Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Polievky |
POLIEVKA: cca 1kg tekvice (oranžovej, nie cuketa, ani biela alebo zelená tekvica) nakrájanej na väčšie kusy, 2 mrkvy, 1 strúčik cesnaku, 1 cibuľa, 2 stonky zeleru, olivový olej a cca 1l vývaru, soľ, mleté korenie
PRÍLOHA: krajce ciabatty, nastrúhaný parmezán, za hrsť čerstvých šalviových lístkov, olivový olej.
POLIEVKA : Všetko nakrájame na hrubšie kusy, polievka sa bude mixovat. Na olej hodíme cibuľu, zeler, mrkvu a opražíme pridáme cesnak, dyňu, zalejeme vývarom a necháme varit. V papiňáku varíme 20 min., v normálnom kastróle asi 40min. Potom všetko rozmixujeme a dochutíme soľou a korením.
PRÍLOHA: Na oleji opražíme do chrumkava šalviové lísky, odstavíme z ohňa. Lístky dáme nabok a v oleji rýchlo namočíme z oboch strán krajce ciabatty. Parmesán nastrúhame na jenmom struháku na ciabattu a utlačíme, aby to neodpadlo. Parmesán dáme z oboch strán a nasucho opečieme pekne dočervena, tiež z oboch strán.
SERVÍRUJEME: Do taniera alebo misky dáme opražené krajce ciabatty, zalejeme polievkou a na vrch poukladáme pár šalviových lístkov a pokvapkáme olivovým olejom
Ja som vynechala ten zeler, pretoze moji chlapi to nemusia, miesto neho som dala pretržlenovú vňať.
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.