Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Vyprážaný Hermelín s jahodovou omáčkou

Ingredience: 1 kg jahôd, 4 hermelíny, 2-3 lyžice želírovacieho cukru, 2 vajcia, hladká múka, mlieko

Postup: Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé ako aspik, ale jen polotuhé. Z mlieka, vajec, múky a štipky soli vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme hermelíny a z oboch strán ich...

 
Vyprážaný karfiol

Ingredience: 1000 g karfiolu, 2 vajcia, mlieko, múka, soľ, strúhanka, olej

Postup: Očistený karfiol rozoberieme na väčšie ružičky a uvaríme v osolenej vode do temer polomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol obaľujeme v múke, vo vajciach rozšľahaných s mliekom a soľou. Napokon ho obalíme v strúhanke. Vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja. Dáme na papierovú utierku, aby sa odsal...

 
Vyprážaný syr

Ingredience: 400 g tvrdého syra - Eidam, Gouda..., 2 vajcia, mlieko, soľ, polohrubá múka, strúhanka, olej

Postup: Syr pokrájame na 100 g plátky a namočíme do mlieka. Obalíme v múke, vo vajciach, rozšľahaných so soľou a mliekom a v strúhanke. Ešte raz opakujeme obaľovanie vo vajíčku a v strúhanke, aby syr pri vysmážaní nevytiekol. Obalený syr odložíme na jednu hodinu do chladničky. Vyprážame v dostatočnom...

 
Vyprážaný syr podľa starkej Hanky

Ingredience: 20 dkg tvrdého syra 2 lyžice hladkej múky 2 vajcia 2 lyžice mlieka štipka soli

Postup: Tvrdý syr postrúhame, v mise zmiešame s hladkou múkou, vajíčkami, mliekom a pridáme štipku soli. Z tejto hmoty potom urobíme placky, ktoré opečieme na oleji. Dobrú chuť

 
Vyprážaný syr s korením / Smažený sýr s kořením

Ingredience: 200 g sýr Eidam 2 vejce menší 1/2 lžičky koření Country strouhanka olej na smažení

Postup: Sýr nakrájíme na plátky silné asi 5 mm. Vejce rozšleháme s kořením. Připravené plátky sýru namáčíme do ochucených vajíček, strouhanky, opět vajíčka a strouhanka. Smažíme v rozpáleném oleji z obou dvou stran dočervena. Podáváme s bramborem a zeleninou.

 
vyprážaný syr v trúbe

Ingredience: syr na vyprážanie hladká múka vajíčka strúhanka olej

Postup: Syr klasicky obalíme v trojobale a dáme na 1 den do mrazničky . Plech potrieme troška s olejom uložime syr a takisto vrch potrieme s olejom a dáme do trúby na 200 stupňov .

 
Vyprážaný vatovec /Pýchavka smažená

Ingredience: 1/2 pýchavky obrovské 3 vejce trochu mléka strouhanka sůl olej na smažení

Postup: Pýchavku očistíme a stáhneme z ní horní slupku.Nakrájíme na silnější plátky,které z obou dvou stran lehce osolíme.Vejce rozšleháme s mlékem a osolené plátky do vajec namáčíme a pak obalujeme ve strouhance.Smažíme v rozpáleném oleji z obou dvou stran. Podáváme s bramborem nebo jen tak jako chuťovku.

 
Vyprážaný vatovec II / Pýchavka smažená II

Ingredience: pýchavka obrovská mletý pepř sůl olej na smažení

Postup: Pýchavku očistíme,stáhneme slupku a nakrájíme na hrubší plátky-asi 2-3cm.Z obou dvou stran osolíme a opepříme,vkládáme do rozpáleného oleje a usmažíme.Ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme s bramborem nebo jen tak.

 
Vyprážený korenený kapor /Smažený kapr s kořením

Ingredience: 300 g kapr 1/2 lžičky koření Tandori masala 4 lžíce hladká mouka olej sůl

Postup: Maso z kapra nakrájíme na menší filetky a osolíme. Mouku smícháme s kořením, maso v mouce obalíme a v rozpáleném oleji smažíme dočervena. Podáváme s chlebem nebo bramborem a zeleninou.

 
Vysmazana korenena ryba

Ingredience: naporcovanu rybku (pouzila som pomfret) sol citronovu stavu na obalovanie: 1 a 1/2 lyzice kukuricneho skrobu 1/3 lyzicky kurkumy 1 lyzicku mleteho chilli korenia 1 lyzicku mleteho koriandru stipku soli olej na vysmazanie

Postup: Rybku umyjeme a osusime. Osolime a kvapneme na nu niekolko kvapiek citronovej stavy. Nechame 10 minut postat. Zatial si v miske zmiesame korenie s...

 
Vytvorte si vlastné čerešňové víno

Ingredience: 1 kg vykôstkovaných čerešní 0,5 kg cukru (sirup) 1 l červeného vína 0,25 l likéru alebo alkoholu (alkohol predávaný v lekárni nie je vhodný pre ľudskú spotrebu)

Postup: V sklenenej nádobe vrstvíme vykôstkované čerešne vo vrstvách striedavo s cukrovým sirupom. Poháre naplníme až na vrchol. Poháre uzavrieme potravinovou fóliou (ktorá sa používa na balenie potravín) a uzavrie nádobu viečkom....

 
Vývar so zimnou zeleninou

Ingredience: 1,5 l hovädzieho alebo slepačieho vývaru, 1 šalotka, 1 veľká mrkva, 1 petržlen + vňať, pol kalerábu, 1/4 zelerovej buľvy, 2 kelové alebo kapustné listy, hrsť mrazeného hrášku, 1pl olivového oleja, orech masla, čierne korenie, soľ; zavárka: mäsové knedličky + cestovinové fliačky

Postup: 3alotku pokrájame nadrobno, speníme na olivovom oleji s trochou masla (asi ako vlašský orech) a pridáme...

 
Vývar z bravčových kostí s celestýnskymi rezancami a salámovou závarkou.

Ingredience: 300 g bravčových kostí + 2 l studenej vody koreňová zelenina v bežnom množstve (mrkva, petržlen, kaleráb, zeler) šalotka, pálivá paprička 1 malá paradajka, 1 malá kápia soľ, bobuľky nového korenia Na palacinkovú závarku : 2 vajcia 120 g hladká múka 250 ml sladké mlieko 3 PL nasekaná petržlenová vňatka, alebo pažitka pol lyžičky soľ Na salámovú závarku som použila lyonskú...

 
Vyvar z kralika

Ingredience: Kralik...Rebra, kosti po vykostovani zadnych noh, predna nozka, 1 mrkva, kusok petrzlenu, mesiacik zeleru, dva mesiaciky kalerabu, kusok zelenej papriky, feferonka, mala cibula, 3 gulicky noveho korenia, kocka bujonu, petzlenova vniatka. Zeleninu pridavame podla mnozstva masa.

Postup: Do hrnca so studenou vodou vlozime kralicie maso, kosti, ocistenu zeleninu, umytu cibulu, ktorej sme nechali...

 
Windsorská pečená hus

Ingredience: Ja som mala dve husacie stehna a vykostene husacie prsia t.j. dva filety. 2 stonky stopkovy zeler, 3 jablka, vetvicky cerstvy tymian, 4 bobkove listy, 150ml cervene vino, 2 cervene cibule.

Postup: Do stehien a filiet votrieme sol, ktoru nesetrime. Na panvici rozohrejeme lyzicu masti a maso dobre zo vsetkych stran opecieme. Maso prelozime do pekaca, do vypeku dame dve lyzice horucej vody a...

 
Wok / Ázijské guľky z mletého mäsa na kapustovom podklade

Ingredience: 250g kapusta, 4 lyzice olej, bujonova kocka Na gulky 500g mleteho mastnejsieho bravcoveho masa, 30g namocenych cinskych ciernych hub ( mozu byt aj susene domace), 2 mensie cibule, plytka lyzica jemne nasekaneho dumbiera (zazvor), 2 lyzice biele vino, 2 lyzice sojova omacka, 1 lyzicka soli, 1 lyzica cukru. 250g

Postup: Namocene huby predvarime a pokrajame na jemne pruzky. Cibulu a dumbier...

 
Wok - hovädzie na ďumbieri

Ingredience: 300g hovadzi filet na minutky 2 PL olej (nie olivovy) 5 cm kusok cerstveho dumbiera 1 paliva papricka 5 salotiek 4 cesnakove struciky 100 g mrkva 2 pl citrusovy dzem 2 pl sojova omacka kikkoman zvazok koriandrovych listkov

Postup: Zeleninu ocistime….ten dumbier sa najlepsie osupe hranou cajovej lyzicky…..ide to uplne super a cisto. Mrkvu nakrajame na velkost a hrubku zapalky, dumbier...

 
wok - kacacie prsia s porom a kapustou

Ingredience: 400 g kacacich prs aj s kozou, 250 g na mensie kocky nastruhanej bielej kapusty (zeli), cely por nakrajany na kolieska, nastruhana kora z jedneho pomaranca, , 6 pl ustricovej omacky, 1 pl na sucho prazenych sezamovych semienok

Postup: Rozohrejeme wok...v recepte pisalo bez oleja, ale ja som predsa len dno a steny vytrela servitkou 1 malu lyzicku slnecnicoveho oleja, kus kacacich prs som po 6...

 
Wok - Kuracie mäso piatich vôní s cibuľovou ryžou

Ingredience: 350 g kuracie prsia 1 PL korenia 5 voni 2 PL kuchynsky skrob (gustin, solamyl, maizena) 2 PL olej (ja som dala sezamovy) 2 cibule 1 CL kurkuma 200 g ryza 600 ml kuraci vyvar cestvo mlete korenie a cayanske korenie podla chuti kusok poru

Postup: Do velkej misy dame korenie piatich voni a skrob, vlozime kuracie kocky a dobre ich obalime v tejto zmesi. V predhriatom woku rozpalime 2...

 
wok - kuracie prsia s kapustou

Ingredience: 400 g vykostenych kuracich prs bez koze 3 strucky cesnaku 1 biela paprika hrst mladych hraskovych strucikov 6 salotiek (alebo cervena, alebo biela) 200 g postruhanej kapusty 3 PL fazulova omacka hrst prazenych nesolenych orieskov kesu 2 pl slnecnicoveho oleja sol

Postup: Kuracie maso pokrajame na tenke rezanceky. Papriku, kapustu a salotku ocistime a nakrajame na tenke pruzky. Vo...

 

|<   203   204   205   206   207   208   209   210   211   212   213   214   215   216   217   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz