Ingredience: 750 g tmavej fazule /sterilizovanej, alebo dopredu namočenej a uvarenej/, 1 väčší paradajkový pretlak, 2 lyžice kečupu, 3 strúčiky cesnaku, 2 cibule, 500 g zeleninového leča /alebo čerstvých paradajok a papriky/, soľ, worcestrová omáčka, 1 kocka mäsového bujónu, 1 lyžička chilli korenia, 2 lyžice hladkej múky
Postup: Nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak opečieme krátko na oleji. Pridáme kečup,...
Ingredience: 1 plechovka cervenej fazule, alebo 200 ml suchej fazule 1 mala plechovka kukurice (140g) 200g oravska slanina 1 cibula 5 strucikov cesnaku 1 mrkva 1 stopka stopkateho zeleru 4 paradajky 1 stiplava papricka (podla vlastnej chuti) 100 ml paradajovej stavy (tej z krabicky) lyzicka rimskej rasce lyzicka koriandroveho prasku pol lyzicky mletej skorice 1 lyzicka cervena mleta...
Ingredience: 180 g ryze 2 lyzice olej 1 mala nadrobno nasekana cervena cibula 3 struciky posekaneho cesnaku 500 ml tepla voda 1 lyzicka vegeta natur stava z 1 limety
Postup: V panvici s hrubym dnom rozohrejeme olej. Pridame cibulu a cesnak a pri miernej teplote prezime asi 2 minuty. Prisypeme ryzu, premiesame a prazime este 1 minutu. Posypeme natur vegetou a dolejeme vodu. Pridame teplotu a nechame...
Ingredience: 2 červené papriky, 2 lyžica oleja, 1 najemno nakrájaná cibuľa, 400 g mrazenej kukurice, 750 ml kuracieho vývaru, 150 ml smotany na varenie, soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup: Cibuľu a na malé kocky nakrájanú papriku smažíme na oleji, kým cibuľa nezosklovatie. Pridáme rozmrazenú kukuricu, vývar a celú zmes rozmixujeme, ale nie na úplne hladkú zmes. Rozmixovanú polievku privedieme do varu,...
Ingredience: 250g dlhozrnna ryza, 1 cibula, 4 struciky cesnak, hrst nasekana petrzlenova vnat, dve hrste mrazeny hrasok, 1 mrkva, stiplava papricka (mnozstvo podla vasej chuti), krabicka pasirovane paradajky (alebo 2ks paradajok rozmixujte), orech masla, sol, lyzicka vegetoveho prasku podravka natur), kto chce tak koriandrova vnat v kuse (ja ju nemozem ani citit, takze ja vynechavam), 500 ml...
Ingredience: 200 g lúpaných paradajok vo vlastnej šťave, 1 cibuľa, 1-2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice nasekaného koriandru, 2 lyžice olivového oleja, soľ, 1-2 lyžice limetkovej šťavy (môže byť aj citrón), 1-2 lyžičky dochucovacej pasty Sambal Badjak
Postup: Salsa: Všetky prísady hodíte do mixéra, zmixujete dohladka. V prípade, ak chcete hustejšiu variantu môžete chvíľu salsu povariť a nechať tak odpariť...
Ingredience: 500 g krkovicka, plat udenej slaniny, 2 cibule, 6 strucikov cesnak, 3 az 4 stiplave papricky (podla svojej mierky), krabicka pasirovane paradajky, hrst fazulkovy luskov, lyzicka oregano, lyzicka majoranka, sol, mleta rasca, 3 gulicky nove korenie. Priloha : Zemiaky, avokado, limeta, sol.
Postup: Bravcove rezne z krkovicky pokrajame na hrubsie rezance Ocistenu cibulu na stvrtky, cesnak na...
Ingredience: Na gulky 600g mlete bravcove 1 velke vajce 70 g podrvene tortillove chipsy 1 cibula 6 strucikov cesnak 2 lyzice hrozienok pol lyzicky mleta skorica 1 lyzica olej lyzicka sol pol lyzicky stiplava mleta paprika Na omacku plechovka paradajok aj s nalevom 400 ml silny masovy vyvar 1 cibula 1 lyzica hnedy cukor 2 lyzicky cerveny ocot 1 stiplava paprika 1 lyzica...
Ingredience: 2 kuřecí čtvrtky bez kůže, 2 cibule nakrájené nadrobno, 4 stroužky CS česneku nasekaného najemno, 1 KL jemně nasekaného zázvoru, 1 KL sladké červené papriky, 1 KL pálivé červené papriky, 3 PL pálivého kečupu, 1 PL sladkého kečupu, 1 chilli paprička, 1/4 červené papriky, 1/4 žluté papriky, 1 konzerva červených fazolí v chilli nálevu, sůl, čerstvě mletý pepř, drůbeží...
Ingredience: Na hamburgery Mlete hovadzie predne, na jeden hamburger ratajme 200g Ja som robila zo 600g 2 lyzice mexicka pikantna salsa 1 cervena cibula 1 az 2 lyzicky soli cerstvo mlete korenie 2 struciky cesnak Na oblozenie tortill 3ks velka tortilla majoneza limetova stava nasekana koriandrova vnat stiplava cervena mleta paprika Priloha struhany syr mlada zelerova...
Ingredience: 400g mlete chude hovadzie, 1 cibula, pol cajovej lyzicky sol, stvrt cajovej lyzicky mlete cierne korenie, 2 stiplave feferonky, 3 lyzice olej. 150 g syr cheddar...ja som mala platkovy, ale moze byt aj struhany. Na vajecnu zmes : 350 ml mlieko, 4 vajcia, 1 kopcovita polievkova lyzica hladka muka, pol cajova lyzicka sol, 7 kvapiek tabasco.
Postup: Cibulu nakrajame na kocky a feferonku na...
Ingredience: 1 cuketa alebo tekvica ( tykev ), 2 mrkvy, 1 balíček hrozienok ( 100 g ), 2 nožičky dobrej klobásy, soľ, 1 lyžička zázvoru, sójová omáčka, 1 lyžička škorice, olej
Postup: Na oleji opečieme na kolieska nakrájanú mrkvu (asi 5 minút), pridáme na kocky nakrájanú tekvicu, osolíme, ochutíme sójovou omáčkou, zázvorom, škoricou a pridáme hrozienka. Podusíme do mäkka. Ak je treba, podlejeme trošičkou...
Ingredience: Ovoce: ostružiny + hrušky cukr krystal
Postup: Hrušky oloupeme, vykrajeme jadřinec a nakrajíme na kostky. Do sklenic dáváme střídavě ovoce podle své chuti - 2 cm pod okraj sklenice. Zasypeme cukrem, zalejeme vodou (po hrdlo sklenice), zavíčkujeme a sterilujeme 15 - 20 minut od bodu varu, podle toho jak máme zralé ovoce. Na 1 sklenici 300 ml dávám 1 vrchovatou polévkovou lžíci cukru. N 1...
Ingredience: 250 g mrkvy 250 g kalerábu 250 g zelenej papriky 250 g cibule 250 g zeleru 40 g soli 40 g cukru kryštál 1 kl rasce kôpor
Postup: Zeleninu očistíme a postrúhame na rezance. Pridáme soľ, cukor, rascu a dobre premiešame. Na dno pohára dáme kôpor, natlačíme zeleninovú zmes, povrch zeleniny zaťažíme a necháme v teplej miestnosti kvasiť. Po vykvasení uložíme do chladu a môžeme konzumovať.
Ingredience: 400 g fazuľových strukov, 4 vajcia, soľ, 300 g cibule bielej, 300 g cibule červenej, 1 lyžička tymiánu , 3 lyžice octu, 2 lyžice oleja, biele korenie, štipka cukru
Postup: Fazuľky v slanej vode uvaríme a necháme odkvapkať. Cibule narežeme na tenké polkrúžky a spolu s osminkami na tvrdo varených vajec pridáme k fazuľke. Na marinádu zmiešame ocot, 4 lyžice vody, soľ, korenie a cukor. Zašľaháme...
Ingredience: 750 g miešaných húb - použila som dubáky a šampiony, 200 g oravskej slaniny, 1 veľká cibuľa, 4 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, 250 ml sladkej smotany, 1 PL solamylu, voda, 2 PL masla, čerstvé lístky tymiánu, soľ
Postup: Huby pokrájame na plátky. Paradajky narežeme do kríža, namočíme na 20 sekúnd do vriacej vody. Schladíme v studenej vode a ošúpeme. Pokrájame ich na malé kocky. Slaninu pokrájame...
Ingredience: 400 g špagety semolino - z tvrdej pšenice, 100 g údenej slaniny, ostrý kečup podľa vlastného výberu, 2-3 strúčiky prelisovaného cesnaku - podľa veľkosti a chuti, soľ, voda, olej, petržlenová vňať na ozdobu, 150 g nastrúhaného syra Grana Padano
Postup: V malom hrnčeku na troche oleja na miernom ohni roztopíme na kocky pokrájanú údenú slaninu a dáme do misy. Pridáme kečup, štipku soli, prelisovaný...
Ingredience: 250 g hladké mouky 4 vejce 250 g cukru 1/2 prášku do pečiva 10 lžic vlažné vody 10 lžic olej 1 velký broskvový kompot Krém: 1 šlehačka (33%) 1 ztužovač šlehačky 10 dkg cukru 2 velké zakysané smetany Poleva: 1 vanilkový pudink šťáva z kompotu - dolít vodou do 1/2 litru 1 lžíce cukru
Postup: Vejce našleháme s cukrem, přidáme hladkou mouku, kypřicí prášek, 10 lžic vlažné vody a...
Ingredience: Mrkva, Zeler, Petržlen, Zemiaky, Cibuľa (červená alebo biela), Čerstvé alebo konzervované paradajky, Paradajkový pretlak, Mleté čierne korenie, Bobkový list, Bazalka (môže byť aj sušená, Rasca, Soľ, 1 lyžica balzamikového octu alebo citrónovej šťavy, Uvarená ryža, Parmezán, 1 lyžička dochucovacej pasty Sambal Badjak Vegetar alebo Sambal Badjak
Postup: Nakrájame si zeleninu, zemiaky, cibuľku. V...
Ingredience: 250g hladkej múky, 2čl kakaa, 2čl prášku do pečiva, 1/2čl sódy bikarbóny, 200ml acidofilného mlieka, 50ml čokoládového likéru (ja som použila amareto), 80g posekanej horkej čokolády (môžete použiť aj inú, prípadne kombinovať), 80g kryštálového cukru, 80g masla, 1 vajce, forma na muffiny, papierové košíčky
Postup: 1. zmiešame preosiatu hladkú múku s kakaom, kypriacim práškom a sódou...
|< 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 >|