Viac ako  4 000  receptov

Uplne uzasna zemlovka

Uplne uzasna zemlovka
nahoru
Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka Uplne uzasna zemlovka
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Sladké jedlá
Čas prípravy Čas prípravy: 40 min + priprava

Suroviny:

5 rozkov,(rozok ma cca 50g) alebo 300 g vianocky , 500 ml mlieka, 50 g masla, 3 vajcia, skoricovy cukor, 1 vanilkový cukor, 1 pl jemneho cukru, 1 pl tuzemaku, hrozienka, kokos na vysypanie pekacika, 4 jablka, , posekane jadra vlaskych orechov, balicek vanilkoveho puding + mlieko podla navodu na obale.

Postup

Uvarime vanilkovy puding podla navodu na obale. Maslo rozpustim aby bolo tekute. Jablka ocistime od jadrinca a supiek, nakrajam ich na tenucke platky, nestruham ich. Oddelim bielky od zltkov a zltky rozslaham v letnom mlieku a prilejem aj maslo a vsypem 1 pl jemneho cukru a rum. Mliecna zmes musi byt vo velkej nadobe. Rozky nakrajam na kolieska, resp. vianocku na kocky. Vsetko pecivo naraz vhodim do mlieka a poriadne premiesam. Z bielkov a 1 balicka vanilkoveho cukru vyslaham tuhy sneh. Sneh opatrne zapracujem do nasiaknuteho peciva. Zapekaciu nadobu vymazem maslom a vysypem kokosovou muckou. Polovicu nasiaknuteho peciva rozdelim na dno. Pokladiem platky jablk a posypeme ich skoricovym cukrom, presypem hrozienkami a vlasskymi orechami. Rozotriem vanilkovy puding. Prekryjem vsetko druhou polovicou nasiaknuteho peciva. Uhladim porch a pokladiem platkami masla. Dam zapiect do vyhriatej rury, mne pecie rura zvrchu, takze davam spociatku alobal a na zaver necham zapiect do ruzova a chrumkava.
zemlovku krajame po vychladnuti...krasne drzi tvar, nadherne vonia a je to ako kus torty. lepsiu som nejedla.

Poznámka

Tuto zemlovku ma naucila hella na ceskej strane topiek. hellka dakujem.
Puding som zacala pridavat na zaklade debaty pod jej receptom.
Bohuzial na odfotenie mi *necakane* ostali len dva krajove kusky.

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4426
Zemlovku som piekla v nadobe z jenskeho skla o priemere 22 cm a zda sa mi ze bola mala.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
22 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie



Podobné recepty

Komentáre k receptu "Uplne uzasna zemlovka"

autor: vybusna (neregistrovaný/á)
vložené: 08. 06. 2018 09:18:00  nahlásiť  reagovať
 

Petronela : viac o tejto zemlovke plus rozmery pisem na mojom blogu
http://chalupnikovi.com/recepty/?p=4426

autor: Petronela (neregistrovaný/á)
vložené: 07. 06. 2018 09:56:52  nahlásiť  reagovať
 

Prosim Vas na aky rozmery plechu to robite.

autor: Júlia (neregistrovaný/á)
vložené: 21. 06. 2014 13:46:38  nahlásiť  reagovať
 

Vyzerá to fakt úžasne, no je to ešte úžasnejšie!!!
smajlik

autor: Laluska
vložené: 19. 02. 2014 14:55:51  nahlásiť  reagovať
 

výborná, ďakujem za recept smajlik

autor: Kacabacha (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 10. 2013 11:56:07  nahlásiť  reagovať
 

úúúžasná smajlik Dvouletá dcera mezi sousty říká: mňam mňam mňam mňam smajlik

autor: vybusna
vložené: 25. 08. 2013 19:10:30  nahlásiť  reagovať
 

Pokoloko: strasne dakujem...ja som tiez absolutne zemlovky nemusela....a aka nahoda ;..ja som ju prave robila vcera...ale stali sa mi take veci ze som ju musela urobit s takymito obmenami

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1197

autor: Pokoloko (neregistrovaný/á)
vložené: 25. 08. 2013 19:03:02  nahlásiť  reagovať
 

smajlik Je famozna - ja som nikdy nebola velky fanda zemloviek nakolko ta ktoru som chutnala a poznala z receptu mojej segry ma moc neocarila... no tato..fuuha - robila som je predvcerom a dnes zas nakolko vsetkym velmi chutila. Jemne obmeny - Ja som nad pudingovu vrstvu pridala aj tvarohovu s hrozienkami nakolko my doma tvarom mozeme :) a na prvu rozkovu vrstvu som natrela tenucku vrstvu lekvaru + jablcka sme pokvapkali citronovou stavou. Je genialna - jedla by som ju denne :) DAKUJEM

autor: vybusna
vložené: 31. 07. 2013 08:49:16  nahlásiť  reagovať
 

alika: alika dakujem dakujem dakujem

autor: alika (neregistrovaný/á)
vložené: 30. 07. 2013 21:54:37  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:mali ste pravdu,vasa zemlovka je uzasna,uz ju robim po 3xkrat,mam rada zemlovku ale vasa je uzasna,ta kombinacia s orechami a to ze je sneh vnutri a ten puding,proste super.smajlik

autor: vybusna
vložené: 02. 07. 2012 22:26:02  nahlásiť  reagovať
 

Tetka Betka: dakujem dakujem smajlik

autor: Tetka Betka (neregistrovaný/á)
vložené: 02. 07. 2012 22:22:44  nahlásiť  reagovať
 

Excelentná žemľovka! Ja nelúbim tvaroh a tento upgrade s pudingom je fantastický! Manžel bol tiež unesený. Len mi nešiel ušľahať sneh, možno tým teplom vonku, netuším. Aj tak bola parádna.

autor: Majka (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 06. 2012 12:26:33  nahlásiť  reagovať
 

vybusna:rnSi milá, dám potom vedieť...smajlik

autor: vybusna
vložené: 27. 06. 2012 12:25:18  nahlásiť  reagovať
 

Majka: drzim palce

autor: Majka (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 06. 2012 12:24:38  nahlásiť  reagovať
 

Vybusna:rnďakujem krásne, to ma nenapadlo. Je pravdou, že som robila v 8 dcl mlieka a len jeden sáčok.Snáď to pomôže.Už som ju dala aj do chladničky, ale nič. smajlikrnNevadí, nabudúce vyskúšam tvoju radu. Ešte raz ďakujem krásne.rnPekný deň smajlik

autor: vybusna
vložené: 27. 06. 2012 12:13:10  nahlásiť  reagovať
 

Majka: majka....skus urobit teda v pol litry mlieka 1 a pol balicka vanilkoveho prasku. Alebo dva balicky v 7dcl mlieka.

autor: Majka (neregistrovaný/á)
vložené: 27. 06. 2012 12:05:48  nahlásiť  reagovať
 

Ja vás poprosím o pomoc.Túto žemlovku som robila už po druhý krát a nikdy mi ten puding nestuhol. Aj ked je žemlovka vychladnutá, puding sa mi pri rozkrojení vylieva.Varila som ho podľa návodu.rnPoradťe mi prosím.....Ďakujem Vám krásne.....

vložené: 20. 06. 2011 00:04:02  nahlásiť  reagovať
 

Dnes som robila, pretože bol doma po mesiaci mladší syn a ten bol s nej unesený, rovnako ako manžel. Zjedli ju sami dvaja za dnešné poobede a pýtali sa, či som neurobila viac. Naozaj je úplne úžasná!

autor: macháčová zuzana (neregistrovaný/á)
vložené: 26. 02. 2011 10:47:00  nahlásiť  reagovať
 

už teraz sa mi slinky zbiehajú,idem ju vyskúšať,potom Vám dám vedieť....machacova.zuzana@zoznam.sk

autor: julka (neregistrovaný/á)
vložené: 01. 11. 2010 16:59:25  nahlásiť  reagovať
 

no kočeny musím pochváliť žemľovku, práve teraz som ju dokončila a musím povedať že je fantastická,Robila som to s pol davky na vyskúšanie a naozaj super.Dávam veľký bod.smajliksmajlik

autor: Pajaja
vložené: 19. 06. 2010 13:58:33  nahlásiť  reagovať
 

Opravdu nádherná žemlovka! S tím pudinkem - nikdy mě to nenapadlo, určitě vyzkouším. smajlik Ukládám si jí do oblíbených a zasloužený bodík Ti posílám smajlik

autor: Zdenka1
vložené: 18. 03. 2010 12:26:46  nahlásiť  reagovať
 

"Napiš tam, že je to výborné".To jsou slova syna, který snědl skoro 1/2 pekáče sám. Podotýkám, že žemlovku nemá rád.. Bodíček už putuje.smajlik

autor: JanaAli
vložené: 17. 03. 2010 19:28:12  nahlásiť  reagovať
 

vybusna, prikladam fotku zemlovky v reze, robila som ju s mensimi obmenami, ale chutila , mne urcite,som zvedava co povie manzel , ked pride a okostuje smajliksmajliksmajlik

autor: Iriska
vložené: 12. 03. 2010 16:20:03  nahlásiť  reagovať
 

Žemlovka má správný název. Je opravdu úžasná, vynikající, prostě moc, moc dobrá. Akorát jsem plátky vánočky nechala vcelku, protože manžel to tak miluje. A co bychom pro ně neudělali, že? smajlik Dovolila jsem si přidat fotky a samozřejmě bodík.smajlik+

autor: destovka
vložené: 07. 03. 2010 21:48:15  nahlásiť  reagovať
 

Vypada bajecnesmajlik

autor: magdalenka
vložené: 07. 03. 2010 19:43:25  nahlásiť  reagovať
 

Vyzerá to ozaj skvostne! Doteraz som si myslela, že viem robiť žemlovku. Po prečítaní tohotu receptu už si to nemyslím...
Takže, Výbušná + Hella, máte super bodisko odo mňa!

autor: Hella
vložené: 07. 03. 2010 19:18:29  nahlásiť  reagovať
 

Vybušná, máš to tak krásně napsané, že se mi sbíhají sliny. Tak ti dávám alespoň bodík! smajlik

autor: Paprika
vložené: 07. 03. 2010 13:49:42  nahlásiť  reagovať
 

... já už si to moc nepamatuju, ale myslím, že ne.

autor: vybusna
vložené: 07. 03. 2010 13:43:56  nahlásiť  reagovať
 

paprika...ty si uvarila davku z dvoch pudingov?

autor: vybusna
vložené: 07. 03. 2010 13:41:30  nahlásiť  reagovať
 

ano michs...hella vedla namaca do rumu hrozienka...no a ja zase obcas miesto toho rumu davam ochuteny vanilkovy cukor rumovou aromou.

autor: michsamant
vložené: 07. 03. 2010 13:39:24  nahlásiť  reagovať
 

jaj ahaa, do nej ide puding! to je celkom dobry napad smajlik
tuzemak, to je asi rum,ze?

autor: vybusna
vložené: 07. 03. 2010 13:38:50  nahlásiť  reagovať
 

vdaka paprika, tie moje fotky ked videl moj muz povedat, ze to vyzera ako masovy nakypsmajlik

autor: Paprika
vložené: 07. 03. 2010 13:36:49  nahlásiť  reagovať
 

Dovolila jsem si přidat (po poradě s Výbušnou) fotky této žemlovky, kterou jsem dělala podle receptu od Helly na TOPkách.CZ. Mohu ji všem doporučit - je opravdu výborná.smajliksmajliksmajlik +smajlik


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz