Viac ako  4 000  receptov

čo treba uverejniť v poznámke?

Radiť: od najnovšieho   od najstaršieho  

1   2  

autor: michsamant
zmenené: 10. 04. 2010 10:04:47   reagovať

suhlasim s tym, ze ku kazdemu jedlu sa neda vzdy cosi napisat do poznamky. asi ako kto uzna za vhodne.

autor: tejaja
zmenené: 10. 04. 2010 09:56:52   reagovať

Ak napíše Miška k indickým jedlám, o čo sa jedná, je to super, pretože málkokto z nás je odborníkom na indickú kuchyňu, ale aj inú cudziu kuchyňu. Ale napísať k haluškám, že je to stáročné jedlo dedené z generácie na generáciu, je myslím nezmysel. Poznámka má objasniť jedlo, príp. ozrejmiť, čím môžem niektorú ingredienciu zameniť, ale nie ku každému receptu bezzmyselne písať pôvod jedál, ktoré varí každá domácnosť a generácie dozadu. To určite nikomu nič nedá.

zmenené: 10. 04. 2010 09:51:34   reagovať

Drahá Miška, to predbehlo aj moje očakávania, čo by mohlo byť zverejnené v Poznámke. Veľmi ma to obohatilo! áno aj tak som si to predstavovalasmajlik smajliksmajliksmajlik Aj som to už v príspevkoch napísala, odporúčam každému si tento odkaz v Tvojom recepte o Marinovanom kurčati, uvedenom v poznámke za receptom pozrieť.smajlik Pretože viem, že veľa z nás takúto možnosť nemá, je ohromne poctivé, ako to uviedla vo svojom recepte Ukrajinský boršč-Besty.smajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
zmenené: 10. 04. 2010 09:25:55   reagovať

Ibi takto si to myslela? http://www.toprecepty.sk/recept/1133-marinovane-ku...
Pozri do poznamky v recepte, doplnila som ju.

zmenené: 10. 04. 2010 07:28:42   reagovať

V starých kuchárskych knihách síce nie je práve uverejnený autor hned za receptom, ale vzadu obyčajne v recenzii je napísané, kde autor knihy recepty zozbieral ako k nim prišiel, z ktorého obdobia pochádzajú. V novších knihách už sa uvádza aj autor v zozname predpisov podľa stránok a v Obsahu je priamo za názvom receptu vyznačený pôvod receptu. Napr. v kuchárke:"Zelenina v kuchyni celého sveta"Vlachová A, Raboch F, Dnes sú aj mnohé iné zdroje-TV,IT-ale vždy uvedú autora. Je to nielen slušnosť, ale najmä nutnosť! Okrem toho sa recepty vyskytujú v časopisoch. chodia nám e-mailom, sú od kamarátky, kolegyne, sú rodinné, máme k nim vzťah, sú z určitého regionu, zo sveta, ide o špeciality...tradícia, atd. Ano, myslím autora a pôvod!smajliksmajliksmajlik Preto to treba uviesť v poznámke. Jednak sa podučíme, dozvieme sa, niečo nové, ale môžeme si to overiť,smajliksmajlik pátrať dalej a o svoje poznatky sa podeliť.smajliksmajliksmajlik

autor: michsamant
zmenené: 09. 04. 2010 22:49:20   reagovať

Myslim si,ze Ibi mozno mala na mysli nieco ako predstavit ten recept,napisat par slov. Nie zrovna napisat len "autora receptu nepoznam",ale skor co ma viedlo k tomuto receptu,preco ho varim, proste popisat ten vztah medzi mnou a jedlom,ktore varim, preco ho varim pripadne odkial ho poznam...mozno som to nepochopila spravne,ale bolo by to celkom fajn, take osobnejsie. Ale nechala by som to asi na kazdeho nech sa rozhodne, ci to tam napise alebo nie.

autor: Hella
zmenené: 09. 04. 2010 22:19:35   reagovať

Já si myslím, že je slušností v poznámce uveřejnit, když znám autora nebo zdroj, odkud jsem recept získala, aby se někdo necítil poškozený. Ale nepsala bych tam, že autora neznám, nevím k čemu by to bylo dobré. Maximálně můžu podotknout, že je to starý rodinný recept, pokud tomu tak je.

autor: vybusna
zmenené: 09. 04. 2010 21:13:52   reagovať

hm...to sa mi zda celkom zbytocne.

autor: tejaja
zmenené: 09. 04. 2010 21:05:12   reagovať

Lenže vo väčšine prípadov je neznámy. Citujem Ibi : "tak to do tej poznámky napíš!Mám recept z časopisu, z novinového výstrižku už viac rokov"smajlik

autor: vybusna
zmenené: 09. 04. 2010 20:56:49   reagovať

Ibi asi narazala na to, ze chce poznat autora z ktoreho pramenov berieme...Ibi tak si to myslela?

autor: tejaja
zmenené: 09. 04. 2010 20:51:36   reagovať

smajliksmajliksmajlik podľa mňa je zbytočné písať, že je to z nejakého výstrižku spred 30 rokov, keď neviem, odkiaľ to je. Komu to pomôže ? Mám napísať, že recept robila moja praprababička ? Že som ho počula v autobuse ? Veď to je hlúpe, ani autori kníh nepíšu, odkiaľ recepty majú.

zmenené: 09. 04. 2010 20:36:44   reagovať

Terezka,tak to do tej poznámky napíš! Mám recept z časopisu, z novinového výstrižku už viac rokov. Napr. Besty uviedla: tak varím boršč ja, tak ho varila moja mama, moja stará mama... Ved každý z nás nejakým spôsobom prišiel k receptu, o ktorý sa chce podeliť s ostatnými.smajlik

autor: tejaja
zmenené: 09. 04. 2010 19:53:01   reagovať

Ibi, musím ťa trocha sklamať, občas to neide. Ibaže by som ako zdroj napísala môj zošit č, 14 a pod. Za 35 rokov mám toľko výstržkov a toľko prepísaných receptov z kníh, ktoré som nosila z knižníc, že pri najlepšej vôli nemôžem povedať, ktorý recept je odkiaľ.smajlik

zmenené: 09. 04. 2010 15:55:25   reagovať

Pod vloženým receptom v Poznámke uvádzať zdroj,odkiaľ recept máme, eventuelne odkaz na autora, kde si to môžeme podrobnejšie zistiť alebo naše odporučenia, resp. upozornenia. Ako príklad uvádzam recept od Michsamant: Marinované kura na masle - vid odkaz v poznámke jej receptu


1   2  


Pridať príspevok


Vaše meno:  
Príspevok:  
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
odkaz
 - Ak chcete pridať odkaz, kliknite na tlačítko URL a vložte www adresu
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel jedna a tři a znak ")" - např.: (5)
Prílohy:

 

Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz