Ingredience: 6-8 tortillových placek Náplň: 450 g žervé, 3-4 stroužky česneku, 5-6 naložených odkapaných sušených rajčat, harissa (feferonková pasta) nebo 1-2 chilli papričky, můžete zakápnout nějakým alkoholem nevýrazné chuti - vodkou apod., hrst loupaných slunečnicových semínek, trochu limetkové kůry a šťávy, sůl, pepř, čerstvý koriandr (to je jediná bylinka, jejíž vůni nesnesu, proto jej...
Ingredience: 600 g falosnej svieckovej, 250 g sampinonov, hrst susenych hribov, 150 g udenej slaniny, 150 ml hustej smotany, 100 ml bieleho vina, 1 velka cervena cibula, 2 pl cerstvej petrzlenovej vnate, 1 pl postruhaneho chrenu, olej, cierne korenie, sol
Postup: maso nakrajame na priblizne 2 cm hrube kusky (aby na kazdeho stravnika vysli 2 tournedos). roztlacime ich dlanou (nevyklepavame) a z oboch stran...
Ingredience: toustový chlieb, kečup, kyslé uhorky, šunka, tavené syrové plátky
Postup: Každý plátok toustového chleba natrieme tenkou vrstvou kečupu, na 1/2 plátkov chleba položíme plátok šunky, na tenké kolieska nakrájanú kyslú uhorku a plátok taveného plátkového syra a prikryjeme ich druhou polovicou kečupom potretých toustových plátkov, natretou stranou dovnútra. Takto pripravené tousty zapekáme v...
Ingredience: na 1 korpus: - 4 vajcia - 4 lyžice polohrubej múky - 4 lyžice práškového cukru - 50 ml oleja - pol balíčka kypriaceho prášku - 2 lyžice kakaa - lekvár/džem (akýkoľvek, lepšie sú mierne kyselé, napr. ríbezľový) krém: - 350 g čokolády na varenie - 2 šlahačkové smotany (najlepšie po 250 ml)
Postup: Na tortu budeme potrebovať upiecť 3 korpusy, samozrejme sa dajú piecť naraz vo forme,...
Ingredience: 2 balenia hotového štrúdľového cesta, 1000 g kyslejších jablk, šťava z 1 citrona, 1,5 CL mletej škorice, 1,5 vanilkového cukru, kryštáľový cukor, 100 g masla, 100 g strúhanky, práškový cukor
Postup: Maslo rozpustíme. Jablká nakrájame na plátky a pokvapkáme citronovou šťavou. Premiešame so škoricou a vanilkovým cukrom. Necháme 30 minút odpočívať. Pekáč vymažeme maslom. Na panvici osmažíme...
Ingredience: 1 kakaový tortový korpus zo 6 vajec, 2 vanilkové pudingy Ollé za studena, 2 práškové šľahačky, studené plnotučné mlieko, práškový cukor, kokosová múčka, ľubovoľné ovocie - ja som použila mandarinky bez kôstok a čerstvé jahody, ozdoby z bielej a tmavej čokolády, rum
Postup: Upečený kakaový korpus som rozkrojila na 3 pláty a každý plát som pokvapkala rumom. Do uzavierateľnej plastovej nádoby som...
Ingredience: Na piškótové cesto potrebujeme: 6vajec 250g polohrubej múky 250g kryštálového, alebo práškového cukru 1 vanilka 1 prášok do pečiva Na plnku potrebujeme: 3 smotany 1 veľká konzerva ananásu, alebo malé konzervy mandariniek 3 pudingy Creme Ole bez varenia 2 šlahačky granko, alebo instantná káva
Postup: Žltky si oddelíme od bielok.Z bielok vyšľaháme tuhý sneh do ktorého potom...
Ingredience: 250 ml mléka, 3 lžíce rumu, 3 lžíce másla, 3 žloutky, 7 lžic cukru, 450 g polohrubé mouky, 35 g droždí, špetku soli Na potření těsta bílek, na posyp 220 g nasekaných ořechů nebo neloupaných mandlí.
Postup: Vypracujeme těsto a necháme ho vykynout. Pak znovu propracujeme a roztáhneme na plechu na pečícím papíře (třeba jako těsto na pizzu). Necháme chvíli kynout, potřeme bílkem, posypeme ořechy...
Ingredience: 1-recept: ------------- 300 g hladké mouky 100 g cukr moučka 200 g másla 100 g kokosu 1 vejce 1/4 prášku do pečiva Marmeláda, trochu čokoládové polevy. 2-recept: ---------- 450 g polohrubé mouky 120 g cukr moučka 220 g másla 2 žloutky Marmeláda, trochu čokoládové polevy.
Postup: 1recept: ----------- Z uvedených surovin zpracujeme těsto, necháme chvíli odpočinout. Přes...
Ingredience: 1 konzerva tresčej pečene 1 nátierkové maslo 1 tavený syr 1 menšia cibuľa pór soľ 1 lyžička citrónovej šťavy trocha estragónu
Postup: Tresčiu pečeň bez oleja dáme do misky a roztlačíme. Pridáme nátierkové maslo, tavený syr, nadrobno nakrájanú cibuľu a pór. Všetko spolu dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, estragónom a citrónovou šťavou. Podávame s tmavým pečivom a zeleninou.
Ingredience: filety z tresky, 1 červená cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, veľké mäsité paradajky, cherry paradajky, olivy, kapary, olivový olej citrónová šťava, soľ, čierne korenie, balzamikový ocot, korenie podľa chuti: bazalka, oregano, tymián, rozmarín...
Postup: Umyté filety posolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme asi 15 minút marinovať. Na oleji si orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak a...
Ingredience: 300 g filé z tresky, 1 väčšie jablko, 1 cibuľa, 1 malý zeler, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 50 g strúhaného tvrdého syra, 1 dl kyslej smotany, soľ
Postup: Jablko, zeler a cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle, premiešame a rozložíme do vymasteného pekáča. Na zeleninu poukladáme osolené porcie filé, posypeme syrom. Smotanu zmiešame s pretlakom, zalejeme ryby a pečieme v rúre asi 30 min.
Ingredience: 300 g tresky alebo filé, 8 menších červených mäsitých paprík, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 vajcia, 80 g strúhanky, olej, 4 lyžice mlieka, soľ, čierne korenie, 4 lyžice petržlenovej vňate, hladká múka, 1 lyžica sladkej mletej papriky, 1 konzerva lúpaných paradajok
Postup: Tresku varíme 10 min, mäso popučíme vidličkou. Na oleji opražíme narezanú cibuľu a cesnak, pridáme tresku, strúhanku,...
Ingredience: 0,5 kg tvarohu 1 tatarská omáčka 2 väčšie mrkvy 1 väčšia cibuľa 2 vajcia 6 kyslých uhoriek 2-3 PL uhorkového nálevu soľ vegeta
Postup: Mrkvu,vajcia uvaríme.Všetky suroviny najemno nakrájame a zmiešame.Dochutíme soľou a vegetou.
Ingredience: 150 g hladkej múky 75 g kryštálového cukru 6 vajec 75 ml roztopeného masla 1,5 dcl mlieka Hrozienka Prášok do pečiva Cukor
Postup: Oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a roztopeným maslom do peny, pridáme mlieko a múku. Do cesta zašľaháme sneh z bielkov. Pridáme prášok do pečiva a hrozienka. Cesto rozotrieme na plech v asi 2 cm vrstve. Pečieme pri 150 °C asi 30 minút. Koláč...
Ingredience: Do pohara : cca 120 g hotoveho piskotoveho cesta dzem na naplnenie piskotoveho cesa 300g drobne bobulovite ovocie oranzova struhana kora z pomaranca ceresnovy liker 2 lyzice mandlove lupienky 150 ml smotany na slahacku Na vajecny krem : 200 ml smotana 1 vajce 1 velky zltok 15 g praskovy cukor mokka lyzicka vanilkovy extrakt
Postup: Vyberieme ovocie z mraznicky. Uvarime si...
Ingredience: 1 kg cibule, 1 kg paradajok, 1 kg kapie, 1 dl oleja, 1 dl octu, 1 lyžica horčice, 5 feferóniek ( podľa chuti ), 1 lyžica soli
Postup: Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky narežeme a dáme do hrnca. Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút. Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme. Naložíme do fľaštičiek, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.
Ingredience: 400 g trojfarebnych cestovin, 200 g mladej zelenej fazulky, 2 struciky cesnaku, 50 g anglickej slaniny, 50 g parmezanu, olivovy olej, cierne korenie, sol
Postup: cestoviny uvarime podla navodu. scedime a hned vratime do hrnca, v ktorom sa varili. nepremyvame vodou. premiesame s 1 pl olivoveho oleja. na panvici s 1 pl olivoveho oleja orestujeme nadrobno pokrajanu slaninu a prelisovany cesnak....
Ingredience: 2 vajcia, 3 žĺtky, 1 l mlieka, 125 g čokolády na varenie, 1 lyžice instantnej kávy, 50 g hladkej múky, 50 g masla, 1 balíček vanilkového cukru, 150 g práškového cukru
Postup: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, do ktorej pridáme 2 lyžice vody. V mise zmiešame cukor s múkou, 2 celými vajcami a 3 žĺtkami. Vriace mlieko lejeme tenučkým prúdom do zmesi a stále miešame, aby sa neurobili hrudky....
Ingredience: 140 g mletých vlašských oříšků 140 g cukr moučka 1 celé vejce 1 žloutek 1 suchý mletý rohlík lískové oříšky dle počtu třilístků
Postup: Všechny suroviny spojit a dělat kuličky. Do stredu tří kuliček vložíme lískový oříšek. Hotové třilístky naukladat na pečící papír. Pečeme při teplote 150-170°C asi 25-30 min, dle velikosti třilístků. Já je polila ještě bílou čokoládou, ale nemusí být.
|< 187 188 189 190 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 201 >|