Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ
Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.
Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ
Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.
Ingredience: 50g syra (Eidam, Gouda) 3 vajcia 1 - 2 strúčiky cesnaku 150g nátierkového masla 1 lyžička sladkej papriky 1 lyžička plnotučnej horčice 2 kyslé uhorky soľ
Postup: Syr, vajcia uvarené na tvrdo a cesnak najemno postrúhame. Pridáme nátierkové maslo, papriku, horčicu, na kocky nakrájané uhorky, soľ a všetko dobre premiešame. Mažeme na nakrájanú veku a ozdobíme podľa svojej fantázie.
Ingredience: 300g hladké mouky 100g kokos 60g moučkový cukr 1 ks vanilkový cukr 220g másla změklého 1 ks vejce Dále moučkový cukr na obalení či posypání 2 lžíce kakaa na obarvení těsta, pokud chceme tmavé, cca
Postup: Mouku smícháme s kokosem a cukry, přidáme změklé máslo a vejce, vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu alespoň dvě hodiny proležet. Pak těsto opět propracujeme a přes masový...
Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor
Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.
Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor
Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.
Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor
Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.
Ingredience: 0.25l mlieka 150g masla 160g cukru krupica 2 lyžice kakaa 250g polohrubej múky 1 prášok do pečiva 1 vajce 1 vanilkový cukor
Postup: Mlieko, maslo, cukor, a kakao dáme variť. Akonáhle prejde varom, odstavíme a necháme vychladnúť. Potom pridáme múku s práškom do pečiva, vajcia, vanilkový cukor a zľahka zašľaháme. Nalejeme do vymastenej a vysypanej formy, pečieme na 150°C asi hodinu.
Ingredience: 2 cibuľa 4 kocky droždia 2 lyžice masla 2 vajcia soľ pepř
Postup: Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky.Droždie rozdrobíme na menšie kúsky. V panvici rozpustíme maslo a speníme na ňom cibuľu, pridáme droždie a necháme rozpustiť.Vmiešame vajcia, osolíme, okoreníme a všetko dobre premiešame. Podávame s čerstvo mäkkým chlebom a kyslou uhorkou.
Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor
Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...
Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor
Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...
Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor
Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...
Ingredience: 600 ml mlieka 2 lyžice želatíny 2 balenia detských piškótov kompótované ovocie - najlepšie broskyne 2 kocky tvarohu 1 nátierkové maslo 10 lyžíc cukru 1 vanilkový cukor
Postup: Do mlieka dáme napučať želatínu a zohrejeme na 60 °C. Na dno formy naukladáme piškóty a pokvapkáme šťavou z kompótu. Tvaroh zmiešame s nátierkovým maslom, cukry a pomaly prilievame mlieko so želatínou a...
Ingredience: 3 ks zemiaky ľadová voda podľa potreby soľ
Postup: 1.Zemiaky dobre ošúpeme, umyjeme, pokrájame na kúsky vhodné do odšťavovača. 2.Kúsky zemiakov odšťavíme. Hotový džús môžeme zriediť vodou, prípadne pridať odšťavenú mrkvu pre lepšiu chuť.
Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie
Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....
Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie
Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....
Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie
Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....
Ingredience: 450 g husacia krv 5 ks žemľa 3 ks cibuľa 120 g husacia masť cesnaku soľ, mleté čierne korenie
Postup: 1.Na husacej masti speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme soľ, mleté čierne korenie (trochu) a rozotretý cesnak. Zmiešame všetko dokopy. 2.Žemle namočíme a spolu s krvou zomlieme na mlynčeku na mäso. Namočené žemle pridáme do zmesi. 3.Pomaly dusíme za stáleho miešania do hustej kaše....
Ingredience: 1 hrnček mlieko 1 štipka soľ 1 lyžica maslo 1 ks vajcia 100g hrubá krupica
Postup: Horúce mlieko osolíme pridáme maslo a za stáleho miešania na miernom ohni prisypeme krupicu. Miešame, až sa cesto nelepí na dno a steny nádoby. Do vychladnutej zmesi vmiešame vajcia. Lyžicou vykrajujeme noky zavárame ich do vriacej osolenej vody a varíme 5 - 6 minút.
Ingredience: 300g hladkej múky 60g práškového cukru 1 ks vanilkový cukor 100g kokosu 220g masla 1 ks vajcia
Postup: Z múky, cukrov, kokosu, masla a vajcia vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať. Pracny plníme cestom pečieme v predhriatej rúre do ružova. Ešte teplé vyklopíme a obaľujeme v cukre.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 >|