Viac ako  4 000  receptov

Nahlásené komentáre

Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?


vložené: 07. 04. 2010 12:19:44

Milá Alenka 111, po reakcii Evy a Maris som si preštudovala hlbšie historiu židovskej gastronomie a zistila som, že ide o veľmi starý recept. Historickým vývojom samotných židov časom získal tento recept variabilitu i medzi samotnými židmi - na Slovensku medzi Aškenáziovcami /slovenská židovská komunita pri Ziline/a v zmiešaných etnikách na celom svete sa ho naučili pripravovať aj nežidoské národy. To vysvetľuje, prečo je taký známy a rozšírený. Z toho prirodzene vyplýva, že každý mohol pridať niečo \"zo svojho\" a mnohé, aj nežidovské rodiny ho považujú za vlastný recept. Nie je zanedbateľný ani vplyv modernej gastronomie - napr. pridanie kečupu. Len je na škodu, že okrem Vás a mňa, na topkách prakticky nikto nevie, ako chutí. Vôbec nepreháňam, ak toto jedlo nazvem delikatesou. U nás doma patril k sviatočným pochúťkám. A ešte škoda, že sa nerozlišuje, čo je nátierka a čo kaviár. U židov sa tento pokrm podáva ako sviatočné predjedlo.:-p



Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz