Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
1 kg zemiakov, 3 lyžice polohrubej múky, 1 vajce, 1 žemľa, 500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, olej, 3 lyžice kukuričných vločiek alebo kukuričnej krupice, ¼ lyžičky mletého korenia, soľ
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu, opipríme, osolíme. Pridáme na polkolieska narezanú a na lyžici oleja opraženú cibuľu. Stredne veľkú bábovkovú formu vymastíme, vysypeme kukuričnými vločkami alebo krupicou a do 1/3 naplníme zemiakovou hmotou, zakryjeme mäsovou hmotou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Pečieme pri strednej teplote asi 50 min. Podávame s čalamádou alebo zeleninovým šalátom.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
žiadne ohodnotenie | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
zkusila jsem a nestačila ochutnat zmizela ta rychle jak byla dobrá