Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

"Prešporský šmírkás´ "

Ingredience: 250 g bryndze, 250 g masla, 1 zväzok jarnej cibuľky, soľ,rasca, madarská sladká kalocsajská paprika mletá - 1 až 2 CL /čajová lyžička/, 2 PL /polievková lyžica/ horčice, sardelová pasta asi 3-4 cm, cca 1/2 dl svetlého nie horkého piva

Postup: Do misy dáme bryndzu, maslo, cibuľku pokrájanú na kolieska s vňaťou, pridáme rascu, osolíme. Ochutíme horčicou, sardelovou pastou a dobre vymiešame....

 
"Somloi halušky" pre Eriku

Ingredience: 3 tenké pláty piškotového cesta - vaječná piškota, orechová piškota, kakaová piškota Vanilkový krém: 500 ml mlieka, 4 žltky, 150 g krupicového cukru, 80 g polohrubej múky, 1/2 vanilkového lusku, kúsok citronovej kôry Sirup: 250 ml vody, 200 g krupicového cukru, 100 ml rumu Plnka:80 g jadier vlašských orechov, 80 g hrozienok, 100-150...

 
"tejfeles lepény"- smotanový posúch, Maďarský

Ingredience: Cesto: 500 g polohrubej múky, 30 g droždia, 1OO ml mlieka, 1 CL kryštáľového cukru, 2 vrchovaté PL bravčovej masti, 2 vajcia, 500 ml mlieka, 1 CL soli Plnka: 500 g kyslej smotany, soľ, 2 vajcia, oškvarky /ak nemáme masť, môžeme použiť olej/

Postup: Do vandlíka preosejeme múku. Do misky dáme cukor, rozdrobené droždie, zalejeme mliekom, vrch posypeme 1 PL múky a necháme dobre vykysnúť. Do...

 
"Trvanlivé" langoše

Ingredience: 1kg polohrubej múky 1 pochúťková smotana kyslá-250ml 1 malá lyžička soli 1 malá lyžička sódy bicarbóny 3 dl mlieka 1 kocka droždia

Postup: Z droždia,soli a mlieka urobíme kvások,pridáme poch. smotanu, múku a sódu bic. Zamiesime vláčne cesto. Do \"tesco kašky\" dáme trošku oleja,pošúchame,nech je zvnútra naolejovaná. Vložíme do nej cesto a dáme na dve hodiny do chladničky. Potom trochu...

 
"Zidovská paštika"

Ingredience: 500 g husacej, prípadne inej hydinovej pečene - ja som mala kuraciu, 200 g husacej masti, 4 vajcia uvarené na tvrdo, 1 stredne veľká cibuľa pokrájaná na drobno, soľ, 4 PL horčice, soľ, mleté čierne korenie, husacia masť na zaliatie paštiky

Postup: V hrnci na husacej masti orestujeme cibuľu a pečeň. Odstavíme a necháme úplne vychladnúť. Rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme pokrájané vajcia a...

 
"Zidovský kaviár"

Ingredience: 10 vajec varených na tvrdo, 1 cibuľa, mleté čierne korenie, 2-3 PL horčice, husacia masť, alebo najlepšie masť, v ktorej sme piekli husaciu pečeň, soľ

Postup: Vajcia posekáme na drobno. Pokrájanú cibuľu osmažíme na husacej masti. Po vychladnutí aj s masťou pridáme k vajciam i s horčicou. Osolíme, okoreníme a zamiešame. Podávame s čerstvým pečivom. Ak podávame ako predjedlo, rátame 2 vajcia na...

 
Adrianke

Ingredience: xx

Postup: xx

 
Adžabsandal

Ingredience: 2 veľké baklažány, 3 veľké cibule, 6 zelených nepálivých paprík, 1 hlavička olúpaného cesnaku, 4 veľké mrkvy, 4 veľké paradajky, 2 PL Adžiky, vinný ocot, soľ, mleté čierne korenie, olivový olej

Postup: Baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme ho 2-4 hodiny vypotiť. Opláchneme, osušíme utierkou a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Dáme ich odkvapkať na savý papier. Na oleji v pekáči...

 
Adžika - domácky vyrobená koreniaca zmes

Ingredience: 3 diely Chmeli Suneli, 2 diely sladkej mletej červenej papriky, 1 na drobno pokrájaná sušená štipľavá červená paprika, 1 diel sušeného cesnaku, štipka soli, 3-4% vinného octa z celkového množstva korenín

Postup: Zmiešame všetky koreniny. Uchovávame na tmavom mieste vo vzduchotesných nádobkách. Táto koreniaca zmes je charakteristická pre Gruzínsko. Používa sa na korenenie mäsa - jahňacieho,...

 
Aglio e olio

Ingredience: 250 g cestovín 25 g Strúhaného parmezánu soľ mleté čierne korenie Bylinky: tymián rozmarín petržlenová vňať bazalka Ďalej: 1dl olivového oleja 10 g cibule 5 g cesnaku 5 g chilli

Postup: Cestoviny uvaríme v posolenej vode. Nakrájame očistenú cibuľu a cesnak nadrobno. Na panvičku dáme olivový olej a na malom plameni rozohrejme. Pridáme cibuľu a cesnak, bylinky a dochutíme...

 
aioli

Ingredience: 6 velkych strucikov dobreho (najlepsie fialoveho) cesnaku, 250 ml panenskeho olivoveho oleja, 1 zltok, 1/2 lyzicky hrubej morskej soli

Postup: cesnak osupeme (struciky musia byt tvrde a bez skvrn), rozpolime po dlzke a vyberieme zelene jadro. struciky vlozime do maziara spolu so solou a rozdrvime na kasu, sol sa musi rozbit najemno. zacneme slahat metlickou na slahanie a po lyziciach pomaly...

 
Ajun

Ingredience: 6 kuracích prs, soľ, sladká mletá červená paprika, mleté biele korenie, 6 tenkých plátkov masla Plnka: 4 artičoky pokrájané na jemno, 250 ml jemne pokrájaných malých šampionov, 1 žltok, 6 ks postrúhanej mrkvy 3 PL postrúhaného syra, soľ, mleté biele korenie, 1 žltok, strúhaný muškátový oriešok, 3 PL sladkej smotany, 3 PL jemnej strúhanky, 3 PL na drobno posekanej petržlenovej vňate, 1...

 
Ajvar

Ingredience: 2,5 kg mäsitej papriky (kápie alebo kalifornskej), 1 kg baklažánov, 1 hlavička cesnaku, 2 čerstvé čili papriky, olivový olej, ocot, hrubozrnná morská soľ, klinčeky

Postup: Papriku opečieme v rúre na grile (alebo nad plameňom) tak, aby na nej naskákali čierne pľuzgiere. Potom ju zatvoríme do jenskej misy (alebo do mikroténového vrecka) a opekáme ďalšiu dávku. Vyberieme papriky z misy - namiesto...

 
Ako dostat krehke cesto bez roztrhnutia na plech

Ingredience: Spracovane krehke cesto. Receptov na krehke cesto je vela a ja nemam nejake oblubene, pretoze ho neviem. Zaklad je vzdy polohruba muka, vajce, maslo, prasok do pecenia a voda.

Postup: Ja rozvalkat a preniest na valceku do formy, plat krehkeho cesta skratka nedokazem. Bude to asi tym, ze ho neviem dobre vypracovat. Rozne finty, ktore mi radili, som robila poctivo pri kazdom pokuse. Maslo som...

 
Ako na karamel

Ingredience: Cukr krystal, krupice nebo kostkový

Postup: Cukr nasypeme do kastrolku nebo na pánev se silnějším dnem a necháme pomalu rozpouštět. Ideální je tak maximálně 1-2 minuty dát sporák na plný výkon, aby se nádoba rychleji nahřála a pak dát na polovinu. Pokud máme sklokeramickou desku, nemusíme míchat, pokud máme plyn, raději mícháme, aby se to nezačalo od jednoho místa připalovat. Když začne na...

 
Ako pekne uhladiť krémový povrch na roláde

Ingredience: Úzky pás papiera na pečenie

Postup: Je to veľmi jednoduché. Spravíme si úzky papierový pás. Ja som si ho vystrihla z prebývajúceho silikónového. Roládu na začiatku tým pásom , akokeby obopneme a bez prestania jemne ťaháme až na druhý koniec. Krém, ktorý nám ostane na papieri, namatláme na menej viditeľlné roládove miesta. A to je všetko.

 
Ako robit a naplnit mäsový závitok

Ingredience: Rozklepane rezne, napln, sparatka. Som robila minule zavitky a kamaratka sa na mna pozerala, ze to je vyborny system, ako to robim, lebo ze jej to vypaduva zo vsetkych stran. Tak pre zaciatocnikov to mozno bude mala pomoc. pokial mate aj vy nejaky system...sem s nim

Postup: Je to jednoduche...zaviniem zavitok a jeden otvoreny bok hned zopnem sparatkom, alebo kovovou ihlicoua zavitok...

 
Ako si urobiť čerstvú paradajkovú štavu bez mixéra

Ingredience: Velke cerstve paradajky struhadlo lyzicka olivoveho oleja cerstve bylinky sol, cerstvo mlete korenie

Postup: Paradajky rozrezeme a struhame ich na struhadle az na supku. Stavu zakvapkame olivovym olejom, pridame nasekane bylinky, osolime a okorenime… Hotovo. Zamiesame do uvarenych horucich spagiet…alebo ju pouzijeme do bezneho varenia.

 
Ako si urobiť plát mäsa na roládu

Ingredience: Maso v celku, ostry noz.

Postup: Najjednoduchsie je prist do masiarne a dohodnut sa so sikovnym masiarom, aby Vam plat masa na roladu pripravil. Musite to urobit samozrejme par dni dopredu. No a je zbytocne hladat masiara v tescu, bille a pod. To treba zajst skutocne tam, kde to maso visi na hakoch. Pokial vidite ale pekny vysoky kus masa, tak si mozete plat urobit aj doma. Z 250g rezna sa ...

 
Ako upiect jaternice aby nepopraskali

Ingredience: jaternicky studena voda

Postup: Jaternice alebo krvavnicky umyjem pod studenou vodou….voda by mala byt co najstudenejsia. Poukladam ich do pekaca a popicham ich vidlickou. Na dno pekaca nalejem studenu vodu a vlozim ho do rury , vyhriatej na cca 185 stupnov. Pecieme pomaly asi 30 – 40 minut…podla toho ako sa mi opekaju. Vacsinou uz netreba, aby som ich ku koncu zapiekla. Ja osobne mam...

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz