Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Uhorky s mrkvou

Ingredience: 2,4 kg uhoriek, 3 menšie cibule , 4 malé mrkvy, kôpor, 4 bobkové listy nálev : 500 ml vody, 125 ml octa, 14 g soli, 55 g cukru, ½ lyžice horčičného semena, 12 zrniek nového korenia, 8 zrniek čierneho korenia

Postup: Uhorky a mrkvu narežeme na kolieska, cibule na osminky. Do 4 fliaš dáme rezy uhoriek a prekladáme ich mrkvou a cibuľou. Do každej fľaše dáme 1 bob. list a kôpor. Na nálev zvaríme...

 
Úhrabky

Ingredience: 600 g zemiakov 240 g hladkej múky soľ 2 lyžice masti 100 g údenej slaniny 1 cibuľa 500 g zemiakov uvarených v šupke 1 kg kyslej kapusty

Postup: Očistené zemiaky najemno postrúhame, pridáme múku, soľ a vymiešame cesto. Do vriacej posolenej vody sádžeme halušky, uvaríme ich a scedíme. Na masti rozškvaríme slaninu nakrájanú na kocky a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu a...

 
Uchovanie zelených vňatí na zimu - petržlen, celer, kôpor...

Ingredience: vňať petržlenová, celerová, kôpor, bazalka...

Postup: 1. sušenie: vňať umyjeme, za stopky zviažeme do kytičiek a sušíme na vzdušnom teplom mieste. Pozor - nie na slnku, vybledli by a stratili zelenú farbu. Ked sú lístky úplne vysušené, zmrvíme ich z uscnutých stoniek a preosejeme cez sito. Naplníme do dobre uzavierateľných pohárov a odložíme na chladné tmavé miesto. 2. konzervovanie v soli:...

 
Ukrajinský boršč

Ingredience: varim od oka, tak že množstvo surovin len orientačne. Asi 750g bravčoveho mäsa (môže byť aj s troškou tučneho, potom je kvalitnejší vyvar), 2 stredne velke mrkvy, 1 stredne velky petržlen, kusok zeleru, 1 velka cibuľa, 1 stredne velka červena repa ( cvikla ), 1/2 malej hlavky bielej kapusty, 3 stredne velke zemiaky, asi 1 dcl paradajkoveho pretlaku, soľ, čierne čerstvo pomlete korenie,...

 
Úliky

Ingredience: 250g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 50 g mletých piškót, 1 vajce, 1 lyžica kakaa, rum plnka : 150 g tuku, 150 g práškového cukru, 1 žĺtok, rum okrúhle piškóty cukrová alebo čokoládová poleva

Postup: Zmiesime cukor, orechy, mleté piškóty, vajce, kakao a rum . Z cesta vyformujeme malé guličky, ktoré obalíme v práš. cukre a vtláčame do úľových formičiek. Prísady na plnku vyšľaháme a...

 
Uncle bens

Ingredience: 1 kg červenej papriky 1 kg ošúpaných paradajok 1 kg cibuľe 6 str.cesnaku 1 stredne veľkú konzervu kukurice bez nálevu 1 konzervu šampiňonov bez nálevu 1 flašu uhoriek (7 dc) 1 paradajkový pretlak 500g 1 dc oleja 1 dc octu 3 dk soli 20 dk cukru

Postup: zeleninu pokrájame na kocky -pridáme ostatné prísady- všetko spolu premiešame a dáme variť. Od bodu varu asi 20 min. Potom do fliaš a...

 
Univerzálny chlieb pre Janku R.

Ingredience: 3 dl vody, 1 lyžička soli, 3 lyžice oleja, 360 g hladkej múky, 160 g grahamovej ( alebo celozrnnej alebo ražnej ) múky, 2 lyžice sušenej syrovátky, rasca podľa chuti, 1/2 lyžičky sušeného rozmarínu, 15 g rozdrobeného droždia ( 1/3 kocky )

Postup: Do pekárne vložíme všetky ingrediencie v takom poradí, ako sú uvedené. Zapneme program SPRINT ( Eta ). Po upečení vyberieme chlieb s nádobou, necháme...

 
Univerzálny nálev na uhorky, ačoky, papriku, huby atd.

Ingredience: 2 litry vody 400 ml octu 200 ml cukr krystal 13 - 15 sacharínů (podle toho, jak kdo chce sladké) nebo jiného umělého sladidla 1kořenící směs DEKO

Postup: Vodu uvedeme do varu, přidáme cukr, sacharín, Deko a povaříme asi 1minutu. Vlijeme ocet a ještě povaříme 2 minuty. Nálev používáme na různé druhy zeleniny. Pokud nám nálev zůstane, necháme vychladit,dáme do sklenice s uzávěrem (od octu) a...

 
Uplne uzasna zemlovka

Ingredience: 5 rozkov,(rozok ma cca 50g) alebo 300 g vianocky , 500 ml mlieka, 50 g masla, 3 vajcia, skoricovy cukor, 1 vanilkový cukor, 1 pl jemneho cukru, 1 pl tuzemaku, hrozienka, kokos na vysypanie pekacika, 4 jablka, , posekane jadra vlaskych orechov, balicek vanilkoveho puding + mlieko podla navodu na obale.

Postup: Uvarime vanilkovy puding podla navodu na obale. Maslo rozpustim aby bolo tekute....

 
Urid dal vada

Ingredience: asi na 15 malých kúskov: 150ml suchého Urad dalu/Urid dalu voda soľ štipka prášku do pečiva rímska rasca koriandrová vňať ďalej môžete použiť do cestíčka: nadrobno nakrájanú zelenú čili papričku karí lístky nadrobno nakrájanú červenú cibuľu

Postup: Urad dal si namočíme na minimálne 6 hodín do vody. Potom prepláchneme a dáme do mixéra. S trošičkou vody vymixujeme na hustejšie...

 
Usal

Ingredience: 1 maly hrncek suseneho hrasku (bieleho alebo zeleneho) 1 maly hrncek = 2dcl 1 lyzicka hnedeho horcicneho semienka na spicku noza Asafoetida olej asi 7ks kari listkov 1/2 lyzicky rasce 1/2 lyzicky mleteho chilli korenia 1/2 lyzicky mleteho koriandru sol voda na pastu: 2dcl hrncke struhaneho cerstveho kokosu 1/2 lyzicky rimskeho kminu 2 zelene chilli papricky (tie som...

 
Uthappam placka

Ingredience: 3 diely ryže 1 diel urid dal voda soľ štipka prášku do pečiva alebo jednoducho použite cesto, ktoré vám zostalo z placiek Dosa ďalej: paradajka; nakrájaná nadrobno cibuľa; nakrájaná nadrobno koriandrová vňať; nasekaná čili paprička; nakrájaná nadrobno čerstvý strúhaný kokos olej

Postup: Ryžu a urid dal namočíme na 4 hodiny do vody. Potom s troškou vody, soľou a štipkou prášku do...

 
Utopenci z mäkkej salámy / Utopenci z Junioru

Ingredience: 1200 g salám Junior 1 mrkev velká 6-8 velkých cibulí 1 paprika kapie - nemusí být. Nálev: 1000 ml vody 700 ml octa 3-4 polévkové lžíce cukr krystal 6 kávových lžiček přípravku Deko 2 bobkové listy 10 kuliček nové koření 15 kuliček celý pepř.

Postup: Nálev: Všechny suroviny svaříme dohromady,povaříme 5minut a necháme vychladit. Salám nakrájíme na 4-5mm silné plátky a tvořítkem na...

 
Vada pav - indicky snack

Ingredience: 6 velkych zemiakov, uvarenych, osupanych a roztlacenych 8-10 strucikov cesnaku, nastruhanych 4 zelene chilli papricky , nasekane nadrobno 1/4 hrnceka posekanej koriandrovej vnate 1 lyzicka stavy z citrona 1/4 lyzicky kurkumy stipka asafoetida sol olej 8 mensich zemliciek na polohustu kasu na obalovanie: 1 1/4 hrnceka muky Besan (alebo rozmixovat cicer/cizrnu s trochou...

 
Vajce "Monte Carlo"

Ingredience: 2 paštičky z lístkového cesta, 1 vajce uvarené na tvrdo, 20 g masla, 20 g roztierateľného syra, 1 CL kecupu, 1 CL kaviáru, 1 CL koňaku, 2 PL majonézovej omáčky, 2 prúžky kapie v oleji, 2 kornútky zo šunky, 2 vejáriky kyslej uhorky, prípadne 2 PL ušľahanej šľahačky

Postup: Upečieme si paštičky z lítkového cesta. V miske vymiešame do hladka syr, maslo, kečup, koňak a kaviár. Krémom naplníme...

 
Vajce na tvrdo v sójovej omáčke

Ingredience: 4 ks na tvrdo uvarených vajec, 5-7 lyžíc tmavej slanej sójovej omáčky (doporučujem: Slanú tmavú sójovú omáčku, Čínsku svetlú sójovú omáčku)

Postup: Uvaríme vajcia na tvrdo. Ošúpeme škrupinu, pričom dávame pozor, aby sme zbytočne nepoškodili bielok. Vajcia nezmenia chuť, ale nebudú také pekné. Nalejeme sójovú omáčku do hrnca, priemer 10 cm. Zohrejeme sójovú omáčku na stredne vysokú teplotu -...

 
Vajcovo - syrové smažienky

Ingredience: 10 plátků krájené veky 2 obdélníčky taveného sýra 2 vejce koření Adžika 2 dcl mléka 5 dkg strouhaný eidam strouhanka na obalení olej na smažení

Postup: Plátky veky potřeme taveným sýrem, posypeme jemně kořením Adžika a dáme na sebe ( 2 ). Z vajec, mouky, mléka a strouhaného sýra uděláme řidší těstíčko, osolíme a ochutíme kořením Adžika. Veku obalujeme v testíčku, pak ještě ve strouhance...

 
Vajecne rezance s kuracinou a ustricovou omackou / wok

Ingredience: 250 g vajechnych rezancov, 450 g hydinoveho masa, 2 lyzice arasidoveho oleja, 100 g mrkvy pokrajanej na kolieska, 4 polievkove lyzice ustricovej omacky (mozme nahradit sojovou), 2 vajcia, 3 lyzice studenej vody.

Postup: Rezance dame do nadoby a zelejeme ich horucou vodou, nechame ich 10 min. odstat. Hydinove maso stiahneme z koze a ostrym nozom nakrajame na male kusky. Vo predhriatom woku...

 
Vaječná nátierka

Ingredience: 1 cibule, 4 vejce natvrdo, 100 g taveného sýra, 1 PL plnotučné hořčice, sůl, pepř

Postup: Cibuli hodíme do robota a rozsekáme na jemno. Přidáme oloupaná natvrdo uvařená vejce a opět v robotu rozsekáme. Přidáme tavený sýr, hořčici, koření a doděláme pomazánku do hladka. Pokud nemáme robot, tak cibuli a vejce nakrájíme nožem najemno a pomazánku utřeme v míse. Podáváme s pečivem, posypané...

 
Vaječná omeleta s medvědím česnekem

Ingredience: 2 vejce 2 plátky debrecínské pečeně 1 lžíce strouhanky 2 - 3 listy medvědí česnek sůl mletý pepř olej

Postup: Vejce dáme do mísy, přidáme drobně nakrájený česnek a debrecínku, strouhanku, podle chuti osolíme a opepříme. Na pánev dáme trochu oleje a na rozpáleném usmažíme omeletu z obou dvou stran dočervena. Podáváme s bramborem a zeleninou nebo na chlebu s kremžskou hořčicí.

 

|<   193   194   195   196   197   198   199   200   201   202   203   204   205   206   207   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz