Ingredience: Hovädzie mäso Paradajkový pretlak Cibuľa Olej soľ, čierne korenie, nové korenie, bobkový list, škorica, klinčeky perník ( alebo hladká múka ) práškový cukor
Postup: Mäso uvaríme s bobkovým listom, korením a troškou soli. Cibuľku nakrájame a orestujeme na oleji. (kto nezahusťuje perníkom pridá hladkú múku a urobí si zásmažku). Pridáme vývar z hov. mäsa (alebo sa dá použiť bujón) pretlak,...
Ingredience: 500 g paradajok, 2 strúčiky cesnaku, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky cukru, mleté čierne korenie, 1 lyžica kapari, 1 lyžica čiernych olív, soľ
Postup: Na oleji osmažíme nadrobno nasekaný cesnak, pridáme narezané paradajky, cukor, korenie a soľ a varíme do zhustnutia. Pridáme posekané kapari a olivy. Uložíme do fliaš a sterilizujeme 20 min.
Ingredience: 1 paradajkový pretlak, 2 lyžica oleja, 3 lyžice hladkej múky, soľ, cukor, 3 klinčeky ( hřebíčky ) Halušky: 100 g detskej krupice, 1 vajce, soľ, 1 lyžica oleja
Postup: Na oleji dosvetla opražíme múku, zalejeme studenou vodou, osolíme, pridáme klinčeky a privedieme k varu. Do vriacej polievky vmiešame paradajkový pretlak a necháme variť 10 min. Pridáme cukor tak, aby polievka nebola presladená,...
Ingredience: 500 ml pasirovane paradajky 10 ks ceresnovych paradajok, alebo 2 zrele normalne paradajky 1 mala mrkva 1 mala cervena cibula 3 PL sucha ryza 5 PL olej 2 PL hladka muka 1 PL struhany pernik (alebo 1/2 lyzicky pernikoveho korenia) 1 velky bobkovy list 2 PL s kopcekom cukor (pridajte, alebo uberte podla seba) 3 PL sladka smotana par kvapiek balzamikovy ocot..nemusi byt
Postup: Paradajky...
Ingredience: štvrťka hlavičky zelí - kapusty slovenskej polka cibule paradajková šťava bobkový list, čierne korenie soľ cukor olej múka hladká voda príp. citrón
Postup: Kapustu pokrájame na rezance a dáme variť do vody s bobkovým listom, čiernym korením a pokrájanou cibuľou. Spravíme zásmažku z oleja a múky, vlejeme aj s paradajkovou šťavou do polievky, dobre prevaríme, dochutíme príp. citrónovou šťavou a...
Ingredience: 2 lyžice paradajkového pretlaku, 100 g masla, 100 g taveného syra, 50 g strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie zelenina na ozdobu
Postup: Maslo vymiešame dobre s taveným syrom, vmiešame strúhaný syr a pretlak, osolíme, okoreníme. Necháme chvíľu odstáť. Natierame na chlieb a ozdobíme zeleninou.
Ingredience: 1 kg paradajok, 300 g cesnaku, 70 g soli
Postup: Paradajky pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme spolu s cesnakom, pridáme soľ, premiešame a naplníme do malých fľaštičiek.Dobre uzavrieme. Netreba sterilizovať.
Ingredience: 400g uvarenej ryže, 4 väčšie paradajky, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, olej, 1/2 lyžičky tymiánu, 1 lyžička oregana, 1/2 kocky slepačieho bujónu, soľ, mleté čierne korenie, menšia hrsť olív, 1 plná lyžica kapari
Postup: Na oleji orestujeme nasekanú cibuľu a pretlačený cesnak, pridáme na kocky narezané paradajky, tymián, oregano, bujón a necháme krátko podusiť, aby sa paradajky nerozpadli....
Ingredience: 1 sendvič( alebo príslušné množstvo rožkov ), 8 paradajok, 2 papriky, 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 4 vajcia na tvrdo, 250 g klobásy alebo špekáčikov, kečup, mlieko, soľ, 1 lyžica strúhaného syra, bazalka
Postup: Rožky narežeme na plátky a zvlhčíme mliekom. Na dno vymastenej a strúhankou vysypanej formy uložíme vrstvu rožkov, na kolieska narezané paradajky, kolieska cibule, pásiky papriky,...
Ingredience: 1 plechovka zavaranych krajanych paradajok 6 zrelych ceresnovych paradajok 3 tenke stredne mrkvy 6 cesnakovych strucikov 1 mala cervena cibula stiplava chili paprika, podla palivosti aj viac kusov 2 PL olivovy olej 2 PL sladka smotana (ja som dala rastlinnu, lebo som taku mala doma) sol
Postup: Mrkvu, cesnak a cibulu ocistime. Mrkvu nakrajame na tenke kolieska. Pouzite tenku mrkvu, ak...
Ingredience: 1,3 kg červenej papriky, 1 kg paradajok, 2-4 feferonky a 3-4 strúčiky cesnaku , 2 dag soli, 20 dag cukru, 1,5 dl oleja, 1,5 dl octu.
Postup: Paradajky, papriky, feferónky a cesnak zomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme ostatné ingrediencie. Všetko dáme do hrnca a pomaly varíme, skôr odparujeme, 1 hod. kým nedostaneme hustú masu. Horúce lejeme do malých fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme asi...
Ingredience: 1 lístkové cesto, asi 350 g paradajok, 250 g sterilizovaných kyslých uhoriek, 250 g šunkovej salámy alebo párkov, 100 g tvrdého syra, 4 vajcia, kari, soľ, čierne korenie,
Postup: Cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Naň husto k sebe naukladáme kolieska paradajok, na ne dáme na kolieska narezané uhorky a párky alebo na rezance narezanú salámu. Navrch nastrúhame syr. Vajcia rozšľaháme so soľou,...
Ingredience: 250 g lístkového cesta, asi 750 g paradajok, 300 g tvrdého syra ( môže byť aj mozarella ), soľ, mleté čierne korenie, oregano, čerstvá bazalka
Postup: Cesto vyvaľkáme do kruhu a vložíme do okrúhlej formy. Paradajky a syr narežeme na plátky a striedavo poukladáme vejárovite na cesto. Osolíme, posypeme korením, oreganom a sekanou bazalkou. V rúre pečieme asi 20 minút.
Ingredience: 300 g lístkového cesta, 1 kyslá smotana ( 150 ml ), 2 strúčiky cesnaku, bazalka, soľ, mleté čierne korenie, paradajky
Postup: Lístkové cesto vyvaľkáme a uložíme na plech. Smotanu zmiešame s prelisovaným cesnakom, nasekanou bazalkou, soľou a korením a rozotrieme na cesto. Poukladáme vedľa seba na kolieska narezané paradajky. V rúre pečieme, kým sa cesto upečie. Upečené porcie posypeme bazalkou.
Ingredience: menšie paradajky, sterilizovaný alebo mrazený hrášok
Postup: Paradajku ostrým nožom zrežeme z 1/4 pod pravým uhlom. Otočíme paradajku a ten istý rez urobíme z druhej strany. Tým vytvoríme rúčku košíčka. Opatrne orežeme dužinu a maličkou lyžičkou vydlabeme celú dužinu von. Košíček naplníme hráškom. Sterilizovaný hrášok len necháme otiecť. Mrazený hrášok kratúčko /asi 3 min/ blanšírujeme.
Ingredience: červené paradajky Na 1 kg pretlaku : 35 g cukru, 30 g soli
Postup: Paradajky narežeme a rozvaríme, kým sa neodparí polovica objemu. Rozmixujeme a odvážime pretlak. Podľa hmotnosti pretlaku pridáme cukor a soľ a necháme 5 minút povariť. Horúci pretlak naplníme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 30 minút od bodu varu.
Ingredience: 4 velká rajčata 1/2 malé cibule mletý pepř ocet cukr moučka sůl voda
Postup: Rajčata nakrájíme na malé kousky, cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Vše dáme do mísy, přidáme trochu studené vody a podle chuti ocet, cukr, pepř, sůl a dobře promícháme.
Ingredience: Ceresnove paradajky, balkansky syr, olivy, cervena cibula, cierne olivy, stipka tymianu, cerstva pertzlenova vnat, olivovy olej. Mnozstva neudavam, pridavajte si podla vlastnej chute.
Postup: Paradajky prekrojime na polovicu. Balkansky syr na kocky. Petrzl. vnat nasekame. Cibulu nakrajame na velmi tenke pruzky. Suroviny na salat posypeme stipkou tymianu a petrzl. vnatou, vymiesame a...
Ingredience: 6 ks paradajok, 1 cibuľa, 12 ks hrozno, 150g bryndze, 1 malý biely jogurt , pažitka
Postup: Z paradajok odrežeme vŕšok a lyžičkou vyberieme vnútro. Do misky posekáme malý zväzok pažitky, nadrobno nakrájanú cibuľu, hrozno, bryndzu. Primiešame biely jogurt. Všetko dobre zmiešame. Takto pripravenou zmesou plníme pripravené polovice rajčín.
Ingredience: 4 paradajky 20 ciernych olív 120g cervenej papriky 200g tuniaka vo vlastnej stave 100g Philadelphie olivový olej, sol, pistácie
Postup: Paradajky sparíme aby sme ich mohli olúpat. Potom ich vyprázdnime. Nakrájame olivy, papriku a zmiesame v miske s odkvapkaným tuniakom a s philadelphiou. Osolíme a zmesou plníme paradajky. Nakoniec polejeme olejom a posypeme pistáciami.
|< 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 >|