Recept môžu hodnotiť iba prihlásení užívatelia
![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Mleté mäso |
1 kg zemiakov, 3 lyžice polohrubej múky, 1 vajce, 1 žemľa, 500 g mletého mäsa, 1 cibuľa, olej, 3 lyžice kukuričných vločiek alebo kukuričnej krupice, ¼ lyžičky mletého korenia, soľ
Ošúpané zemiaky uvaríme v osolenej vode, scedíme a 2x prelisujeme. Pridáme múku, vajce a spracujeme do kyprej hmoty. Do mäsa pridáme vopred namočenú a vyžmýkanú žemľu, opipríme, osolíme. Pridáme na polkolieska narezanú a na lyžici oleja opraženú cibuľu. Stredne veľkú bábovkovú formu vymastíme, vysypeme kukuričnými vločkami alebo krupicou a do 1/3 naplníme zemiakovou hmotou, zakryjeme mäsovou hmotou a prikryjeme zvyšnými zemiakmi. Pečieme pri strednej teplote asi 50 min. Podávame s čalamádou alebo zeleninovým šalátom.
![]() |
Autor: tejaja |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
žiadne ohodnotenie | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
zkusila jsem a nestačila ochutnat zmizela ta rychle jak byla dobrá