Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hydinové mäso | |
Čas prípravy: 45 minút | |
Počet porcií (kusov): 2 |
kuracie prsia
2 malé cibuľky alebo 1 stredne veľká cibuľa
1-2 zelené papriky
15 kúskov tmavých olív celých/pokiaľ máme už vykôstkované a nakrájané, stačia 3PL
1PL octu
1PL kečupu
3PL majonézy
soľ
čierne korenie
červená paprika
kari korenie ( curry )
1. cibuľky, prsia a papriky si nakrájame na pásiky
2. olivy si odkôstkujeme a nakrájame na koliečka
3. do mištičky si dáme 3PL majonézy, 1PL kečupu, 1PL octu a zmiešame
4. do tejto zmesi pridáme pol ČL čierneho korenia a pol ČL červenej papriky a zmiešame
5. kuracie prsia si dáme na panvicu s olejom a restujeme, kým nám zbelejú
6. potom pridáme tri štipky soli, tri štipky čierneho korenia a tri štipky kari korenia, kto má rád viac korenené, môže pridať viac - opatrne však so soľou, lebo budeme ešte pridávať olivy, majonézu a kečup! tak aby nebolo mäsko moc slané
7. postupne pridáme nakrájanú cibuľku, zelenú papriku a necháme restovať, aby nám trošku paprika zmäkla, kto má rád chrumkavejšiu papriku, nemusí dlho restovať
8. pridáme nakrájané olivy, restujeme
9. nakoniec pridáme zmes majonézy, kečupu, octu a korenín a necháme ešte chvíľočku na ohni
10. kto je majonézový a kečupový, môže podľa jeho predstáv pridať viacej zmesi majonéza+kečup+ocot+koreniny
Ako prílohu používam zemiakovú kašu. Vhodné by boli aj hranolky, ale už v samotnom mäsku je olej, majonéza a kečup :-D Toľko kalórii pre mňa stačí :-D
Autor: JanaAli (Jana Ali Zibolenová) | |
Dátum vloženia: |
7 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Dobré až na to curry korenie - v gréckej kuchyni tak často používané ako bryndza v indickej.
Namiesto toho treba použiť rôzne bylinky, tak typické pre grécku kuchyňu.
Kečup treba nahradiť ochutenou rajčinou. Ten do varenia nepatrí.
Je len na ochutenie hotového jedla (viď americká kuchyňa).
+1, olivy moc nemusim
Miska, velmi sa tesim, ze vam doma chutilo, u nas je to tiez v oblube, drahy by to hltal min. kadzy druhy den
Janka, to je vyborne! nafotim a pridam ti tu fotecku
to je vonaveee
dnes sa u nas zas robilo a la greek, ale tentokrat s parkami, nakrajanymi na koliecka, je to tiez delikatesa, rychla a lacna manzel sa zalizoval az za usami a len palce na rukach dvihal hore,pripajam fotku, kto chce , moze vyskusat, priprava trvala 15 minut a zjedene bolo za 5
dakujem za chvaly , potesilo
Miska, ja by som tam tie olivy dala, bez nich to fakt nebude ono, tie olivy tam urobia taku velmi specificku chut, ktora sa neda nicim inym nahradit, ja olivy nemusim , ale davam ich, aby to malo tu spravnu chut a potom ich vyhadzujem z taniera
ale ak skusis aj bez nich, daj urcite vediet, ako chutilo u vas doma
Janka, ja toto skusim cez vikend, len tie olivy asi vynecham ale mas super fotopostup a nalakalo ma to
Krásný recept Samé dobré ingredience
tohle vypadá skvěle
Jani, vyskusaj, neobanujes, u nas tiez nestihame kupovat kuracie a potom hovadzie
To vypadá "ozaj" dobře, olivy mám doma, ale ještě jsem s nimi nevařila, dávám je na jednohubky a chlebíčky. Ale recept si tisknu a brzy vyzkouším, protože kuřecí u nás "jede"
vybusna, skus tie paradajky, mozno to bude tiez fajne, lebo ako hovorim hlavnu chut toho jedla robia olivy, je to inak pre nas doma delikatesa, vzdy sa po tom zaprasi a neostane nam nic ani len na veceru
a ja zase olivy milujem.... ale nemozem kecup, skusim miesto toho drvene paradajky...nebude to sice presne to iste...ale ..rozhodne davam na vyskusanie
ja olivy moc nemusim, mne nechutia, ale v tomto jedle musia byt, inak to nie je ono, takze ich vzdy dam a potom ich krvopotne vyberam a hadzem manzelovi do taniera
olivy som nikdy nejedla, ale dobre to vyzera