Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Prílohy |
450g ryze Basmati
750ml vody
3 zelene kardamomy
2 klinceky
1 lyzicka soli
1/2 lyzicky safranovych vlakien
45ml ciastocne odstredeneho mlieka
Umyjeme a scedime ryzu a dame do kastrolika spolu s vodou. Pridame koreniny a sol. Privedieme do varu, prikryjeme a varime na slabom ohni asi 10 minut. Ryzu skontrolujeme,ci je uvarena, nesmie sa rozvarit. Ked je uz makka, precedime ju. Kym sa nam ryza vari safran namocime v hrnceku do mlieka a na slabom ohni zhrievame, alebo dame safran v mlieko do mikrovlnnej rury a zohrievame 1 minutu. Scedenu ryzu dame naspat do kastrolika a polejeme ju lyzicou mliekom so safranom. Zakryjeme na tesno a varime na stredne silnom ohni asi 7-10 minut. Kastrolik presunieme z ohna na dosku a nechame zakryte este 5 minut.
Zdroj: Rice and risotto - Roz Denny
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
dnes som pozerala Nigellu Lawson varit ryzu so safranom..ona namocila safran do slepacieho vyvaru,ryzu poprazila na masle, zaliala vyvarom, osolila a pridala zeleny kardamom a uvarila do makka. na suchej panvici zvlast opiekla kesu orechy a mandlove lupienky a tie potom zamiesala do hotovej ryze a ozdobila sekanou koriandrovou vnatou
opravene
ved to si mala dat ako samostatny recept..ta prva je vyslovene sladke jedlo a to druhe priloha....to urcite daj ako samostatne
@vybusna, dala som este jeden recept do tohto isteho (2 v 1) a prilozila foto ukazku z knihy
skusim zalistovat este v jednej kucharke co mam len na ryzu..
no ta ryza v restike nemala urcite hrozienka v sebe a pokial viem ani mandle a uz vobec nie cukor.....toto bude skor ako ryza na sladko. ako taky orientalny mucnik.
farbu naberie mozno ked pocas varenia premiesas a nesmie sa ho davat vela, co viem, este som tento recept neskusala,ale sa ma niekolko kamosiek pytalo na safranovu ryzu,tak som vlozila,nech niekto vyskusa..mna skor prekvapilo, ze tam nejde sol..musi to byt dost sladke..
mich pocuvaj...ked ideme k indovi na jedlo, moj muz sa nejde dojest ich ryze...ona je krasne biela a ma v sebe oranzove kusocky malicke malicke cohosi. ja som myslela, ze je to nejakym zazracnym sposobom nakrajana mrkva, ale muz ma ubezpecil , ze je to safran. Takze som kupila safran a prisypla do mojej ryze. Jednak mi ta ryza nabrala akokeby farbu...nebola oranzova..to zas nie, ale nebola biela, to je jedna vec a druha vec, ta ryza mi nabrala od toho safranu aj prichut...takze ked ho dam malo, tak ho tam nie je vidiet, a ked ho dam viac, tak ho tam velmi citit...no...nevies na to figel?