Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Múčniky - Rezy |
![]() |
Čas prípravy: 40 min |
200g tmavej cokolady, 70% kakaa
175g masla
120g hnedeho cukru
100g supanych mandli (loupanych)
2PL kakaa
stipka soli
4 velke vajcia
150g hl.muky
1 CL prasku do peciva
3PL hnedeho cukru (na karamel)
Tri lyzice hnedeho cukru nasypeme do kastrola dame zohrievat a urobime karamel. Hotovy karamel vylejeme na papier na pecenie a rozotrieme. Ked stuhne, nalameme na male kusky, cca. 1 - 2cm. Trubu zohrejeme na 180°C. Formu (25x25cm) vymazeme maslom a vysypeme kakaom. Cokoladu nakrajame na mensie kusky (cca 1cm) a spolu so zbytkom kakaa, cukrom, maslom, mandlami, solou hodime do mixera, mixer zapneme a vymixujeme na hladku hmotu. Potom postupne pridavame vajcia. Prasok do peciva zmiesame s mukou, pridame do zmesi a este raz premixujeme. Hotovu zmes vylejeme do pripravenej formy, rovnomerne rozotrieme a posypeme polamanym karamelom. Jednotlive kusky karamelu povtlacame do cesta. Pecieme v rozohriatej trube 20-25min. V zaverecnych 5-tich minutach mozeme zapnut cyrkulaciu vzduchu. Ci je kolac hotovy skusame sparatkom. Sparatko by malo zostat spinave od cokolady a kolac by mal byt v strede este vlhky.
![]() |
Autor: ercicka (Erika) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 kladné ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
:* tak tento koláč je úžasný , mňamka
vyzerá super +1