska??
Já mám Hrašku pikant a ta už je ochucená i lehce slaná.Tejaja díky za tip, co z Hrašky.
netreba do osolit? alebo ta Hraska je ochutena?