Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Lososový šalát s mušličkami

Ingredience: uvarené cestoviny al dente, najlepšie malé mušličky 2 väčšie plechovky lososa 1 šálka mrazeného baby hrášku, ktorý uvaríme 3 jarné cibuľky, nakrájame 1 nakrájaný celer 1 šálka majonézy alebo jogurtu 1 lyžička sušeného kôpru 1 lyžička soli (ak máte nejakú ochutenú, použite tú) 1/2 lyžičky bieleho korenia

Postup: Vo veľkej mise zmiešame cestoviny, lososa,...

 
Lotusové minitortičky

Ingredience: 200 g Lotus keksy 100 g roztopeného masla 400 g mascarpone 250 ml smotany na šľahanie (33%, vychladená) 120 g kryštálového cukru 40 ml citrónová šťava strúhaná citrónová kôra 180 g Lotus biscoff nátierky zo sušienok

Postup: Rozdrvíme sušienky, pridáme k nim rozpustené maslo a premiešame. Zmes vložíme do mini tortových formičiek do výšky cca 0,5 cm a utlačíme. Dáme do chladničky, kým...

 
Lovecké maso na víně

Ingredience: 500 g hovězího libového masa 2 cibule 100 g anglické slaniny 20 g sádla (olej) 2 malé stroužky česneku 8 kuliček pepř černý celý 2 kuličky nové koření 2 kuličky jalovce 100 ml červeného vína 1 bujón drůbeží nebo vývar 1 - 2 polévkové lžíce kukuřičný škrob trochu citrónové šťávy 50 - 100 ml smetany na vaření sůl

Postup: Maso nakrájíme na menší kousky, slaninu a cibuli na drobné...

 
Luciferův předkrm

Ingredience: 500g točeného salámu, nebo špekáčků, popřípadě gothaje, 2 velké cibule, 3 kyselé okurky, 1 feferonka-lze i víc, podle toho kolik sneseme. Na marinádu: 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce tatarské omáčky, 2 lžíce oleje, 2 lžíce octa, 2 lžíce ostrého kečupu, 1 lžíce worcesteru, 1 lžička mletého cukru, 1/2 lžičky mletého pepře, půl lžičky soli.

Postup: Točený salám nakrájíme na kolečka, cibuli...

 
Lúhované bagetky /Louhované bagetky

Ingredience: 220 g vody, lžička cukru, 50 g oleje, 2 lžičky sezamu, 1,5-2 lžičky soli, 420 g hladké mouky, 20 g droždí Na louhování: litr vody, 50 g jedlé sody; na potření před pečením žloutek

Postup: Všechny suroviny dáme do pekárny a použijeme program Těsto. Vykynuté vytáhneme, propracujeme, rozdělíme na 8 dílů a z každého uděláme tenčí a kratší bagetu. Bagety necháme vykynout, vodu dáme vařit v...

 
Lunchmeatove tajomstvo

Ingredience: 2 malé konzervy lunchmeatu, 1 vajce, 1 rožok, soľ, čierne korenie, majorán, 1 lyžička horčice, 1 zaváraná kapia, 50 g syra

Postup: Konzervy otvoríme z oboch strán a vytlačíme celé na dosku. Z oboch vyrežeme v strede otvor. Vydlabanú časť popučíme vidličkou, pridáme vajce, na malé kocôčky narezaný rožok, koreniny, nasekanú kapiu a horčicu. Naplníme otvory v lunchi, posypeme strúhaným syrom a v...

 
Lupacky s medom

Ingredience: 300ml mlieka 2 zltka (zloutky) 2-3 PL medu 2 PL tuku (maslo, hera) vanilkova aroma citronova kora 400g hladkej muky 100g hladkej spaldovej muky 1/3 kocky drozdia

Postup: PL su polievkove lyzice. Mam lyzice z viacerych suprav, pouzivam strednu velkost a naberiem kopcom. Z tukov pouzivam len prirodne tuky, cize maslo, mast alebo olej, ziadny margarin. Do pekarne dame suroviny v tomto...

 
Lúpané paradajky

Ingredience: Paradajky, horuca voda

Postup: Ked chcete paradajky pouzit pri priprave teplych pokrmov, vzdy ich najpr olupte z vrchnej koze. Paradajky sa tepelnym spracovanim zredukuju a rozvaria..okrem ich supky, ktora je tvrda a nevyzera pekne.. Paradajku narezte dokriza na obidvoch koncoch. Zvarte vodu a narezane paradajky vlozte na par minut do nej, tak aby boli zaliate uplne. Vyberte, schladte pod...

 
Lúpežnícke kolienka

Ingredience: 2 bravčové kolienka, 2 hlávky cesnaku, 2 bobkové listy, 2 menšie mrkvy, 100 g ovčieho syra, maslo, soľ, čierne korenie

Postup: Kolienka zbavíme kože a husto prešpikujeme strúčikami cesnaku. Osolíme, okoreníme. Potom každé kolienko zabalíme zvlášť do alobalu s bobkovým listom, paličkami mrkvy a hranolkami syra, navrch dáme kúsok masla. Vložíme do hlbšieho pekáča, zalejeme vodou tak, aby boli...

 
Ľúta omeleta s bryndzou a bez múky - rychlovka

Ingredience: 20g pravej ovčej bryndze - môže byť aj viac 3 vajcia 3PL mlieka soľ trošku prepusteného masla Ghee alebo iného tuku trochu nastrúhaného ľubovoľného syra-nemusí byť

Postup: Bryndzu rozmiešame v mlieku, zašľaháme do nej vajcia a vylejeme na panvicu, v ktorej sme najprv zohriali tuk. Osolíme. Zakryté pečieme asi 2-3min. Otočíme a posypeme nastrúhanym syrom. Pečieme uz asi len 1min. Prelozime...

 
Luxusná viedenská káva

Ingredience: 500 ml silnej filtrovanej kávy, prípadne silného espressa, 250 ml šľahačky, 4 vanilkové cukry, 2 žltky, 5 CL práškového cukru, 100 ml plnotučného mlieka, mletá škorica, balený kryštáľový cukor á 7 g

Postup: Zltky vyšľaháme s cukrom a mliekom do peny. Rozdelíme do porcelánových šálok. Zalejeme horúcou kávou. Sľahačku vyšľaháme s vanilkovým cukrom do tuha. Pomocou cukrárskeho sáčku nastriekame...

 
Luxusné čokoládové trojhranky /Luxusní čokoládové trojhránky

Ingredience: Korpus: 2 hrnky polohr. mouky 1 hrnek cukru krupice 4 vejce 1/2 pr. do peč. 1 hrnek mléka 3/4 hrnku oleje 2 lžíce kakaa Krém: 2 tvarohy (500g) 250g másla 1 vanilkový pudink (Olé, na vaření za studena) 4 lžíce ml. cukru Čokoládová poleva: 2 čokolády na vaření 100 ml smetany 50g másla (popř. ztužený tuk např. Omega)

Postup: Nejprve si předehřejeme troubu na 180°C. Žloutky...

 
Lyonské zemiaky

Ingredience: Brambory vařené ve slupce a oloupané, máslo, pěkné zdravé cibule, sůl, pepř, možno petrželka.

Postup: Oloupané vařené brambory nakrájíme na plátky. Na velké pánvi rozpustíme máslo a na něm opékáme cibuli na kroužky spolu s plátky brambor dorůžova. Hotové ochutíme solí, pepřem a petrželkou.

 
Mac and cheese z jedneho hrnca

Ingredience: 1 lyzicu masla (podliat troskou olivoveho oleja, aby nehorelo) 1 mensia cervena cibula 500ml mlieka 150g cestovin sol 1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia susene oregano syr tvrdy (pouzila som indicky cheddar)

Postup: V hrnci na miernom ohni zohrejeme maslo. Pridame nadrobno nakrajanu mensiu cibulu a restujeme do makka. Potom pridame mlieko, cestovinu, sol (nie vela, aj syr je slany),...

 
Macedónske teľacie pečené.

Ingredience: 500 g telacie, 300g mala cibulka, 1 lyzica vegeta natur, 1 mala lyzicka safranove vlakna, 150ml biele vino, 2 bobkove listy, 6 strucikov cesnak, mlete korenie.

Postup: Telacie maso nakrajame na velkost jedneho susta. Cibulku ocistime. Ja som si kupila salotku a aby som docielila aby boli rovnako velke, tak som ich prekrojila a urobila som tych chybu, pretoze sa mi ta cibula rozplynula v mase....

 
Macejkova kapsa

Ingredience: Bravčové karé bez kosti 1 cibuľa 2 stúčky cesnaku 150g Oravskej slaniny 1 konzerva červenej fazule v parad. 1/2 konzervy krájaných šampiónov 200g údeného syra-nastrúhame gril.korenie soľ olej

Postup: Mäso nakrájame na dvojrezne-aby sme mohli otvorit a naplnit(odkrojíme hrubý rezeň a potom ho po hrúbke nakrojíme,ale neprekrojíme celkom).Osolíme,okoreníme a roztvorený vyklepeme. Na oleji...

 
Macesové gule

Ingredience: 100 g macesovej múky 1 vajíčko soľ 1 prášok do pečiva

Postup: Do macesovej múky pridajte vajíčko, vodu a cajovú lyžičku prášku do pečiva. Vytvarujte guľôčky a varte v osolenej vode cca 8-10 minút.

 
Macka dvoch tvari

Ingredience: toustovy chlieb ( alebo aj obycajny) maslo ( obycajne, alebo pomazankove alebo lahko rozotieratelny syr) listky z bazalky cierne olivy par stebielok pazitky

Postup: z chleba pomocou formicky vykrojime macaciu hlavu, potrieme maslom . Na polovicu tvare prilozime vykrojeny platok sunky na druhu polovicu vykrojeny syr. Dozdobime ciernou olivou, pazitkou a listkami bazalky

 
Mačacie oči

Ingredience: 500g hladkej múky 200g práškového cukru 1 vanilkový cukor (20g) 250g maslo (hera) 2 vajcia 1/2 bal. prášku do pečiva (6g) džem na plnenie práškový + vanilkový cukor na obaľovanie

Postup: Zmiesim cesto, dám zachladiť, vyvaľkám na 3 - 4mm a vykrajujem kolieska. Na polovici koliesok vykrojím aj stred. Ukladám na plech vyložený papierom na pečenie. Na jeden plech dávam vždy rovnaké tvary,...

 
Mačacie očká

Ingredience: 1 vajce, 130 g masla, 130 g práškového cukru, 250 g hladkej múky ríbezľový lekvár

Postup: Suroviny spracujeme na cesto, ktoré vyvaľkáme na 3 mm hrubo. Vykrajujeme kolieska s priemerom 4-5 cm a do polovice z nich vykrojíme malé koliesko s priemerom 1 cm. Upečieme do ružova. Po vychladnutí lekvárom zlepujeme vždy plné a dierkované koliesko. Lekvár dávame do stredu plného kolieska tak, aby po...

 

|<   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz