Přidat fotku |
Přidat k oblíbeným |
Podobné recepty |
Tisknout recept |
Doporučiť recept |
Osobná poznámka |
Přidat na Facebook |
Kategorie receptu: Mleté mäso | |
Čas prípravy: 1 hod + priprava | |
Počet porcií (kusov): 4 porcie |
400 g mletého hovädzieho (ja som mala uplne chude bez mastnych kuskov), 200 g na kocky nakrajanej mortadely, 2 polievkove lyzice nakrajanych sampinonov, 3 vajicka, 2 rozky od vcera, 1 dcl mlieka, 1 velka cibula. Platky nakrajanej oravskej slaniny, 2 polievkove lyzice nasekanej petrzlenovej vniatky, 1 lyzica majoranky.
Rozky nakrajame na male kusky a namocime ich v mlieku. Pecivo by malo byt nasiaknute, ale nie rozmocene, ak treba tak mlieka pridame trosku viac. Do misy s mletym masom pridame cele vajicka, mortadelu, huby, cibulu a bylinky. Nakoniec pridame rozky. Osolime velmi opatrne, ja na toto mnozstvo davam max. cajovu lyzicku.
Formu v kt. budeme piect masovy kolac, vystelieme alobalom, alobal vylozime platkami slaniny a maso natlacime do formy. Povrch zahladime a tiez vylozime slaninou. Mne pecie rura velmi prudko, takze ja som vrch prikryla a len na zaver som odkryla aby sa slanina zapiekla. Piekla som priblizne hodinu.
Tento recept vlozila na web Hella...a mam je zvolenie ho dalej publikovat..hellka vdaka.
Autor: vybusna | |
Dátum vloženia: |
6 kladných ohodnotení | - udeliť kladné ohodnotenie |
|
krasa
Jenom mleté hovězí nemusím,ale tohle je zajímavé a stojí za vyzkoušení
Vyzerá to skutočne úžasne! Autorky, máte môj obdiv!+
vcera sme jedli normalne so zemiakovou kasou , len trochu zachladnute, aby sa mi to dalo krajat. Ako narez by to bezpochyby slo a rozhodne to budem podavat na studenych misach....spolu s tymto http://www.toprecepty.cz/recept/1686-mramorove-mas... a to ti vobec nechcem tejaja lichotit...mramorove maso je bajecne
Hella ešte prezraď, podávaš teplé s niečím alebo ako nárez studené ? Alebo výbusná, ktorá tu budete skôr...
Opravdu je to velmi dobré a velmi neobvyklé, se sekanou to nemá nic společného. Vybušná - krásné fotky, takže bodík č.4. A dovoluji si přidat svoje fotky.
aha, tak s pistáciami som u nás mortadelu nevidela, ale to by nevadilo, myslím si, ten mäsový koláč vyzerá veľmi dobre a láka ma hlavne to, že to nie je bravčové
nie je v nicom obalena, je velka a to zelene bolo...pockaj idempozriet na obal...no pohrabala som sa smetnom kosi a nasla som na obale napisane, ze su to pistacie.
no u nás dostať takú hranatú, tá je ostrejšia, potom dostať klasickú okrúhlu obalenú mletou paprikou. Tak neviem, ktorá by bola lepšia ? Tá tvoja nie je obaľovaná paprikou, podľa obrázku, nie ? To zelené na mortadele je zelené korenie ?
jezis tejaja ja neviem aku maju v obchode ake druhy byvaju?
vybusna, akú mortadelu používaš ?
máš bodík
My každý rok dostaneme 1/2krávy a já pak honím nějaké recepty a všelijak kombinuji.Vypadá to suprovně a hned jsem dostala na to chuť jen jsem se podívala na fotku.A s hřibami,které miluji to bude mňamka.
Vybusna,,krásné foto.
evka...ja som bola velmi skepticka, ked som to asi po cca 45 minutach otvorila, vobec to pekne nevonalo ...stale som tam citila take hovadzie maso...ak vies co myslim...potom som to vratila este na tych dobrych 15 minut a ked somto otvorila, tak to uz bola ina kava...a skutocne je to vyborne, aj ked ja osobne hovadziemu neholdujem...ja radsej klasicku fasirku z bravcoveho...jednak je toto nieco uplne ine ako fasirka a vobec to nie je ani suche, alobal to krasne vsetko udrzal a rozhodne to budem robievat , dnes to bola premiera.
To musím vyzkoušetuž se mi sbíhají sliny na tu dobrotu1