Viac ako  4 000  receptov

Jarné teľacie ragú

Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučiť recept
Doporučiť
recept
Osobná poznámka
Osobná
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Iné mäso
Čas prípravy Čas prípravy: 1 hodina 10 minút + príprava
Počet porcií (kusov) Počet porcií (kusov): 4

Suroviny:

600 g teľacieho pliecka, 250 g cukrového hrášku, 1 mladý kaleráb, 2 mladé mrkvy, 1 petržlenový koreň, 1OO g karfiolu, 250 g šampionov, 100 g čerstvej špargle, 1 zväzok najemno pokrájanej petržlenovej vňate, 2-3 PL polohrubej múky, 3 PL oleja, soľ, cukor, voda, prípadne mleté čierne korenie

Postup

Zeleninu pokrájame na malé kocky, špargľu na 1,5 cm špalíčky a karfiol rozoberieme na ružičky, šampiony prekrojíme na švrťky. V hrnci rozohrejeme olej a orestujeme na ňom zeleninu a šampiony, okrem hrášku,karfiolu a špargle. Potom pridáme najemno posekanú petržlenovú vňať a zľahka orestujeme. Zasypeme múkou a chvíľu všetko spolu posmažíme. Zalejeme vodou, premiešame a privedieme do varu. Ked už voda vrie, pridáme teľacie mäso pokrájané na menšie kúsky a prikryté dusíme za občasného podlievania vodou. Vody nemá byť veľa, len asi 1-2 cm nad povrch pokrmu. Ked je mäso polomäkké, pridáme hrášok, ružičky karfiolu a špargľu. Ochutíme soľou a cukrom, možno pridať aj troška mletého čierneho korenia a dodusíme. Podávame s maslovými haluškami.

Poznámka

Zdroj: Recept mám od šéfkuchára z jednej reštaueácie v Budapešti.

Autor Autor:
Dátum vloženia Dátum vloženia:
6 kladných ohodnotení udeliť kladné ohodnotenie - udeliť kladné ohodnotenie

Komentáre k receptu "Jarné teľacie ragú"

autor: eva hubova
vložené: 09. 05. 2010 20:55:29  nahlásiť  reagovať
 

no to vypadá mňamkověsmajliksmajliksmajlik+5


Pridať komentár


Vaše meno:
Komentár:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel čtyři a dva a znak ")" - např.: (5)
   

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz