Takto to pripravujeme celý život, tak to pripravovali naše mamy a staré mamy.
Nikdy nikto nepovedal, že to je na židovský spôsob.
Vždy to boli Španielske vtáčky (v Španielsku pripravované tým istým spôsobom pod názvom "Niňos envueltos" alebo "Rollitos de carne rellenos").
Toto je taký "horňácky recept". My robíme Pitvarošské. Pitvaroš je slovenská dedinka v Čabianskej oblasti. Slnko a krásna červená paprika. Na 10kg mäsa, v dnešnej dobe chudých sviniek, 50/50 bôčik pliecko, pomleté na 8 šajbe.
8,5dkg pretlačený poctivý slovenský cesnak
18-20dkg soľ
10g rasca celá,
čierne korenie čerstvo meliem ,nech má vôňu. 10g na 10kg
paprika sladká domáca kvalitná 20dkg
paprika štipľavá 5-7dkg.
A riadne pomiešať, až sa oddeluje mäso od rúk.
Dobrú chuť.
Sú tu pomiešané dve výborné fazuľové polievky - jedna mliečna nakyslo a druhá s bezmliečna s paprikou a klobásou. Robil som aj takto ako píšete, ale EE, nem dobré. Tam kde ide ocot a cukor, nejde paprika a naopak. Pardon.
janci:Prosím, a kto tu píše o premývaní kyslej kapusty?
ani hríbami nič nepokazíš Alenka, ja mám len k ostatným ľuďom výhradu, Ľudkovia, kto vás učil, keď máte recept Halušky s kyslou kapustou, prečo uvádzate, kapustu premyjem.... čo ste zošaleli?
ricottu milujem, doufam ze mi bude chutnat, diky za tip
Recept vyzerá výborne, určite skúsime! Ak by ste mali záujem o zdravšiu verziu thttps://lexiinkitchen.235.sk/2023/04/02/tofu-brown...ak jednoznačne pozrite našu stránku.
Dobry den,
fakt nahovno recept ! Kde je teplota na ktorej sa ma piect v rure ? a ako dlho ? to si mam z prsta vycucat ?!
V našich končinách Dolná Nitra) moc jahňacinu v obchode nedržia. To mäso má svoju špecifickú chuť a vôňu a kto na to nieje navyknutý, moc mu to nebere. Ja mám v podstate jahňacinu rád, (priučil som sa tomu na Liptove) ale sám som si ju zatiaľ nepripravoval. Tento receptík som vyskúšal, ale dovolil som si použiť na dochutenie málinko údenej slaninky a na podlatie trošilinku pivečka. Ako príloha boli opekané zemiaky. Výsledok = 100% žranica.
V recepte nie je napisane co treba robit s malou nakrajanou cibulou a mokrym vnutrom z paradajok
manzel vie ze majonezovy salat nie je to prave preto sa nim doma nenadpacha. ja spravim tento rok presne to iste, svokra nam kazdy rok na Vianoce nabali aj majonezovy salat ako keby sme doma hladovali, a kedze mame aj vlastneho spravene za kybel jeme ho rychlo aby sa nepokazil. tento rok budeme mat majonezovy od svokry a nas bude cisto zeleninovy.
dakujem za inspiraciu od tvojho muza
Vsetci pouzivate skrob (puding-y, zlaty klas) alebo zelatinu,
obycajny tvaroh light z lidla kauflandu alebo aj billa
staci 1-2 lyzice kokosu a uz to netecie (studena plnka bez pecenia)
to co tecie pri peceni je prave kombinacia cukor a tvaroh
vtedy je ten skrob alebo zelatina nieco ako zahustovadlo.
Dávať do gulase rovnako mäsa a cibule spraví gulas sladkým, a nevaríme predca cibulacku ale gulas, a keď sa spravy kvalitná zápražku je to určite chutnejšie ako ako škrob zo zemiaku ľudia sú jednoducho principiálne proti, majú to v hlave, lenže gulas je gulas, není naňho recept, respektíve sú ich tisíce, ide o výsledok a o to co komu chuti
Moc krásná roláda :)
akoze:To je váš názor a chuť, každú chuti čosi iné. Ale vyhlasovať, že niečo k niečomu nepatrí, je slušne povedané odvážne. Stačí si cez vyhľadávač zadať "bravčové s olivami" a budete sa diviť, koľko druhov receptov nájdete.