Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Omáčky | |
Čas prípravy: 10 minut | |
Počet porcií (kusov): 6 porcii |
3 polievkove lyzice oleja, 6 polievkovych lyzic hladkej muky, 1 pol. lyzica cukru, 2 dcl kyslej smotany, voda, sol /podla chuti/, 1 pol. lyzica octu, 1 maly poharik sterilizovaneho chrenu
Z oleja a muky pripravime bledu zaprazku, do muky pridame sol. Zalejeme ju vodou, pridame cukor a ocot. Miesame do vtedy, kym nam nezmiznu hrcky a nalejeme kyslu smotanu. Na koniec, ked nam omacka zovrie,dame sterilizoavany chren. Nechame len prevriet a okamzite odstavime zo sporaka. Ak by sme chren nechali dlho varit, strati svoju aromu a chut.
Tato omacka je velmi jednoducha a pri tom velmi dobra. Ako prilohu ju pouzivam k varenym a mletym masam.
Autor: chaoticka | |
Dátum vloženia: |
10 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Omáčka je výborná, ale naozaj stačí len polovica z uvedeného množstva múky, t.j. 3 PL. Otázka je: koľko ml je malý pohárik chrenu??? S čerstvým chrenom (nakopaným v záhrade) sa zdala mojím
chlapom nahorklá...
mava:
privela muky ... vobec to nema chut, urcite som uz jedla aj lepsiu omacku
Az na to, ze vodu/mlieko/smotanu treba liat pomaly a premiesavat to, aby sa tie hrcky vobec rozpustili a ocot davat az nakoniec je omacka fajn. Ocenujem, ze tu nie su nijake umele ingrediencie typu vegeta, ktora sa v poslednej dobe pcha do vsetkeho, pomaly aj do kolacov :D
Ja som ju robila v trochu zdravšej verzii a takisto je výborná: pohánková hladká múka a sójová smotana, namiesto klasických ingrediencií + čerstvý chren, ktorý sa nastrúha do už odstavenej omáčky.
pre mňa je tam veľa múky,je to potom zbytočne husté,z múky sa moc priberá a zdúva,ja som spravila jednoduchú ľahkú zápražku a postup podľa receptu,chutila
ham,ham...
jecte chren cisty ale aj tak je tento recept fajn a hlavne z cerstveho chrenu
No vidis tie robievam aj ja Zdalo sa mi, ze su pecene, mozno tou zltkavou farbou od kari korenia, vyzeralo ako pekne zapecene. A to udene by som si dala, ani nakrajat by mi ho nemuseli, len tak do ruky a odkusovat
Miška, tie zemiaky sú varené v šupke, nakrájané na kolieska a potom prudko opečené na panvici s lyžicou kari korenia. Ja mám kari rada a pchám ho všade, kde sa dá
Robila som presne podla receptu a bolo to eno-nuno... cize bajecne. Trosku mi ostalo a tak som do zvysku pridala syrokrem a teda uz to nebolo ono "chaoticka" ma pravdu v jednoduchosti je krasa a tuto chrenovku nevylepsujte, lebo je vyborna!!!
+8
@tejaja tie tvje zemiacky pekne vyzeraju..to su pecene v rure?
Využila som zvyšok veľkonočnej šunky, tá chrenová omáčka bola k nej výborná Za veľký bodisko +
Dělám podobně, ale místo oleje dávám máslo a křen, který vyryju na zahradě, takže mohu poslat velkého bodíka
3
jednoduche rcepty su velakrat lepsie ako tie prekombinovane, kde sa chute "biju"
dakujem, uz som sksual rozne chrenovky robit, s korenim, s paprikou, vegetou, aneviem cim este..ael prisla som na to,ze v jednopduchosti je sila A tato je najchutnejsia..
tak...a konecne ju budem moct uvarit ...ja chren a kopor no nemozem a moj muz by ju kolkokrat chcel...tak ju budem presne varit podlat tohto..bez ochutnavania. chaoticka....vdaka a vitam ta tu...