Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Hovädzie mäso |
6-8 ks arabského chleba
500g mletého hovädzieho mäsa
2 stredne veľké paradajky
3 ks papriky (zelená, žltá, červená)
1 veľká cibuľa
4 strúčiky cesnaku
200-300g fazule uvarenej, osolenej/konzervu fazule - farba podľa vlastného výberu
chilli
drvená/celá rasca
majoránka/oregáno - podľa vlastného uváženia, prípadne ďalšie koreniny
paradajkový pretlak
250-500ml bujónu
soľ
hrsť petržlenovej vňate
tvrdý syr - nastrúhaný na posypanie
1.cibuľu, papriky a paradajky si nakrájame nadrobno
2.do hrnca si dáme na olej cibuľku a chvíľu restujeme
3.k cibuli pridáme mleté mäso a opäť restujeme, kým nám mäsko zhnedne
4.pridáme nakrájanú papriku (všetky druhy,osobne som dala len polovičky z nich a myslím, že to bohate stačilo) a pridáme cesnak, restujeme
5.pridáme soľ, chilli, rascu, majoránku/oregáno, prípadne iné koreniny - množstvo podľa každého chuti, opätovne chvíľu restujeme
6.ďalej pridáme nakrájané paradajky a po chvíľke pridáme 2PL paradajkového pretlaku
7.nakoniec pridáme fazuľku (uvarenú doma/z konzervy) a bujón - pozor! - bujón nedáme celý, aby zmes nebola príliš riedka (dala som 250ml a stačilo)
8.zmes necháme stále na miernom plameni a medzitým si očistíme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate, ktorú pridáme k mäsovej zmesi
9.mäsovú zmes necháme na plameni dovtedy, kým nebude mäsko urobené
10.medzitým si narežeme arabský chlieb len na vrchu (asi 5cm otvor), nie po celej dĺžke !
11.keď je mäsová zmes hotová, plníme ňou chlebíky asi do 3/4
12.naplnené chlebíky dáme na plech a ich vrch zahneme tak, aby nám zmes počas pečenia nevytiekla
13.chlebíky potrieme olejom a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom - množstvo syra podľa každého chuti
14.dáme do rúry a pečieme kým sa nám syr pekne roztopí/zhnedne
tento recept je od jedného pána-jeho vlastný nápad, s prezývkou Zemo, ktorý ho dal na inú stránku o varení (viď link), ja som si ho prispôsobila podľa toho,čo bolo v ladničke :-) a teda sa odlišuje v množstve a typoch použitých surovín, ale aj tak bol mňam :-D
http://varecha.pravda.sk/recepty/chilli-con-carne-arabico/2031-recept.html
Autor: JanaAli (Jana Ali Zibolenová) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Miska, ja som davala do chleba a tak sme to aj jedli, ked to nebudes plnit do chleba, myslim, ze aj tak je k tomu ako priloha naj chlieb, ziadne zemiaky, ryza nic, proste obycajny dobry chlieb, mnam
Januli, este sa ta opytam k tomuto receptu, toto sa papa len tak s chlebom alebo hocijakymi plackami ak nechcem davat do Pitty?
ercicka dakujem
tak toto vyzera uuuuzsane
dakujem Miska, nad koriandrovou vnatou som uvazovala aj ja, bo ju mam zrovna cerstvu doma, ale nakoniec, som odolala pokuseniu, tak potom napis prosim, ze ci to malo grady som si vsimla, ze garam davas vsade, skoro
super fotopostup!! ja pouzijem koriandrovu vnat miesto petrzlenovej asi a miesto chilli korenia dam garam ja bez nej ani varit tusim neviem pokazila som sa..
bolo to skutocne vyborne, len ja som dala iba majornaku, myslim, ze ked das Miska oregano, bude to este lepsie a mozno aj trosicku kukurice, nabuduce, ked tento recept budem robit, urcite tam prihodim kukuricu a to oregano a hlavne to bohate obsypem syrom, teraz som to len tak jemne aby sa nepovedalo z tej polkilovej zmesi masa mi vyslo 7 chlebov, ale ozaj riadne naplnenych, takych tucnuckych
noo, to si davam do oblubenych na vyskusanie