Viac ako  4 000  receptov

Shawerma (šaverma) po mojom

Shawerma (šaverma) po mojom
Shawerma (šaverma) po mojom
nahoru
Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom Shawerma (šaverma) po mojom
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Hovädzie mäso
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 2

Suroviny:

500-600g hovädzieho mäsa
3PL + 0,5ČL octu
2 stredne veľké cibule
soľ
čierne korenie
indický kmín
2 stredne veľké paradajky
hrsť petržlenovej vňate
2 poháre + 2-3PL vody
5-7ČL sezamovej pasty (tahina/tahini)

Postup

1. hovädzie mäso si nakrájame na pásiky
2. pridáme 3PL octu
3. pridáme soľ, 1ČL čierneho korenia, poriadne zamiešame a dáme na noc do ladničky
4. po vybratí z ladničky mäso opláchneme, aby sme sa zbavili trošku octu - nemusíme, nie je to podmienka
5. 2 stredne veľké cibule si nastrúhame na strúhadle
6. mäsko si dáme do kuchty - nie je podmienka, ale v tom prípade musíme rátať s dlhšou dobou prípravy
7. pridáme nastrúhanú cibuľu
8. pridáme čierne korenie a trošičku soli (len v prípade, ak sme mäsko oplachovali po vybratí z ladničky)
9. všetko dobre premiešame a mäso necháme na plameni, až kým jeho povrch zmení farbu
10. prilejeme 2 poháre vody, dobre premiešame, kuchtu uzavrieme a necháme na slabom plameni 30 minút (ak robíme bez kuchty, musíme pravidelne dolievať vodu a kontrolovať mäkkosť mäsa)
11. po 30 minútach je mäsko krásne uvarené, až sa rozpadáva
12. preložíme ho z kuchty(hrnca) do sklenej ohňovzdornej misy
13. misu s mäsom dáme neprikrytú do rúry a pečieme tak dlho, kým sa nám takmer všetka šťava neodparí (ak sa ponáhľame v príprave a chceme ušetriť energiu a čas, dáme do ohňovzdornej misy k mäsu len malé množstvo šťavy z kuchty/hrnca-ostatok je možné použiť na iné účely)
14. medzitým si umyjeme a nadrobno nakrájame hrsť petržlenovej vňate
15. umyjeme si a nadrobno nakrájame paradajky
16. pripravíme si tahinu (nakoľko sama o sebe nie je chuťovo zrovna vábna)
17. do misky si dáme 5-7ČL tahiny
18. pridáme 0,5 ČL octu
19. pridáme štipku soli, čierneho korenia a indického kmínu
20. pridáme 2-3PL vody
21. všetko dobre premiešame, kým nám nevznikne jednotná hmota
22. upečené mäsko vyberieme z rúry
23. do mištičiek/hlbokých tanierov si dáme mäso, k nemu pridáme nadrobno nakrájanú paradajku
24. ďalej pridáme nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať
25. nakoniec pridáme tahinu, ktorú sme si pripravili podľa bodov 17-21 - množstvo podľa vlastnej chuti, všetko zmiešame a podávame

Poznámka

Takto pripravenú šavermu môžeme podávať s klasickými prílohami, alebo ňou naplniť arabský chlieb. Nám doma najviac chutí samotná s chlebom.

Tahinu je na Slovensku možné kúpiť v rôznych bioobchodoch. Prikladám link http://www.bio-obchod.sk/bioprodukt.php?products_i...

Autor Autor: (Jana Ali Zibolenová)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
2 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Shawerma (šaverma) po mojom"

autor: JanaAli
vložené: 14. 06. 2010 14:56:21  nahlásiť  reagovať
 

dakujem smajlik

vložené: 14. 06. 2010 14:55:05  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajliksmajlik Velmi, velmi chválím fotopostup!!smajlik

autor: JanaAli
vložené: 03. 03. 2010 08:38:23  nahlásiť  reagovať
 

za malo smajlik

autor: ercicka
vložené: 03. 03. 2010 08:36:51  nahlásiť  reagovať
 

ok, diky smajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 03. 03. 2010 07:24:11  nahlásiť  reagovať
 

ercicka, ta tekutina je olej, kludne to zamiesaj a pouzi, ja to skladujem dokonca len tak v policke a nic sa tomu nestane, v ladnicke by to malo vydrzat podstatne viac, ale neviem ti bohuzial povedat presne kolko,lebo u nas to do datumu spotreby nevydrzi smajlik

autor: ercicka
vložené: 03. 03. 2010 07:00:23  nahlásiť  reagovať
 

jani a nevies ako dlho to vydrzi v chladnicke? ja som to potrebovala len do jedneho jedla, myslim, ze to bol hummus .... a neviem to celkom pouzivat, ona je nad tym taka tekutina, mam to najprv rozmiesat?

autor: JanaAli
vložené: 03. 03. 2010 06:58:23  nahlásiť  reagovať
 

ercicka smajlik super, mozes spotrebovat smajlik

autor: ercicka
vložené: 03. 03. 2010 06:57:20  nahlásiť  reagovať
 

parada, ja mam tahini v chadnicke a nevedela som co s nou smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: JanaAli
vložené: 02. 03. 2010 18:00:44  nahlásiť  reagovať
 

Miska, ja Ti teda davam zabrat smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik s tymi olivami ma to mrzi, mozno na Slovensku mozes potom skusit ukuchtit smajlik

autor: michsamant
vložené: 02. 03. 2010 17:57:43  nahlásiť  reagovať
 

Janka, ja som tu tahini pastu dnes mala v ruke v obchode a rozmyslala som,kde som to len pocula a na co sa to pouziva smajlik zase som nekupila. a pozerala som aj tie olivy,strasne su u nas drahe,pidipoharik za vyse 200 rupii, to je strasne vela smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a jedna a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz