Viac ako  4 000  receptov

Ražný chlieb (celokváskový)

Ražný chlieb (celokváskový)
nahoru
Ražný chlieb (celokváskový) Ražný chlieb (celokváskový) Ražný chlieb (celokváskový) Ražný chlieb (celokváskový) Ražný chlieb (celokváskový) Ražný chlieb (celokváskový)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Slané pečivo

Suroviny:

150ml cierneho caju
500g zreleho kvasku
2 väcsie zemiaky = asi 200g (uvarene v supe a nastruhane najemno)
40g masla
2cl soli
2cl cukru
200g raznej clebovej muky
300g raznej celozrnnej muky
3PL slnecnicovych semien

Postup

Suroviny v tomto poradi vlozime do pekarne a nechame vymiesat cesto, pekarni vydatne pomahame varechou. Cesto sa da vymiesit aj v kuchynskom robote, ak mate dost silny motor, je dost tuhe a velmi sa lepi! Vymiesene cesto
var.A: nechame kysnut v pekarni min. 4 hodiny a potom upecieme
var.B: vymiesene cesto preluzime na raznou mukou pomucenu dosku a este trochu prepracujeme, vytvarujeme bochnik. Bochnik prelozime do papierom vylozeneho rimskeho hrnca. Nechame zakryte kysnut minimalne 4 hodiny, ale radsej 5 hodin.
Vrchnak rimskeho hrnca potom nechame 20min namocit v studenej vode. Zakryjeme a vlozime do studenej truby. Trubu zapneme na 220°C po 20minutach stiahneme teplotu na 170°C a po 40minutach zvysime zase na 200 a este 15-20min dopecieme.

Mozeme piect aj v inom pekaci, ale to som este neskusala.

Poznámka

dalsi postup na pecenie chleba v rimskom hrnci je tu: http://www.toprecepty.cz/recept/10122-chleb-peceny...

Autor Autor: (Erika)
Dátum vloženia Dátum vloženia:
4 kladné ohodnotenia udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Ražný chlieb (celokváskový)"

autor: ercicka
vložené: 03. 11. 2010 20:50:12  nahlásiť  reagovať
 

volakedy som kvasok kupovala, lebo sa mi nedarilo ho vypestovat, ale po instrukciach od cathleen si uz chovam tie potvorky sama. mam ten isty kvasok uz od velkej noci smajlik a myslim, ze problem som mala s mukou, zmenila som znacku a odvtedy je vsetko smajlik

autor: Yanah
vložené: 03. 11. 2010 20:35:11  nahlásiť  reagovať
 

ahoj, ty si robíš kvások sama doma? chlebík je prekrásny, ako z pekárne +smajlik

autor: michsamant
vložené: 04. 03. 2010 08:41:16  nahlásiť  reagovať
 

smajliksmajlik

autor: cathleen
vložené: 04. 03. 2010 08:32:20  nahlásiť  reagovať
 

Lííííbí!smajliksmajlik+

autor: kedlubna
vložené: 04. 03. 2010 08:12:12  nahlásiť  reagovať
 

určitě vyzkouším !smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel pět a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz