Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Zeleninové jedlá |
1 mladá rovná tekvica, 500 g mletého mäsa, 100 g ryže, soľ, čierne korenie, 1 vajce, 1 lyžica hladkej múky, 1 dl mlieka ( smotany )
Tekvicu umyjeme a z hrubšej strany odrežeme koniec. Vyberieme lyžicou semená a tekvicu zvnútra osolíme. Ryžu uvaríme do polomäkka a necháme vychladnúť. Potom ju zmiešame s mäsom, vajíčkom, osolíme, okoreníme a zmesou naplníme tekvicu. Tekvicu dáme na pekáč, podlejeme vodou a v rúre pečieme pri strednej teplote asi 45 min. Ak treba podlievame, aby bolo dosť výpeku. Potom tekvicu vyberieme a výpek zahustíme múkou rozmiešanou v smotane alebo mlieku. Povaríme. Ochutíme cukrom a octom. Tekvicu režeme na kolieska asi 1 cm hrubé, prelejeme omáčkou a podávame s knedlíkom alebo zemiakmi.
Tekvicu nelúpeme, šupka pekne zmäkne a drží tekvici tvar. Veľká cuketa sa nehodí, má príliš pevnú šupku.
Autor: tejaja | |
Dátum vloženia: |
2 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Ano,dokonca dveu rodičov a doma.Takže mám dosť miesta,ja kupujem špargľovú tekvicu,neviem presne ako sa volá a tiež sa neťahá.Ale mám aj takú so žltou šupkou,farebné patizóny,cukiny a tie obrovské,čo sa používajú na HalloweenNa tú Kvetu sa pozriem,ešte niečo dokúpim
Ivanka, ty máš záhradku ? Tak do záhrady si sadím vždy kríčkovú tekvicu Kveta. Neťahá sa, krásne rodí
Už som si všimla,že na tekvicu si tu odborníkĎakujem za rady,recepty popozerám.Tento rok budem sadiť viac druhov tekvíc,tak môžem skúšať
Ivanka, pečiem pri strednej teplote a zakryté, aby sa tekvica zvrchu nepripiekla. Otáčať netreba, len kontroluj, či netreba podliať, aby zostala šťava. Podlievaj horúcou vodou. Nemáš blbé otázky, mne je to jasné, pretože to robievala už moja mamka, ale kto to nerobieva, nemôže vedieť detaily.
Inak, ak máš rada tekvice a cuketu, môžeš sa pozrieť aj po iných mojich receptoch z tekvice a cukety. Ja uprednostňujem tekvicu, nie je tak vodnatá. Garantujem, že budeš spokojná
Takže aj na studenoVidíš,to by ma ani nenapadloUž sa teším ako to vyskúšam,rada robím jedlá z tekvice a cukiny,dá sa použiť na veľa spôsobov.Len som sa ešte chcela opýtať-pečieš to odokryté?A netreba to otáčať?Asi blbé otázkyale tak ma to zaujalo...
Ivanka, tá tekvica je výborná aj na studeno. Čo sa zvýši, dám do chladničky a na druhý deň sa dá narezať na ešte tenšie kolieska, s chlebom alebo pečivom, horčicou, obložené zeleninou.
Ale treba použiť skutočne tekvicu, nie cuketu. Väčšia cuketa má tvrdšiu kožku, museli sme ju lúpať, kdežto tekvica sa dá krásne zjesť so šupkou a pritom pekne drží tvar. Len raz som vyskúšala cuketu a poctivo som sa ospravedlnila tekvici za nevernosť
No,podľa mňa je to taký kreatívny recept.Viem si to predstaviť aj bez tej omáčky s pyré a šalátom,alebo potom tak,ako je to na tvojej fotke s knedľou.V každom prípade sa mi páči tá tekvica,že sa dá tak pekne krájať na kolečká.V iných receptoch sa rozkrojí napoly a naplnia sa také "lodičky",čo pri krájaní nevyzerá moc dobre.
Takto plnenú tekvicu varíme desaťročia, a dať si k nej môžeš, čo chceš. Ja knedlíky príliš nemusím, ale v tomto prípade skutočne uprednostňujem knedlík, hlavne, keď mám čas a urobím ho doma.
Pyré nedoporučujem, v kombinácii s touto omáčkou je to príliš mazľavé, proste trocha nevzhľadné.
Dobrý nápad,len by som k tomu uvarila radšej tie zemiaky,prípadne pyré.Inak