Ingredience: 1000 g karfiolu, 250 ml kyslej smotany, 100 g údenej slaniny, 2 vajcia, 100 g strúhaného údeného syra, petržlenová vňať, soľ, mleté čierne korenie, voda, olej, 5 PL hladkej múky, maslo, strúhanka
Postup: Malé ružičky karfiolu uvaríme v osolenej vode, scedíme a necháme vychladnúť. Urobíme si zásmažku z oleja a múky. Nariedime ju kyslou smotanou a vývarom z karfiolu. Povaríme na hustú omáčku....
Ingredience: 1 kg zemiakov, 150 g pikantnej klobásy madarského typu, 1 veľká cibuľa, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, rasca, majoránka, soľ, 1 zelená paprika, 1 paradajka, voda, prípadne 50 g dobrej domácej údenej slaniny - nemusí byť, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, olej
Postup: Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, na ktorej opečieme na kolieska pokrájanú klobásu, kým...
Ingredience: 1 kura o váhe 1000 až 1500 g, 1000 g najemno pokrájanej cibule, 2 zelené papriky pokrájané na prúžky, 1 paradajka pokrájaná na mesiačiky, 2 PL červenej sladkej mletej papriky, 1 sušená štipľavá paprika na jemno pokrájaná aj so semiačkami, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, voda, soľ, 250 ml hustej kyslej smotany, 1 PL polohrubej múky
Postup: Kura rozporcujeme na jednotlivé diely a nasolíme. V...
Ingredience: 1 kura o váhe 1000-1500 g, 1000 g cibule 2 zelené papriky, 1 paradajka, 1-2 PL mletej sladkej červenej papriky, 1 CL mletej pálivej červenej papriky alebo 1 sušená pálivá paprika, soľ, voda, 3 PL bravčovej masti alebo oleja
Postup: Umyté kurča naporcujeme na diely a nasolíme. Cibuľu nakrájame nadrobno. Papriky pokrájame na prúžky a paradajku na mesiačiky. V širšom hrnci rozpustíme masť a...
Ingredience: 1000 g bôčka bez kosti a kože, 1 pekná hlavička cesnaku, 1 cibuľa, 20 zrniečok celého čierneho korenia, 5 zrniečok celého nového korenia, 5 zrniečok borievok, 1 bobkový list, soľ, voda, trocha oleja, mleté čierne korenie, mletá sladká a pálivá červená paprika, alobal
Postup: Umytý bôčik vožíme do osolenej vody. Pridáme do vody očistenú cibuľu, očistené strúčiky cesnaku /5 strúčikov ponecháme...
Ingredience: 4 rezne z karé, 4 plátky roštenky, 4 plátky bravčovej pečene, 4 plátky domácej údenej slaniny, 4 pekné šampiňony, soľ, mleté čierne korenie, olej
Postup: Mäso po obvode niekoľkokrát narežeme a naklepeme. Posolíme a pokoreníme. Pečeň len pokoreníme. Slaninu narežeme na pásiky, ale nedokrojíme až naspodok - tým sa pri pečení vytvorí hrebienok. Sampiony osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme...
Ingredience: 250 g hladkej múky, 200 g kryštálového cukru, 125 g masla, 3 vajcia, 50 ml plnotučného mlieka alebo smotany na varenie, 3 pl vody z pomarančových kvetov, 1 prášok do pečiva
Postup: Všetka suroviny majú mať izbovú teplotu, preto si ich pripravíme vopred, maslo roztopíme v mikrovlnke a necháme vychladnúť. V mise vymiešame celé vajcia s cukrom do penista. Potom do nich preosejeme múku spolu s...
Ingredience: listy z kapusty (tenké) 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo - hera bujón paradajky
Postup: Kapustné listy si umyjeme a uvaríme vo vode, kam sme pridali 1ČL mletého indického kmínu. Môžeme variť aj viac listov naraz....
Ingredience: 2 a pol pohára ryže 2 stredne veľké cibule 10 strúčikov cesnaku soľ čierne korenie mletý indický kmín (cumin) za hrsť petržlenovej vňate, kôprovej vňate a koriandrovej vňate paradajkový pretlak olej maslo - hera bujón paradajky baklažány
Postup: Baklažány si vydlabeme tak, aby nám ostal, čo najtenší obal z nich. Spravíme si mahshi nasledovne: 1. ryžu umyjeme, prípadne preberieme...
Ingredience: 600 g bravčového mäsa na pečenie bez kosti - ja som použila vysoké pliecko, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, maslo na opečenie mäsa, hrsť sušených hríbov
Postup: Hríby namočíme do teplej vody. Mäso osolíme a okoreníme. Maslo rozpustíme v pekáčiku a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán. Potom mäso takmer celé zalejeme mliekom, zakryjeme pokrievkou a veľmi pomaly dusíme. V polovici dusenia...
Ingredience: 2 vejce olej smetana na vaření - asi 50 ml špetku cukr moučka - nemusí být šťáva z 1/2 citrónu nebo ocet sůl
Postup: Vejce dáme do vyšší, úzké nádoby, přidáme trochu soli, cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Postupně přiléváme olej a mixujeme až majonéza zhoustne. Po částech přiléváme smetanu, podle toho jak chceme mít majonézu hustou. Nakonec přidáme šťávu z citrónu nebo pár kapek octu a...
Ingredience: 3 na tvrdo uvarené žltky, 100 g masla, 1 CL horčice, 1 CL sardelovej pasty, 1 CL citronovej šťavy, soľ, mleté biele korenie, niekoľko kvapiek worchesterskej omáčky
Postup: Do porcelánovej misky dáme zmäknuté maslo vymiešame ho do peny. Pridáme prelisované žltky, ostatné suroviny vymiešame do hladkej hmoty. Táto majonéza sa používa len na zdobenie varených vajec, plnených paradajok, plnených...
Ingredience: 3 diely Majonézy, 1 diel Sambal
Postup: Klasickú lebo light majonézu zmiešate v miske s pikantnou pastou Sambal v pomere 3:1.
Ingredience: 100 ml mléka 200 ml oleje špetku soli špetku cukr moučka citrónová šťáva nebo pár kapek octu
Postup: Do užší nádoby dáme mléko, olej, sůl, cukr a tyčovým mixérem rozmixujeme. Během minutky vznikne hustá kaše a zamixujeme podle chuti citrónovou šťávu nebo pár kapek octu. V původním receptu se přidávala ještě 1 kl hořčice a nedával se cukr a citr. šťáva.
Ingredience: Majonéza z celých vajec: 1 natvrdo uvarené vajce, 1 dl mlieka, soľ, ocot, cukor, mleté čierne korenie, alebo cesnak (alebo oboje), 1 dl oleja, worcestrová omáčka, citrónová šťava Majonéza z varených žĺtkov : 3 natvrdo uvarené žĺtky, 1 dl mlieka, horčica, ocot, cukor, mleté čierne korenie, citrónová šťava, worcester, 1 dl oleja Majonéza z varených bielkov : bielka z 2 vajec...
Ingredience: Kuřecí stehna, sůl, pepř, majoránka, kousek másla, trocha zeleninového vývaru
Postup: Stehna překrojíme na menší kousky, které osolíme, opepříme a vetřeme do nich majoránku. Remosku lehce vymázneme máslem, naskládáme stehna a trochu podlijeme vývarem. Maso poklademe kousíčky másla a upečeme - během pečení poléváme máslovým vývarem zpod kuřete. Podáváme s bramborem, velice dobrá příloha je...
Ingredience: Na cesto : 250 g polohrubá múka + múka na podsypávanie 100 g studené maslo + maslo na vymazanie formy 100 g Ricotta 1 žĺtok 1 lyžička soli Ďaľšie suroviny : 500 g čerstvé špenátové lístky 3 šalotky, 6 veľkých cesnakových strúčkov 3 PL olej soľ podľa chuti 250 g dlhé makaróny 100 ml sladká smotana + 200 ml sladké mlieko 150 g gorgonzola
Postup: Do robota dáme múku, maslo, ricottu,...
Ingredience: • 700 gr hladkej múky • 400 gr práškoveho cukru + 2 ks vanilkoveho cukru • 6 vajec • 2 male lyzicky škorice • 1/2 malej lyzicky pomletých klinčekov • 1 velka lyzica citronovej šťavy . 1 velka lyzica citronovej kory • 100 gr mletých orechov • 3 velke lyzice medu • 1 velku lyzicu sódy bicarbony
Postup: Den 1. Do misky dame muku, skoricu, klinceky, orechy a sodu bicarbonu...
Ingredience: 1 kura, soľ, voda, 1500 g baklažánov, 1000 g ryže, olivový olej, maslo, 100 g olúpaných mandlí, 100 g olúpaných lieskových orieškov, 1 kastrol s rovným dnom a rovnými bokmi
Postup: Kura uvaríme pomalým varom v osolenej vode za zbierania šumu. Ked je mäkké, vyberieme ho z vývaru. Vychladuté kura oberieme z kostí. Mäso natrháme na kúsky. Baklažán pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť....
Ingredience: 2 vajcia 5 lyzic krystalovy cukor 1 vanilinovy cukor par kvapiek biela vanilkova esencia (ak mate) stvrt lyzicky chilli paprika 220 g makky jemny tvaroh 150 g mlety mak 3 lyzice olej (nie olivovy!) 150 g polohruba muka 1 balicek kypriaceho prasku do peciva tuk + hruba muka na vymastenie formy Poleva : hrst matovych listkov stava z 1 limety (bez kostok) 200 g praskovy...
|< 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 >|