Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Syrovo-cesnaková nátierka na chlebíčky

Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ

Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.

 
Syrovo-cesnaková nátierka na chlebíčky

Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ

Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.

 
Syrovo-cesnaková nátierka

Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ

Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.

 
Kokosové tyčinky - strojkové cukroví

Ingredience: 300g hladké mouky 100g kokos 60g moučkový cukr 1 ks vanilkový cukr 220g másla změklého 1 ks vejce Dále moučkový cukr na obalení či posypání 2 lžíce kakaa na obarvení těsta, pokud chceme tmavé, cca

Postup: Mouku smícháme s kokosem a cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet. Pak těsto opět propracujeme a přes masový...

 
Varená viedenská bábovka

Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor

Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.

 
Varená viedenská bábovka

Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor

Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.

 
Varená viedenská bábovka

Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor

Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.

 
Viedenská bábovka

Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor

Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.

 
Kvasnicová (drožďová) nátierka

Ingredience: 2 cibuľa 4 kocky droždia 2 lyžice masla 2 vajcia soľ pepř

Postup: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.Droždie rozdrobíme na menšie kúsky. V panvici rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu, pridáme droždie a necháme rozpustiť.Vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Podávame s čerstvo mäkkým chlebom a kyslou uhorkou.

 
Tvarohová želatínová torta

Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor

Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...

 
Tvarohová želatínová torta

Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor

Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...

 
Tvarohová želatínová torta

Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor

Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...

 
Tvarohová torta

Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor

Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...

 
Zdravý zemiakový džús po slovensky

Ingredience: 3 ks zemiaky ľadová voda podľa potreby soľ

Postup: 1.Zemiaky dobre ošúpeme, umyjeme, pokrájame na kúsky vhodné do odšťavovača. 2.Kúsky zemiakov odšťavíme. Hotový džús môžeme zriediť vodou, prípadne pridať odšťavenú mrkvu pre lepšiu chuť.

 
Famózna mňamózna dusenózna husacia krvička

Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....

 
Husacia krv dusená

Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....

 
Husacia krv dusená

Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....

 
Dusená husacia krv

Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie

Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....

 
Krupicové noky

Ingredience: 1 hrnček mlieko 1 štipka soľ 1 lyžica maslo 1 ks vajcia 100g hrubá krupica

Postup: Horúce mlieko osolíme pridáme maslo a za stáleho miešania na miernom ohni prisypeme krupicu. Miešame, až sa cesto nelepí na dno a steny nádoby. Do vychladnutej zmesi vmiešame vajcia. Lyžicou vykrajujeme noky zavárame ich do vriacej osolenej vody a varíme 5 - 6 minút.

 
Kokosové pracny

Ingredience: 300g hladkej múky 60g práškového cukru 1 ks vanilkový cukor 100g kokosu 220g masla 1 ks vajcia

Postup: Z múky, cukrov, kokosu, masla a vajcia vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Pracny plníme cestom pečieme v predhriatej rúre do ružova. Ešte teplé vyklopíme a obaľujeme v cukre.

 

1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14   15   >|  


Copyright © 2008 - 2025 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné obchodné podmienky | Zásady ochrany súkromia | Cookies zásady | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.cz