Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Huby |
200g sampinonov
2 male hrnceky ryze
100ml smotany na varenie
hrst koriandrovej vnate (kto ma rad petrzlenovu pouzije ju miesto koriandrovej)
stipka kurkumy
stipka mleteho cienreho korenia
asi 1/4 lyzicky paliveho chilli korenia
1/4 zeleninovej Maggi kocky (alebo zeleninovy vyvar)
sol
maslo
voda
parmezan alebo iny syr na posypanie
Ryzu si na 10 minut namacame, dobre preplachneme. Dame ju do hlbsieho hrnca, zalejeme vodou tak, aby bolo asi 2cm vody nad ryzou, osolime a prikryte dusime do makka, kym sa voda neodpari. Do udusenej ryze vhodime kusok masla, nechame roztopit a ryzu premiesame, aby sa oddelila a nezostala v jednej hrci.
Sampinony ocistime, nakrajame na hrubsie platky a vlozime do hlbsej misky. Pridame stipku soli, mlete cierne korenie, kurkumu, chilli korenie, smotanu, trocha vody, v ktorej sme rozpustili 1/4 zeleninovej Maggi kocky, vsetko dobre premiesame a dame do panvicky dusit na 15 minut. Ak treba podlievame vodou, aby nam zostala aj nejaka stava (nie vela). Primiesame nasekanu koriandrovu vnat.
Do pekacika dame ryzu primiesanu so sampinonmi. Piecku rozohrejeme na 200 st. a pecieme 20 minut. Hotove jedlo mozeme posypat struhanym parmezanom alebo inym syrom a mozeme este dozdobit nasekanou cerstvou koriandrovou vnatou.
Autor: michsamant (Michaela Samant) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Zajímavý recept,určitě vyzkouším