Nahlásením nám pomáhate odstraňovať komentáre, ktoré porušujú všeobecné podmienky a pravidlá slušného správania. Naozaj chcete nižšie uvedený komentár nahlásiť administrátorom?
Maris, ale ja si za svojim stojím aj teraz - vid môj dnešný príspevok 28.08.2O10 o 11,20 h. Už aj v recepte zo 6.4.2010 som uviedla, ako som k nemu prišla. V dnešnom príspevku som napísala, že som ho zverejnila, až ked som ho videla tak isto pripravovať židovského kuchára v židovskej reštaurácii v Budapešti na TV Paprika. Pán Moshe mi ozrejmil jeho košer verziu. Ja sa nechcem sporiť, len na okraj uvádzam, že to, čo je uvedené v kosher recepte pána Mosheho, sme u nás doma poznali pod názvom \"židovská paštika\". Ingrediencie sa mleli na mäsovom mlynčeku a používali sme zásadne husaciu pečeň /nie kuraciu!/ z vykrmenej husi zo žitného ostrova a tá zaručene nebola zabitá kosher, ale paštika bola delikatesná. Aby som bola úplne presná, mama pripravovala aj židovský kaviár, aj židovskú paštiku. Raz musíš pochopiť, že nie som židovka, ale k židovskej kuchyni pristupujem s rešpektom a obdivom. Ešte by som rada dodala, že som tento recept som v iných jazykoch našla pod názvom \"židovské vajcia\" od židovských autorov. O kosher receptoch, som sa dozvedela práve vdaka láskavosti pána Mosheho. Napr. Aškenázyovci na Slovensku uvádzajú tento recept ako paštiku.:-))