Ingredience: cesto: 250 g polohrubej múky 100 g špaldovej bielej múky 170 g acidofilného mlieka 50 g mlieka 12 g droždia 80 g starého cesta (paté fermenteé, old dough) 2 PL trstinového cukru 1 ČL trstinového cukru 1 žĺtok 60 g oleja trocha soli plnka: 250 g hrudkový tvaroh (Rajo) 1/2 kelímka mascarpone práškový cukor podľa chuti 1 bal. vanilkového cukru citrónová...
Ingredience: 1 hrsť sušených hríbov, 3 šálky ryže, 5-6 šálkov vody, soľ, vegeta, mleté čierne korenie, 2 slepačie bujony, 1 cibuľa, olej, strúhaný údený syr, posekaná petržlenová vňať
Postup: Sušené hríby namočíme na 30 minút do studenej vody. Osmažíme do sklovita nakrájanú cibuľu a mleté čierne korenie na oleji. Pridáme ryžu. Po krátkom opražení zalejeme vriacou vodou. Pridáme slepačí bujon, vegetu a mierne...
Ingredience: 200 g jačmenných krúp, 300 g čerstvých hríbov alebo hrsť sušených, 1 stredná cibuľa, 2 strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ, majoránka, mleté čierne korenie, bravčová masť alebo olej, voda
Postup: Krúpy premyjeme niekoľkokrát vlažnou vodou a scedené ich dáme do pekáčika. Zalejeme ich teplou vodou tak, aby voda siahala 2,5 cm nad krúpy a pridáme 2 PL oleja. Prikryjeme pokrievkou a dusíme v trúbe...
Ingredience: veľká hrsť sušených hríbov, 1 sušená červená chilli paprička, 100 g domácej údenej slaniny, 1-2 PL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ, 200 ml skysnutej šľahačky, 1 veľká cibuľa, voda, olej, 2 PL hladkej múky
Postup: Hríby namočíme najmenej na 30 minút do teplej vody. Očistenú cibuľu nakrájame na mesiačiky a slaninu na prúžky. V hrnci na rozohriatom oleji orestujeme...
Ingredience: Veľká hrsť sušených hríbov, 2 veľké cibule, 100 g domácej údenej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie, sladká mletá paprika, 1 sušená štipľavá paprika, 1 lyžica polohrubej múky, voda, koža z údenej slaniny
Postup: Sušené hríby namočíme na 30 minút do vody, slaninu pokrájame na tenké hranolčeky. Na oleji speníme cibuľu pokrájanú na mesiačiky, pridáme na jemno pokrájanú štipľavú papriku,...
Ingredience: ľubovoľné množstvo sušených hríbov
Postup: Na prípravu použijeme len poriadne vysušené hríby - musia až praskať. Ak treba, dosušíme ich do tejto kvality v trúbe. Dosušiť, ale nie spáliť! Po menších častiach nasypať do mixéra a rozmixovať na jemný prášok. Tí dôslednejší môžu prášok ešte preosiať, aby tam nemali drobné kúsky. Dávam do pohára so šraubovacím uzáverom, aby prášok nenavlhol a...
Ingredience: 500 g mletého mäsa, 1 lyžica mletej papriky, 1 vajce, hladká múka, strúhanka, 1 cibuľa, 300 g moravskej klobásy, 150 g jemne nakrájanej slaniny, štipka tymiánu, olej, soľ
Postup: Mäso osolíme, pridáme papriku, vajce, tymián, nadrobno nakrájanú cibuľu a zahustíme pol na pol strúhankou a múkou. Na mokrej doske robíme placky, do ktorých zabalíme nožičky klobásy (ak je veľmi dlhá, rozkrojíme ju na...
Ingredience: 4 vajcia, 2 hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček práškového cukru, ½ hrnčeka oleja, 1 hrnček mlieka, 1 prášok do pečiva
Postup: Všetky prísady dobre prešľaháme a cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy. Ak chceme bábovku mramorovú, rozdelíme cesto na polovice, do jednej vmiešame 2 lyžice kakaa a premiešame. Do formy vlejeme biele cesto, naň tmavé cesto a špilkou prejdeme dookola, aby sa tmavé...
Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 ks prášok do pečiva 1 hrnček cukru 1 ks vanilkový cukor 2 lyžičky škorice 1 lyžica kakaa 3 ks vajcia 1 hrnček oleja 0.50 - 0.75 hrnčeka mlieka 2 hrnčeky cukety
Postup: Všechny
Ingredience: 4 vajcia 1/2 hrnčeka cukru 1/2 hrnčeka oleja 1 hrnček (250ml)kyslej smotany alebo hustého smotanového jogurtu 1 hrnček mlieka 1 hrnček vody 2 hrnčeky hladkej alebo polohrubej múky 2 polievkové lyžice zemiakového škrobu (kopcom) hrnček má objem 250ml
Postup: Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. V druhej miske vyšľahám žĺtky s cukrom, prilejem olej, znova prešľahám, pridám kyslú smotanu alebo...
Ingredience: 2 ks vajíčka 1 hrnček mlieko 2 hrnček múka polohrubá 1 ks prášok kypriaci 1 hrnček práškový cukor 1/2 hrnček olej 1/2 hrnček kokos strúhaný 1/2 hrnček práškový cukor
Postup: Celé vajíčká rozšľaháme,pridáme práškový cukor,olej,mlieko a múku s práškom do pečiva. Vylejeme na vymastený plech, posypeme strúhaným kokosom a práškovým cukrom, a pečieme na 200°C...
Ingredience: 3 hrnčeky polohrubej múky 1 hrnček kryštálového cukru 1/2 Palmarinu-rastlinný tuk 1 hrnček mlieka 2 vajcia 3/4 prášku do pečiva tuk-olej na vymastenie + múka na vysypanie plechu slivkový kompót - alebo ovocie podľa chuti vanil.cukor
Postup: 1 hrnček múky, 1 hrnček cukru a palmarin rozdrobíme. Odložíme si 1 a 1/2 hrnčeka na posypanie. Do zvyšného pridáme 2 hrnčeky múky s rozmiešaným...
Ingredience: 200 ml hrnček 2 hrnčeky práškového cukru 2 hrnčeky polohrubej múky 2 hrnčeky nemletého maku 250 g masla 500 g strúhaného jablka
Postup: V mise zmiešame cukor, múku a mak. Jablká ošúpeme a nahrubo postrúhame. Zo zmesi odoberieme 2 hrnčeky, rovnomerne ich vysypeme na suchý plech a dobre utlačíme. Navrstvíme 250 g jabĺk a prikryjeme 2 hrnčekmi zmesi. Opäť roztrieme jablko a zasypeme zvyškom...
Ingredience: 1 hrsť suchej fazule, 1 hrsť suchého hrachu, 1 hrsť šošovice, 1 hrsť jačmenných krúp, 1 mrkva, 1 petržlen, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 2 zemiaky, 1-2 lyžica hrášku, 1 PL hladkej múky, olej, voda, soľ, mleté čierne korenie, majorán
Postup: Vopred namočené fazule a hrach scedíme. Dáme do hrnca a zalejeme čerstvou vodou. Varíme odkryté do polomäkka. Pridáme šošovicu, jačmenné krúpy, pokrájanú...
Ingredience: 250g suchých strukovín (fazuľa, polený hrach, šošovica, cícer, bôb...) väčších jačmenných krúpov, 1 cibuľa, kaleráb, petržlen, 1 veľká mrkva, 1 stonka zeleru, 250-300 g údenej krkovičky, olej, korenie, soľ
Postup: Cez noc namočené strukoviny scedíme, dáme do hrnca s krúpami, necháme zovrieť a scedíme. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme pokrájanú zeleninu, na kocky pokrájanú...
Ingredience: 500gr strukovín / fazuľa menšia strakata, fazuľa biela perlovka, hrach lúpaný, šošovica/, jačmenné krúpy malé, 1 cibuľa, 4str.cesnaku, 200gr údené hovädzie, 200gr údenej hov. klobásy, 3 väčšie zemiaky, soľ, korenie, červená paprika
Postup: Strukoviny je dobré vopred namočiť, postačuje na 12 hodín. Na hrubo nakrájanú cibuľu, cesnak, mäso a klobásu urestujeme na troche slnečnicového oleja, pridáme...
Ingredience: 1 šálka miešanej (hŕstkovej) zmesi – ja som mala zmes jačmenných krúp, suchého hrachu a červenej šošovice (môžete dať aj fazuľu, alebo obyčajnú šošovicu) 3-4 mrkvy – nakrájať na kolieska 1 petržlen – nakrájať na kolieska čerstvú petržlenú vňať – väčšinu zviazať do viazaničky a zvyšok nakrájať najemno 2-3 PL oleja 1 biela cibuľa – nakrájať nadrobno 4 strúčiky cesnaku – nakrájať na...
Ingredience: .4 platy tenkeho strudloveho cesta (ja som mala kupovane) .1000g uz ocistenych a jadrincov zbavenych hrusiek (v povodnom recepte bolo uvedene 900g) .100g rozdrobeneho syra so zelenou plesnou rokfort (v povodnom recepte je uvedene 150g) . 280g struhanka + 50g mlete mandle . 50g krystalovy cukor . 1 lyzicka mleta skorica . pol lyzicky pernikove korenie . stava a kora z pol citrona...
Ingredience: Cesto: 250 g hladkej múky, 125 g masla, 100 g kryštálového cukru, 100 g pomletých mandlí alebo orechov, 1 žĺtok, postrúhaná kôra z 1 citróna, 1 pl studenej vody, štipka soli. Plnka: 750 g plechovka hrušiek v sirupe, šťava z 1 citróna alebo 4-5 ošúpaných hrušiek bez jadrovníkov, 300 ml vody, 100 g cukru a 3ťava z 1 citróna; trochu čokolády na posypanie cesta
Postup: Z uvedených surovín...
Ingredience: 6 väčších pevných hrušiek, 150 g hladkej múky, 120 g kryštálového cukru, 150 ml creme fraiche alebo šľahačkovej smotany, 2 vajcia, 40 g masla, 3 - 4 pl hruškovice, 3 - 4 pl panenského olivového oleja, 1 pl kypriaceho prášku, 1 vrecúško vanikového cukru
Postup: Hrušky ošúpeme, vyberieme jadrovníky a pokrájame na kúsky veľké 2x2 cm. V mise roztopíme v hruškovici vanilkový cukor a naložíme do nej...
|< 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 >|