![]() Přidat fotku |
![]() Přidat k oblíbeným |
![]() Podobné recepty |
![]() Tisknout recept |
![]() Doporučiť recept |
![]() Osobná poznámka |
![]() Přidat na Facebook |
![]() |
Kategorie receptu: Cestoviny |
![]() |
Čas prípravy: 20 minut |
![]() |
Počet porcií (kusov): 4 |
60g masla
900g cerstveho alebo mrazeneho hrasku
200ml smotany
1 lyzica olivoveho oleja
460g miesanych zelenych a bielych spagiet alebo dlhych rezancov
60g nastruhaneho parmezanu + parmezan na posypanie
stipka nastruhaneho muskatoveho orieska
sol
mlete cierne korenie
Vo velkom kastrole roztopime maslo. Vlozime hrasok a na slabom ohni dusime asi 2-3 minuty. Vmiesame 150ml smotany, nechame zovriet a varime na slabom ohni 1-1 1/2 minuty, kym zmes trochu nezhustne. Odstavime.
Medzitym do ineho velkeho hrnca dame zovriet osolenu vodu. Vlozime spagety alebo rezance s olivovym olejom a varime , kym nie su makke (podla navodu na obale). Odlozime z ohna, dokladne scedime a vratime do hrnca. Do cestovin vmiesame hraskovu zmes. Postavime na ohen, vmiesame zvysok smotany a parmezan, dochutime solou, ciernym korenim a struhanym muskatovym orieskom. Pri prehrievani opatrne zmes premiesame vidlickami.
Rozdelime na taniere, posypeme parmezanom a podavame teple.
Pouzila som ine cestoviny, nemala som prave tie, co sa maju pouzit.
Zdroj: Cestoviny - Tom Bridge
![]() |
Autor: michsamant (Michaela Samant) |
![]() |
Dátum vloženia: |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
2 kladné ohodnotenia | ![]() |
- udeliť kladné ohodnotenie |
|
K receptu nejsou žádné komentáře.