Viac ako  4 000  receptov

Lupacky s medom

Lupacky s medom
finale
nahoru
Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom Lupacky s medom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domáca pekáreň
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 12

Suroviny:

300ml mlieka
2 zltka (zloutky)
2-3 PL medu
2 PL tuku (maslo, hera)
vanilkova aroma
citronova kora
400g hladkej muky
100g hladkej spaldovej muky
1/3 kocky drozdia

Postup

PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin.

Do pekarne dame suroviny v tomto poradi, ak je drozdie mrazene, vlozime ho priamo do mlieka. Nastavime program cesto. Asi po 45 minutach cesto skontrolujeme, moze byt trochu redsie, az kasovite, potom prisypeme muku a davame pozor na hustotu. Prisypame pomaly po lyziciach (obycajne staci 1-2PL). Vzdy dalsiu lyzicu prisypeme az po uplnom zahneteni vsetkej muky. Konzistencia ma byt taka, ze sa cesto nebude delit na dva kusy, nebude sa lepit na steny pekarne a po zatlaceni prstom musi byt mäkucke a nelepi sa na prst. Po skonceni programu cesto vyberieme na pomucenu dosku, rozdelime na 12kusov. Cesto dalej spracovavame podla jeho kvality, ak je "akurat", tak uz nepodsypavame. Kazdy kusok prehnetieme a ukladame na pomucenu dosku na chvilku oddychnut, cca. 5-10min. Zvycajne ked skoncim s hnetenim posledneho kusa, zacinam so samotnym motanim lupaciek. Pozor, placky sa pri valkani mozu trochu lepit na dosku, lepsie sa s nimi tak pracuje. Ak si podsypete, bude sa vam zle motat. Kazdy zamotany kus este trochu posulame po doske, aby sa pekne vytvarovali do spravneho tvaru. Hned po jednom ukladame na plech vylozeny papierom na pecenie, alebo nejakou inou podlozkou. (Plech takmer nikdy nemastim, pretoze sa mi este nikdy nepodarilo upecene rozky z neho zlozit bez urazu) Mozeme ich aj zahnut, ale potom sa zmesti menej kusov na plech. Po vytvarovani lupaciek nechame kysnut zakryte na plechu este asi 40min. Potrieme rozslahanym vajickom a upecieme vo vyhriatej rure na 180-190°C, 15-20min.

Lupacky mozeme plnit nutelou alebo pudingom, alebo inou plnkou.

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
9 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Lupacky s medom"

autor: eva hubova
vložené: 02. 03. 2011 23:30:37  nahlásiť  reagovať
 

No ty jsou fakt k zakousnutísmajliksmajlik+6

autor: Silvia K.
vložené: 02. 03. 2011 22:47:06  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlikAko kupované

autor: Yanah
vložené: 02. 03. 2011 21:59:10  nahlásiť  reagovať
 

+smajlik no tak tie sú ozaj kráásne...ako z pekárne...a veľmi sa mi páči aj ten podrobný fotopostup...

autor: ercicka
vložené: 02. 03. 2011 19:59:27  nahlásiť  reagovať
 

dakujem smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vložené: 02. 03. 2011 19:04:41  nahlásiť  reagovať
 

ercicka tie lupacky teda pisu

vložené: 29. 08. 2010 22:31:01  nahlásiť  reagovať
 

Ty teda jsou nádherné!!smajliksmajlik

autor: michsamant
vložené: 09. 03. 2010 10:22:11  nahlásiť  reagovať
 

dobre smajlik tak idem kupit med a vajicka

autor: ercicka
vložené: 09. 03. 2010 10:18:49  nahlásiť  reagovať
 

misi, nemusi, mozes pouzit len hladku

autor: michsamant
vložené: 09. 03. 2010 10:11:25  nahlásiť  reagovať
 

musi tam ta spaldova muka byt??

autor: jaja19
vložené: 09. 03. 2010 06:51:55  nahlásiť  reagovať
 

vyzerajú fantasticky, Erika si macher. drahý lupačky zbožňuje, tak dúfam, že sa mu zavďačím. dakujem za receptík. smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a čtyři a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz