Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Ryby | |
Počet porcií (kusov): 4 |
500g rýb Pangasius, 145 g biely smotanový jogurt, 1 strúčik cesnaku, Olej, Citrónová šťava, 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak, Soľ, Drvená rasca, Žltá , oranžová, zelená paprika, Cherry paradajky, Zelená fazuľka, 2 červené cibule, Kôpor, Petržlenová vňať, Citrónová kôra, Kôpor, 1 lyžička medu, Príloha: varené zemiaky
Filety si nakrájame na väčšie kocky a mierne posolíme. Pripravíme si marinádu: ½ jogurtu, 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak, 1 lyžicu citrónovej šťavy, 1 roztlačený strúčik cesnaku, 2 lyžice oleja, 1 lyžičku drvenej rasce a všetko dobre rozmiešame. Pokrájanú rybu uložíme do marinády a trochu premiešame, tak aby sme mali rybu dôkladne namočenú. Necháme cca 2 hodiny odležať v chladničke. Medzi tým si nakrájame zeleninu a pripravíme si dressing: rozmiešame 1 lyžičku citrónovej šťavy, ½ bieleho jogurtu , kôpor, petržlenovú vňať, citrónovú kôra, med na dochutenie a dáme vychladnúť do chladničky.
Po 2 hodinách marinovania rybu so zeleninou striedavo napichávame na špajdle.
Zohrejeme si trochu oleja v grilovacej panvici a špízy dôkladne ugrilujeme z každej strany. Podávame s varenými zemiakmi a jogurtovým dressingom.
Autor: adec01 (Denis) | |
Dátum vloženia: |
3 kladné ohodnotenia | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
Pozývam Vás do diskusného fóra: Tak chutí Ázia, kde si s Vami rád vymením skúsenosti.
http://www.toprecepty.sk/df_forum.php?forum=55
Toto vyzerá super nápad
to bude dobrota+1