Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Domáce klobásy

Ingredience: 7 kg chudé mäso-lopatka 3 kg bôčik 20 dkg soľ 10 dkg cesnak 16 dkg sladká paprika 8-10 dkg pálivá paprika 1 bal. mleté čierne korenie 1 bal. mletá rasca

Postup: Mäso zomlieť na mriežke s priemerom dierok 7 mm. Pomletý cesnak a ostatné prísady poriadne premiešať s pomletým mäsom a nechať odležať v studenej miestnosti do druhého dňa. Na druhý deň naplniť črevá a popárovať, aby klobásy...

 
domace langose

Ingredience: 1Kg hladka muka 500ml mlieka 250ml smotana na slahanie stipka soli 3cl cukor cele drozdie

Postup: zohrejeme pohar mlieka (2 dcl )na vlazne az teple, do velkej misy ( vajlink ) nasypeme cukor,rozmrvime drozdie, pridame mlieko. po zideni kvasku prilejeme mlieko a smotanu a asi 250g muky. rozmiesame, po vytvoreni kase dosypeme zvysok muky, vzmiesime cesto,nechame kysnut 30 min. prehnetieme a...

 
Domáce lečo ala Iva

Ingredience: 5 ks hrubej bielej papriky 2 ks hrubej zelenej papriky 6 ks paradajok 9 ks cibúľ slnečnicový olej – VÉNUSZ soľ

Postup: Pripravíme si 5 ks hrubej bielej papriky,2 ks hrubej zelenej papriky,6 ks paradajok,9 ks cibúľ a jeden väčší hrniec s pokrievkou. Do veľkej misy si nakrájame všetku papriku na kúsky, cibuľu a paradajky. Do hrnca vylejeme slnečnicový olej – VÉNUSZ a postupne vkladáme...

 
Domáce marshmallows

Ingredience: 30 g želatíny 450 g cukru 4 dl vody 2 lyžičky vanílkovej arómy 2-3 PL práškového cukru 2 lyžičky škrobu olej na vymastenie formy

Postup: Želatínu dáme do 1 dl vriacej vody. Z 3 dl vody a cukru uvaríme sirup. Varíme dovtedy, kým sa teplota nedostane na 116°C ( používame teplomer na cukor! ). Potom zoberieme dole z tepla. Sirup nalejeme do želatíny, elektrickým mixérom na vysokej...

 
Domace udene klobasy

Ingredience: Na celkove mnozstvo kupujeme 2/3 bociku a 1/3 lopatky. Koreniny su rozpisane na 10 kg masa. 200g sol 200g cesnak (v povodnom recepte bolo pisane 15dkg, ale nasa rodina si to upravila na 200 g a niekedy aj viac, chutia nam tak) 40 g paliva cervena mleta paprika 80 g sladka mleta paprika 20 g mlete cierne korenie Creva...niekedy sa hovorilo, ze na kg masa je treba meter criev,...

 
Domáce utopence

Ingredience: Suroviny 20 ks špekáčiky 700 g cibuľa 1 hlava cesnak 360 g uhorky kyslé sterilizované 10 ks feferónky Nálev: 0,5 locot 0,6 lvoda 2 čl cukor 3 čl soľ 16 ks korenie čierne celé 2 - 3 ks list bobkový 8 ks korenie nové celé

Postup: 1.) Do hrnca si dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť 2:)Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu ( nie prerezať ! ) Cibuľu...

 
Domáci biely chlieb

Ingredience: 1 kg hladkej svetlej chlebovej múky, 3 stredne veľké uvarené zemiaky, 1 PL soli, rasce, kryštáľového cukru, 65O ml vlažnej vody, na kvások: 42g droždia, 1 CL kryštáľového cukru, vlažná voda

Postup: Do vandlíka preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, rascu a premiešame. Do múky vyhlbime jamu a pridáme do nej najemno nastrúhané zemiaky a nabehnutý kvások. Postupným pridávaním vlažnej vody spracujeme...

 
Domáci broskyňový kisiel /Domácí broskvový kisiel

Ingredience: 800 g konzervovaných broskví (1 plechovka) 200 ml vody 100 ml pomerančové šťávy 2 KL citronové šťávy 2 KL glukózy 2 KL cukru 3 KL škrobu (Amylon)

Postup: Broskve pokrájíme na kostky. Sirup s cukrem přivedeme do varu. Škrob důkladně promícháme s glukózou a vodou. Vlijeme do sirupu. Vaříme do zhoustnutí za stálého míchání. Přidáme pomerančovou šťávu. Dno pohárů vyplníme kousky broskví,...

 
Domáci cuketový chlieb /Domácí chléb s cuketou, slunečnicovými semínky, sýrem a bylinkami

Ingredience: 350 ml kefírového mléka 400 g hladké mouky + na podsypání 1 polévkovou lžíci olivového oleje 1 polévkovou lžíci (rovnou) krystalového cukru 1 stroužek rozetřeného česneku 30 g ovesných vloček 25 g loupaných slunečnicových semínek na hrubo nasekaných 50 g nastrouhaného sýra (parmazán či pecorino nebo čedar) 5 ks nasekaných sušených rajčat, naložených v oleji 1 čajovou lžičku...

 
Domáci čokoládový topping na poháre, zmrzlinu, šľahačku, palacinky, zákusky - netrvácny

Ingredience: 1 cerstvy zltok, 30 g krystalovy cukor, necelych 100 ml mlieko, kvapka vanilkova esencia, 35g cokolada na varenie, 25g kakao, 1 mala lyzicka hladka muka, 2 lyzicky rum, 50 ml smotana na slahanie (pouzila som rastlinnu rama cremefine a super)

Postup: Recept je na jedno zltko, ale ja som robila z dvoch, takze pomery boli dvojnasobne a toppingu bolo fakt dost. Myslim, ze z dvoch zltkov bude stacit...

 
Domáci chlieb s chrumkavou kôrkou

Ingredience: 250 g múky Extra Speciál OO, 250 g hladkej múky, 350 g vlažnej vody, 2-3 CL morskej soli, 1 CL kryštáľového cukru, 1 1/2 CL sušeného droždia. Autorka vodu vážila.

Postup: Do nádoby na miesenie dáme s výnimkou soli všetky suroviny a najprv miesime hákmi na miesenie na najnižšej rýchlosti 10 minút. Dalších 10 minút miesime na maxime a v poslednej minúte miesenia pridáme soľ. Vyberieme háky, misu...

 
Domáci kakaovník

Ingredience: 500 g polohrubej múky 250 ml mlieka 180 ml oleja 1 vajce 1 žĺtok 42 g droždia 5 PL kryštálového cukru 2 vanilkové cukry 500 g kakaa 500 g cukru soľ 200 g masla 100 ml mlieka

Postup: Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom. Vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme. Pridáme žĺtky, olej, zvyšné mlieko. Necháme vykysnúť cesto, ktoré...

 
Domáci kebab

Ingredience: 600g morcacieho stehna bez kosti a koze /ale niekedy to robim aj z bravcoveho pliecka/ Korenie Gyros horcica 4ks arabskeho chleba,alebo 4ks tortily hlavka mensej cinskej kapusty 1 velka cibula suseny kopor cesnak 6 strucikov sol ocot 1 kavova lyzicka kysla smotana olej maslo

Postup: Morcacie vykostene stehno mierne nasolim, potriem ho jemne vrstvou horcice a po vsetkych stranach ho...

 
Domáci marcipán (rýchly)

Ingredience: 100 g práškového cukru 100 g sušeného mlieka trochu vody podľa chuti a potreby aróma a farbivo

Postup: Najskôr preosejeme cukor. Pridáme sušené mlieko a trochu vody. Vody nedávame veľa! Asi 2 PL. Pridávame po troche a podľa potreby pridávame cukor alebo sušené mlieko. Malo by byť toľko cukru, koľko je mlieka, ale ja ho dávam aj viac. Hmotu poriadne vymiesime. Je výborná na tortách, ale...

 
Domáci mliečny koktail

Ingredience: Mlieko Vanilkový cukor Kakao

Postup: Do termosky nalejeme mlieko a pridáme 1 polievkovú lyžicu vanilkového cukru a 3 polievkové lyžice kakaa. Poriadne pretrepeme. Takto si pripravíte chutný koktail aj vy doma:)

 
Domácí pečená kachna

Ingredience: 1 kachna domácí 15 stroužků česneku naloženého v oleji 1 lžíce kmín 1 lžíce majoránky sůl podle potřeby 50 ml vody

Postup: Kachnu umyjeme a osušíme. Česnek vidličkou rozmačkáme a celou kachnu i vnitřek česnekem potřeme a osolíme. Do pekáče na dno dáme pečící papír, tak aby sahal i na okraje a kachnu na něj položíme prsy dolů. Posypeme kmínem a majoránkou a podlijeme vodou. Pekáč...

 
Domáci Pribináčik

Ingredience: 250 g tvarohu 1 vanilkový cukor 200 ml smotany na šľahanie cukor podľa chuti

Postup: V mise rozšľaháme smotanu, pridáme tvaroh zmiešaný s vanilkovým cukrom a osladíme práškovým cukrom podľa chuti. Dáme vychladiť do chladničky.

 
Domáci syr

Ingredience: 2 litre čerstvého mlieka syridlo

Postup: Mlieko zohrejeme na 40°C a odstavíme.Opatrne počas miešania pridáme po kvapkách 1 ml syridla.Dávam striekačkou na lieky pre deti-je to 10-12 kvapiek.Poriadne premiešame a necháme sadnúť asi 30-40 minút.Potom hmotu varechou nákrájame a dáme do stredu ako do hrudky.Nachystáme si sitko,plienku a prelejeme do misky-srvátku zachytíme a odložíme.Zaviažeme do...

 
Domáci tavený syr

Ingredience: 1 tvaroh 1 rovná kávová lyžička sody bicarbony /ja som dávala 1/2 prísady podľa chuti (bylinky, cesnak, kmín, zelenina, salám…) 1 lyžička masla

Postup: Tvaroh dobre rozmiešame so sodou, pridáme všetky suroviny okrem masla - podla toho akú chceme príchuť a necháme 10 minut odstáť. Rozdputíme si maslo a pridame do tvarohu a zamiešame. Dáme na chvíľu do chladničky. Tvaroh úplne zmení...

 
Domaci tvaroh

Ingredience: Cerstve mlieko

Postup: Cerstve mlieko, malo by byt pasterizovane. Ak je mlieko priamo od kravy, alebo z farmy, tak si ho mozeme pasterizovat sami doma a to: zohriat na teplotu asi 70-75°C a nechat vyhladnut. Vychladnute mlieko nchame skysnut asi dva dni na kuchynskej linke, kto sa velmi ponahla, prida na liter mlieka necelu 1PL citronovej stavy, vtedy mame kysle mlieko okamzite. Preliejeme ho do...

 

|<   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz