Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Švédske zemiaky

Ingredience: 750 g zemiakov, 1 zväzok kôpru, 100 g tvrdého syra, 3 lyžice kyslej smotany, 200 ml sladkej smotany, soľ, čierne korenie

Postup: Očistené a umyté zemiaky priečne hlboko narežeme na plátky tak, aby sa zemiak nerozpadol ( najlepšie je každý zemiak položiť na lyžicu a tak narezávať ). Takto upravené zemiaky položíme do vymastenej ohňovzdornej misy a v rúre pečieme asi 20 minút. Obidve smotany...

 
Švýcarky ( Švajčiarky )

Ingredience: Na omládek: 100 ml vlažné vody, 21 g droždí, necelá lžička Sladěnky, 120 g hladké mouky Těsto: 90 ml vody, 100 g rozpuštěné Stely (nebo jiného obyčejného margarínu), 100 g cukru (nebo 80 g + vanilkový cukr), špetka soli, 350 g hladké mouky Náplň: 40 g měkkého másla, vanilkový cukr, mletá skořice, asi 40-50 g strouhaných piškotů

Postup: Suroviny na omládek dáme do pekárny a na program Koláč...

 
Táborský bravčový rezeň /Táborský vepřový řízek

Ingredience: 650 g vepřové kotlety (kýty) 100 g sýr Niva 100 g sýr Gouda nebo Eidam nastrouhat 50 g anglické slaniny 50 g cibule 50 g másla olej sůl mletý pepř mletá paprika

Postup: Nakrájené řízky naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na horkém oleji doměkka. Zapékací mísu nebo pekáček vymažeme máslem a opečené řízky do ní naskládáme. Posypeme nastrouhanou nivou,...

 
tabouleh s kuracimi prsiami

Ingredience: 250 g jemneho kuskusu, 2 kuracie prsia, 1 salat batavia alebo rimsky salat, 3 salotky alebo mlade cibulky, 2 vacsie paradajky, polovica salatovej uhorky, 1 zelena paprika, asi 10 zelenych oliv, 1 mensia cerstva chilli papricka, 2 pl posekanej maty, 2 pl posekanej petrzlenovej vnate, 5 pl panenskeho olivoveho oleja, stava z 2 citronov, sol

Postup: kuracie prsia uvarime na pare, pripadne podusime...

 
Tagliatelle s hríbovo-korenistou omáčkou a teľacími prúžkami

Ingredience: 400 g telacieho, 200 ml sladkej smotany, cele cierne korenie, cele cervene korenie, cele biele korenie, mensia hrst susenych hub, citronova stava, bujonova kocka (kludne hubova), 1 cibula, oriesok masla, 3 lyzice olivoveho oleja.

Postup: Maso nakrajame na jemne hranolceky, cibulu na drobne kocky, susene huby dame do sacku a v rukach ich rozmrvime na prasok. (mozeme si pomoct tlcikom na maso,...

 
Tagliatelle v jemnej omáčke s hráškom

Ingredience: 100g dusená šunka 2 hrste mrazený hrášok 1 šalotka 1 vačší orech masla 250 ml smotana na varenie 2 PL biele suché víno 2 PL tvrdý syr parmezánovitého typu čerstvo mleté korenie, soľ nasekaná petržlenová vňať Tagliatelle uvarené podľa návodu na obale

Postup: V rajnici roztopime maslo . Očistenú šalotku nakrájame na tenké kolieska a necháme ju speniť na masle. Šunku pokrájame na tenké...

 
Tajine hrdzavej Berberky

Ingredience: 1 kura o váhe 1700 - 2000 g, naporcované a kuchynsky upravené, 6 malých cibuliek, 4 veľké mrkvy, pokrájané na 3 cm kúsky, 6 veľkých olúpaných strúčikov cesnaku, 6 ks malých ošúpaných zemiakov, 1 konzerva šampionov bez nálevu, 500 g malých tekvičiek alebo cukety pokrájané na 6 cm valčeky, 2 citrony s odkrojenými koncami /sú horké/ a pokrájané na 1/4 alebo 1/8 - záleží na ich veľkosti,...

 
Talianska bruschetta

Ingredience: Bageta, maslo, provensálske korenie, olivový olej, cherry paradajky, soľ, cesnak, bazalka, mozarella, mleté čierne korenie

Postup: Bagetu nakrájame na plátky. 1. variant: Maslo rozpustíme a zamiešame do neho provensálske korenie. V okorenenom masle namočíme plátky bagety z oboch strán a opečieme na suchej panvici. Opečené bagety obložíme plátkami pokrájaných paradajok a plátkami mozarelly....

 
Talianska hydinová polievka

Ingredience: 500g kuracich kridiel, hydinove drobky, 1 velka paradajka, 1 feferonka, 2 struciky cesnak, stipka struhany muskatovy oriesok, 1 cibula, bujonova kocka.

Postup: Maso a vnutornosti umyjeme, cibulu ocistime a nakrajame na hrubsie kolieska, paradajku, podla odkazu v poznamke, osupeme, rozkrojime, odstranime mokre vnutro a nakrajame na kocky, feferonku ocistime od zelenej stonky, ak nemate radi...

 
Talianska mortadella

Ingredience: 1000 g zomletého vykosteného bôčika, 5 vajec, 5 strúčikov prelisovaného cesnaku, 100 g vykôstkovaných čiernych olív, 1 CL mletého čierneho korenia, 1 CL sladkej mletej čiernej papriky, 1 CL vegety, 1 CL morskej soli, 1 PL olivového oleja, 1 rukáv na tlačenku, voda, potravinársky motúz

Postup: Do mletého mäsa pridáme koreniny, vajcia, olej a posekané olivy. Dobre spracujeme a odložíme odstáť do...

 
Talianska omáčka arrabbiata, ako si ju robim ja.

Ingredience: 2 plechovky drvenych paradajok, 1 lyzica paradajkoveho pretlaku, 5 strucikov cesnaku, 1 stiplava paprika, trochu cerveneho vina cca 0,5 dcl, velka hrst nakrajanych bazalkovych listkov, 2 lyzice olivoveho oleja, mlete korenie, sol, cukor. Samozrejme mozeme pouzit aj cerstve paradajky, v tom pripade ich osupeme, prerezeme, odtranime jadierka a vodovy stred a nakrajame na kocky.

Postup: Na oleji...

 
Talianska pizza Margherita

Ingredience: Cesto: 400 g hladkej múky Extra špeciál, soľ, kryštáľový cukor, 10 g čerstvého droždia, 3 PL olivového oleja, 200 ml vlažnej vody, bravčová masť na vymazanie formy na pečenie Na obloženie: malý paradajkový pretlak, cherry paradajky, pokrájané na 1/4, soľ, mleté čierne korenie, 2 strúčiky pokrájaného cesnaku, syr mozarella, pokrájaný na kocky, bazalka, tymián, oregáno, prípadne ešte...

 
Talianska polievka s mäsovými knedličkami

Ingredience: Na vyvar : kuracie kridla na tacke kosti a koze po vykostovani kurata (kuracie maso na vyvar samozrejme mozete pouzit take, ake mate) polievkova zelenina podla vasho zvyku (ja som dala 1 mrkva, 2 struciky cesnak, 10 cm kusok poru, plat zeleru, 1 petrzlen, 1 cervena paprika,) par guliciek noveho a celeho korenia 1 bobkovy list sol Na masove knedlicky : 500g miesane mlete...

 
Talianske bravčové plnené karé v dubákovom kréme / Arista di maiale ai porcini

Ingredience: Kus vykosteneho a pekneho bravcoveho kare. Platky mortadely, tenke platky prerastanej slaniny (oravska), vetvicky rozmarinu, stonky majoranky (v talianskom recepte je uvedena salvia, ale ja som musela minut majoranku, tak som ju zamenila), olej, platok masla. S bylinkami nesetrime. Recept na dubakovu omacku je v odkaze v poznamke.

Postup: Do masa urobime zarezy, ako su stranky v knihe,...

 
Talianske Cacimpero

Ingredience: 400 g Ementálu, 6 PL masla, 4 žltky, 4 hríby alebo šampiony, 250 ml mlieka, 2 PL masla

Postup: Ementál pokrájame na malé kocky a zalejeme mliekom, v ktorom ho necháme stáť 2 hodiny. V hrnci rozohrejeme maslo a pridáme kocky syra s 2 PL mlieka, v ktorom bol syr namočený. Premiešame a privedieme do varu. Ked je syr roztavený, odstavíme z ohňa a pridáme rozšľahané žltky. Za stáleho miešania vrátime...

 
Talianske hubové ragú

Ingredience: 500 g húb podľa vlastného výberu - ja som použila dubáky, 1 CL nastrúhanej cibule, 1 zväzok na jemno posekanej petržlenovej vňate, 200 g varenej údenej šunky /stehno/ pokrájanej na plátky, soľ, mleté čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, maslo, 100 g strúhaného údeného syra, šťava z 1 citrona, 2 PL hladkej múky, 200 ml studeného mlieka

Postup: Očistené huby pokrájame na malé kúsky a opečieme...

 
Talianske kotlety

Ingredience: 4 kotlety s kostou, stiplava paprikova pomazanka, hladka muka, vetvicka cerstveho oregana (alebo lyzicka suseneho) 5 strucikov cesnaku, susene v oleji nakladane paradajky, maslo, olivovy olej, bujon, 1,5 dcl cerveneho vina, 2 pl balzamikoveho octu.

Postup: kotlety (nerozklepavame) z obidvoch stran potrieme stiplavou paprikovou pomazankou a obalime v hladkej muke. na panvici rozohrejeme maslo s...

 
Talianske mäsové guľky

Ingredience: 400g mlete hovadzieho maso, 3 struciky prelisovaneho cesnaku, 1 vajce, 1 lyzicka talianske korenie, 1 velka polievkova lyzica nadrobno nakrajana petrzlenova vniatka, 3 polievkove lyzice nastruhany parmazan, 1 lyzicka sol, 2 az 3 lyzice nadrobno nakrajana biela zemla.

Postup: Vsetky suroviny dame do misy a dobre vymiesame ..az bude zmes pekne kompaktna. Rukou robime male gulky...ja som ich mala...

 
Talianske morcacie zavitky

Ingredience: 3 kruti rizky, struhanka, 100 g struhaneho syra, 10 susenych paradajok v oleji, vajicko na obalenie, 20 zelenych oliv bez kostky, bazalkove listky, sol, olej

Postup: paradajky vyberiem z oleja a nakrajam nadrobno, olivy nakrajam na kruzky. v miske zmiesam paradajky, olivy, syr a bazalkove listky. rezne opatrne rozklepem a posolim...pokladiem pripravenou zmesou a skrutim do zavitku. spevnim...

 
Talianske rizoto od mojej dcery

Ingredience: 400g gulatej ryze, 1l masoveho vyvaru z kocky, 1 dcl bieleho vina, 50g postruhaneho parmazanu, 1 mala cibula, zampiony, sol, mlete cierne korenie, 100g masla

Postup: Z bujonovych kociek uvarime liter vyvaru, kto je velky frajer, pouzije, klasicky uvareny z masa. Zampiony pokrajame na platky, cibulu na kococky. na polovicke masla prehrejeme nakrajane zampiony. Druhu polovicku masla rozdelime na...

 

|<   181   182   183   184   185   186   187   188   189   190   191   192   193   194   195   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz