Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Slané pečivo |
150ml cierneho caju
500g zreleho kvasku
2 väcsie zemiaky = asi 200g (uvarene v supe a nastruhane najemno)
40g masla
2cl soli
2cl cukru
200g raznej clebovej muky
300g raznej celozrnnej muky
3PL slnecnicovych semien
Suroviny v tomto poradi vlozime do pekarne a nechame vymiesat cesto, pekarni vydatne pomahame varechou. Cesto sa da vymiesit aj v kuchynskom robote, ak mate dost silny motor, je dost tuhe a velmi sa lepi! Vymiesene cesto
var.A: nechame kysnut v pekarni min. 4 hodiny a potom upecieme
var.B: vymiesene cesto preluzime na raznou mukou pomucenu dosku a este trochu prepracujeme, vytvarujeme bochnik. Bochnik prelozime do papierom vylozeneho rimskeho hrnca. Nechame zakryte kysnut minimalne 4 hodiny, ale radsej 5 hodin.
Vrchnak rimskeho hrnca potom nechame 20min namocit v studenej vode. Zakryjeme a vlozime do studenej truby. Trubu zapneme na 220°C po 20minutach stiahneme teplotu na 170°C a po 40minutach zvysime zase na 200 a este 15-20min dopecieme.
Mozeme piect aj v inom pekaci, ale to som este neskusala.
dalsi postup na pecenie chleba v rimskom hrnci je tu: http://www.toprecepty.cz/recept/10122-chleb-peceny...
Autor: ercicka (Erika) | |
Dátum vloženia: |
4 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
volakedy som kvasok kupovala, lebo sa mi nedarilo ho vypestovat, ale po instrukciach od cathleen si uz chovam tie potvorky sama. mam ten isty kvasok uz od velkej noci a myslim, ze problem som mala s mukou, zmenila som znacku a odvtedy je vsetko
ahoj, ty si robíš kvások sama doma? chlebík je prekrásny, ako z pekárne +
Lííííbí!+
určitě vyzkouším !