Ingredience: 7 kg chudé mäso-lopatka 3 kg bôčik 20 dkg soľ 10 dkg cesnak 16 dkg sladká paprika 8-10 dkg pálivá paprika 1 bal. mleté čierne korenie 1 bal. mletá rasca
Postup: Mäso zomlieť na mriežke s priemerom dierok 7 mm. Pomletý cesnak a ostatné prísady poriadne premiešať s pomletým mäsom a nechať odležať v studenej miestnosti do druhého dňa. Na druhý deň naplniť črevá a popárovať, aby klobásy...
Ingredience: 1Kg hladka muka 500ml mlieka 250ml smotana na slahanie stipka soli 3cl cukor cele drozdie
Postup: zohrejeme pohar mlieka (2 dcl )na vlazne az teple, do velkej misy ( vajlink ) nasypeme cukor,rozmrvime drozdie, pridame mlieko. po zideni kvasku prilejeme mlieko a smotanu a asi 250g muky. rozmiesame, po vytvoreni kase dosypeme zvysok muky, vzmiesime cesto,nechame kysnut 30 min. prehnetieme a...
Ingredience: 5 ks hrubej bielej papriky 2 ks hrubej zelenej papriky 6 ks paradajok 9 ks cibúľ slnečnicový olej – VÉNUSZ soľ
Postup: Pripravíme si 5 ks hrubej bielej papriky,2 ks hrubej zelenej papriky,6 ks paradajok,9 ks cibúľ a jeden väčší hrniec s pokrievkou. Do veľkej misy si nakrájame všetku papriku na kúsky, cibuľu a paradajky. Do hrnca vylejeme slnečnicový olej – VÉNUSZ a postupne vkladáme...
Ingredience: 30 g želatíny 450 g cukru 4 dl vody 2 lyžičky vanílkovej arómy 2-3 PL práškového cukru 2 lyžičky škrobu olej na vymastenie formy
Postup: Želatínu dáme do 1 dl vriacej vody. Z 3 dl vody a cukru uvaríme sirup. Varíme dovtedy, kým sa teplota nedostane na 116°C ( používame teplomer na cukor! ). Potom zoberieme dole z tepla. Sirup nalejeme do želatíny, elektrickým mixérom na vysokej...
Ingredience: Na celkove mnozstvo kupujeme 2/3 bociku a 1/3 lopatky. Koreniny su rozpisane na 10 kg masa. 200g sol 200g cesnak (v povodnom recepte bolo pisane 15dkg, ale nasa rodina si to upravila na 200 g a niekedy aj viac, chutia nam tak) 40 g paliva cervena mleta paprika 80 g sladka mleta paprika 20 g mlete cierne korenie Creva...niekedy sa hovorilo, ze na kg masa je treba meter criev,...
Ingredience: Suroviny 20 ks špekáčiky 700 g cibuľa 1 hlava cesnak 360 g uhorky kyslé sterilizované 10 ks feferónky Nálev: 0,5 locot 0,6 lvoda 2 čl cukor 3 čl soľ 16 ks korenie čierne celé 2 - 3 ks list bobkový 8 ks korenie nové celé
Postup: 1.) Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť 2:)Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu...
Ingredience: 1 kg hladkej svetlej chlebovej múky, 3 stredne veľké uvarené zemiaky, 1 PL soli, rasce, kryštáľového cukru, 65O ml vlažnej vody, na kvások: 42g droždia, 1 CL kryštáľového cukru, vlažná voda
Postup: Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rascu a premiešame. Do múky vyhlbime jamu a pridáme do nej najemno nastrúhané zemiaky a nabehnutý kvások. Postupným pridávaním vlažnej vody spracujeme...
Ingredience: 800 g konzervovaných broskví (1 plechovka) 200 ml vody 100 ml pomerančové šťávy 2 KL citronové šťávy 2 KL glukózy 2 KL cukru 3 KL škrobu (Amylon)
Postup: Broskve pokrájíme na kostky. Sirup s cukrem přivedeme do varu. Škrob důkladně promícháme s glukózou a vodou. Vlijeme do sirupu. Vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme pomerančovou šťávu. Dno pohárů vyplníme kousky broskví,...
Ingredience: 350 ml kefírového mléka 400 g hladké mouky + na podsypání 1 polévkovou lžíci olivového oleje 1 polévkovou lžíci (rovnou) krystalového cukru 1 stroužek rozetřeného česneku 30 g ovesných vloček 25 g loupaných slunečnicových semínek na hrubo nasekaných 50 g nastrouhaného sýra (parmazán či pecorino nebo čedar) 5 ks nasekaných sušených rajčat, naložených v oleji 1 čajovou lžičku...
Ingredience: 1 cerstvy zltok, 30 g krystalovy cukor, necelych 100 ml mlieko, kvapka vanilkova esencia, 35g cokolada na varenie, 25g kakao, 1 mala lyzicka hladka muka, 2 lyzicky rum, 50 ml smotana na slahanie (pouzila som rastlinnu rama cremefine a super)
Postup: Recept je na jedno zltko, ale ja som robila z dvoch, takze pomery boli dvojnasobne a toppingu bolo fakt dost. Myslim, ze z dvoch zltkov bude stacit...
Ingredience: 250 g múky Extra Speciál OO, 250 g hladkej múky, 350 g vlažnej vody, 2-3 CL morskej soli, 1 CL kryštáľového cukru, 1 1/2 CL sušeného droždia. Autorka vodu vážila.
Postup: Do nádoby na miesenie dáme s výnimkou soli všetky suroviny a najprv miesime hákmi na miesenie na najnižšej rýchlosti 10 minút. Dalších 10 minút miesime na maxime a v poslednej minúte miesenia pridáme soľ. Vyberieme háky, misu...
Ingredience: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 180 ml oleja 1 vajce 1 žĺtok 42 g droždia 5 PL kryštálového cukru 2 vanilkové cukry 500 g kakaa 500 g cukru soľ 200 g masla 100 ml mlieka
Postup: Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme. Pridáme žĺtky, olej, zvyšné mlieko. Necháme vykysnúť cesto, ktoré...
Ingredience: 600g morcacieho stehna bez kosti a koze /ale niekedy to robim aj z bravcoveho pliecka/ Korenie Gyros horcica 4ks arabskeho chleba,alebo 4ks tortily hlavka mensej cinskej kapusty 1 velka cibula suseny kopor cesnak 6 strucikov sol ocot 1 kavova lyzicka kysla smotana olej maslo
Postup: Morcacie vykostene stehno mierne nasolim, potriem ho jemne vrstvou horcice a po vsetkych stranach ho...
Ingredience: 100 g práškového cukru 100 g sušeného mlieka trochu vody podľa chuti a potreby aróma a farbivo
Postup: Najskôr preosejeme cukor. Pridáme sušené mlieko a trochu vody. Vody nedávame veľa! Asi 2 PL. Pridávame po troche a podľa potreby pridávame cukor alebo sušené mlieko. Malo by byť toľko cukru, koľko je mlieka, ale ja ho dávam aj viac. Hmotu poriadne vymiesime. Je výborná na tortách, ale...
Ingredience: Mlieko Vanilkový cukor Kakao
Postup: Do termosky nalejeme mlieko a pridáme 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru a 3 polievkové lyžice kakaa. Poriadne pretrepeme. Takto si pripravíte chutný koktail aj vy doma:)
Ingredience: 1 kachna domácí 15 stroužků česneku naloženého v oleji 1 lžíce kmín 1 lžíce majoránky sůl podle potřeby 50 ml vody
Postup: Kachnu umyjeme a osušíme. Česnek vidličkou rozmačkáme a celou kachnu i vnitřek česnekem potřeme a osolíme. Do pekáče na dno dáme pečící papír, tak aby sahal i na okraje a kachnu na něj položíme prsy dolů. Posypeme kmínem a majoránkou a podlijeme vodou. Pekáč...
Ingredience: 250 g tvarohu 1 vanilkový cukor 200 ml smotany na šľahanie cukor podľa chuti
Postup: V mise rozšľaháme smotanu, pridáme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a osladíme práškovým cukrom podľa chuti. Dáme vychladiť do chladničky.
Ingredience: 2 litre čerstvého mlieka syridlo
Postup: Mlieko zohrejeme na 40°C a odstavíme.Opatrne počas miešania pridáme po kvapkách 1 ml syridla.Dávam striekačkou na lieky pre deti-je to 10-12 kvapiek.Poriadne premiešame a necháme sadnúť asi 30-40 minút.Potom hmotu varechou nákrájame a dáme do stredu ako do hrudky.Nachystáme si sitko,plienku a prelejeme do misky-srvátku zachytíme a odložíme.Zaviažeme do...
Ingredience: 1 tvaroh 1 rovná kávová lyžička sody bicarbony /ja som dávala 1/2 prísady podľa chuti (bylinky, cesnak, kmín, zelenina, salám…) 1 lyžička masla
Postup: Tvaroh dobre rozmiešame so sodou, pridáme všetky suroviny okrem masla - podla toho akú chceme príchuť a necháme 10 minut odstáť. Rozdputíme si maslo a pridame do tvarohu a zamiešame. Dáme na chvíľu do chladničky. Tvaroh úplne zmení...
Ingredience: Cerstve mlieko
Postup: Cerstve mlieko, malo by byt pasterizovane. Ak je mlieko priamo od kravy, alebo z farmy, tak si ho mozeme pasterizovat sami doma a to: zohriat na teplotu asi 70-75°C a nechat vyhladnut. Vychladnute mlieko nchame skysnut asi dva dni na kuchynskej linke, kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy, vtedy mame kysle mlieko okamzite. Preliejeme ho do...
|< 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 >|