Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Cestoviny | |
Počet porcií (kusov): cca 4-5 porcii |
1 Cammembert-250 g (moze byt aj ina plesnovy syr, najlepsie v drevenej krabicke)
2 struciky cesnaku
1 vetvicka cerstveho rozmarinu
sol a korenie
olivovy olej
125 g parmezanu
500 g cestovin (penne, rigatoni, kolienka)
175 g cerstveho spenatu (ja som dala mrazeny, ale cele tisty)
Predhrejeme trubu na 180°C.
Syr vybalime z papieroveho obalu a vlozime nazad do drevenej krabicky. Vrch syra narezeme nozom asi 7mm-10 mm od kraja v tvare kruhu a vrchnu plesen odstranime (nabuduce nafotim) a zjeme.
Cesnak nakrajame na platky a povtlacame do odkrytej striedky syra.
Z rozmarinu otrhame listky, posypeme nim striedku syra a zalejeme olejom, listky rozmarinu povtlacame tak, aby boli ponorene do oleja. Syr zapecieme v rure asi 20-25 min. Pre istotu treba syr podlozit plechom, alebo tanierom vhodnym do rury.
Dalej nastruhame parmezan na jemnom struhaku.
Cestoviny uvarime tak, aby boli hotove, ked bude syr dopeceny. Tesne pred tym, cca 15 sekund, ako budeme cestoviny zlievat, pridame do vody k cestovinam aj spenat (ak je mrazeny, tak asi 1 min skor). Cestoviny so spenatom zlejeme a premiesame s trochou oleja a nastruhanym parmezanom, okorenime a osolime ak treba.
Cestoviny naporcujeme na taniere a polejeme rozpustenym plesnovym syrom. Syr dame na stred stola a kraje dojedame spolu s cestovinami.
Cestoviny som si v tomto pripade robila sama:
4 vajcia
200 g chlebovej muky
200 g hrubej muky
2 PL olivoveho oleja
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
1 kladné ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.