Viac ako  4 000  receptov

Mahshi v baklažáne (egyptský recept)

Mahshi v baklažáne (egyptský recept)
Mahshi v baklažánoch
nahoru
Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept) Mahshi v baklažáne (egyptský recept)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Bezmäsité jedlá

Suroviny:

2 a pol pohára ryže
2 stredne veľké cibule
10 strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
mletý indický kmín (cumin)
za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate
paradajkový pretlak
olej
maslo - hera
bujón
paradajky
baklažány

Postup

Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich.

Spravíme si mahshi nasledovne:
1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme a dáme do nádobky/hrnca
2. pridáme nadrobno nakrájanú/pomixovanú cibuľu a roztlačený cesnak (6 strúčikov)
3. ďalej pridáme po jednej ČL soľ, čierne korenie, mletý indický kmín
4. hrste vňatí petržlenu, kôpru a koriandra umyjeme, nadrobno nasekáme a pridáme k ryži
5. do ryžovej zmesi pridáme 2PL paradajkového pretlaku, 2PL oleja a 1PL kopcom masla/hery (kto nemá rád moc mastné, môže dať menej oleja a masla)
6. všetko dobre premiešame a ochutnáme, či nepotrebuje zmes dosoliť a dokoreniť

Mahshi plníme do baklažánov - pozor - baklažány neplníme až po koniec, ale musíme nechať aspoň 1cm voľné miesto od okraja, nakoľko ryža pri varení napuchne a vytiekla by nám von z baklažánov.

Do väčšieho hrnca si naspodok naukladáme stonky z petržlenovej, kôprovej a koriandrovej vňate, na stonky naukladáme nakrájané paradajky a zvyšné strúčiky cesnaku prerezané na polovice. Na tieto stonky potom ukladáme baklažány tak, aby jeden do druhého zapadali (koniec jedného vsunieme do otvoru druhého, viď obrázok, aby sme zamedzili prípadnému vypadnutiu ryže počas varenia). Baklažány na seba vrstvíme.

Prípravíme si zálievku, v ktorej budeme variť naukladané baklažány. Do litra vody dáme slepačí bujón, soľ,čierne korenie, mletý indický kmín a 2 PL paradajkového pretlaku. Túto zmes dáme na oheň, až kým bude vrieť. Po zovretí ochutnáme,či zmes nepotrebuje dosoliť a dokoreniť.

Na naukladané baklažány položíme tanier jeho opakom (viď obrázok) a postupne zalejeme pripravenou zálievkou. Zálievky dáme len toľko, aby posledný rad baklažánov nebol zaliaty. Takto pripravené baklažány dáme na oheň a zakryjeme pokrievkou. Keď baklažány klesnú v hrnci nižšie (budú všetky zaliate zálievkou), vyberieme tanier z hrnca a necháme variť na miernom ohni prikryté pokrievkou.

Približný čas varenia je 30-45 minút, treba priebežne kontrolovať, či je ryža v baklažánoch uvarená.

Vo väčšine prípadov nám zmes mahshi zvýši, tú potom varím ako normálnu ryžu len pridaním vody.

Poznámka

Mahshi v baklažánoch je vhodné ako príloha ku pečenému kuriatku. Jediná jeho nevýhoda je, že je to prplačka a zje sa za 5 minút :-)

Tieto baklažány boli vydlabané dosť nahrubo,bo boli kupované v obchode. Treba ich vydlabať viac, ako na obrázku.

Obyvkle robievam mahshi cromb, plnené kapustné listy, alebo sa tu zvyknú robiť aj plnené vínne listy (listy vínnej révy).

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie


Komentáre k receptu "Mahshi v baklažáne (egyptský recept)"

autor: JanaAli
vložené: 18. 02. 2010 09:03:05  nahlásiť  reagovať
 

destovka-to su biele, oni potom po uvareni ozeleneju smajlik

vložené: 17. 02. 2010 23:44:33  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik

autor: destovka
vložené: 17. 02. 2010 23:21:45  nahlásiť  reagovať
 

Jani, to jsou bile eggplants nebo jsou oloupane??? Ty fialove maji tvrdsi slupku tak je vzdy oloupam...smajlik

autor: JanaAli
vložené: 17. 02. 2010 19:50:58  nahlásiť  reagovať
 

ano Miska, su to take mini, do dlane, nie tie velke,

dakujem, snazila som sa, manzel tiez pomahal fotit,bo bol cely pysny, ze bude tu na tejto stranke eg recept smajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 02. 2010 19:36:43  nahlásiť  reagovať
 

ale to su tusim tie mensie baklazany (brinjal) podla foto..Jani super si to nafotilasmajlik

autor: JanaAli
vložené: 17. 02. 2010 19:11:50  nahlásiť  reagovať
 

vybusna,pokial to robim v baklazne, tak to nejem, mne to tiez nechuti, a kopor mozes skusit vynechat, bude to sice, ine, bo ten kopor tam robi zasadnu chut, ale mozno to bude stat za to, aj bez kopru

autor: vybusna
vložené: 17. 02. 2010 19:07:10  nahlásiť  reagovať
 

taky krasny recept...a ja nemam rada kopor a baklazaaansmajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 17. 02. 2010 19:03:28  nahlásiť  reagovať
 

ano Miska eggplant, ale velke mi neprisli smajlik

autor: michsamant
vložené: 17. 02. 2010 18:47:22  nahlásiť  reagovať
 

to su velke baklazany (eggplant)?


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel dva a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz