Viac ako  4 000  receptov

Katalóg receptov

Radiť podľa:      A - Z     Z - A           Zobraziť: zoznam | fotografie | podrobne

Madarská štrúdľa lenivej gazdinej

Ingredience: 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva, 180 g kryštáľového cukru, 1 balenie namočených a dobre odkvapkaných hrozienok, 500 g tvarohu, 250 g studeného až zmrznutého masla, 500 ml mlieka, 3 vajcia, 1 vanilkový cukor, 1 stredne veľký hlbší tukom dobre vymazaný plech

Postup: Zmiešame preosiatu múku s cukrom a práškom do pečiva. Rozdelíme na dve rovnaké časti. Tvaroh rozdrobíme. V mise dobre...

 
Maďarská torta "Rigo Jancsi"

Ingredience: Cesto: 7 vajec, 250 g práškového cukru, 120 g polohrubej múky, 70 g preosiateho kakaa, 50 g pomletých lúpaných arašidov, 1 vanilkový cukor, štipka soli Plnka: 750 ml sladkej smotany na šľahanie, 150 g práškového cukru, 150 g preosiateho kakaa Poleva: 150 g kvalitnej 70%-nej čokolády, 100 g masla

Postup: Vajcia rozdelíme na žltky a bielky. Ku žltkom pridáme cukor a elektrickým šľahačom šľaháme...

 
Madarská višňovo - maková štrúdľa

Ingredience: štrúdľové cesto - vid prípravu v rubrike pre začiatočníkov, Plnka: 500 g čerstvých vykôstkovaných, umytých a odkvapkaných višní, 100 g studeného, pokrájaného masla, rozpustené maslo na potretie, 150 g mletého maku, 150 g kryštáľového cukru, práškový cukor na posypanie štrúdle

Postup: Na cesto nasypeme mletý mak a vykôstkované višne. Posypeme kryštáľovým cukrom. Pokladieme pokrájaným maslom....

 
Maďarská zapečená krkovička

Ingredience: 4 plátky krkovičky, 4 plátky domácej údenej slaniny, 1 veľká cibuľa, 250 g čerstvých šampionov, 100 g Eidamu, 250 g kyslej smotany, 2 vajcia, 1 zväzok petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie, olej

Postup: Krkovičku po obvode narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme. Nakrájame šampiony na plátky a nastrúhame syr. Cibuľu nakrájame na jemné plátky. V miske rozmiešame kyslú smotanu s vajcami,...

 
Madarská zemiaková polievka mojej mamy

Ingredience: 500 g zemiakov, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 zväzok petržlenovej vňate, 1 cibuľa, soľ, 1 bobkový list, rasca, majorán, mleté čierne korenie, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 PL polohrubej múky, voda, olej

Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Očistenú mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska. Zeleninu dáme variť do hrnca s osolenou vodou spolu s bobkovým listom. Pridáme rascu a trocha...

 
Maďarská zemiaková polievka s hubami

Ingredience: 500 g zemiakov, 200 g lesných húb- slávky, špičky, malé kuriatka, soľ, 1 PL sladkej mletej červenej papriky, 1 PL polohrubej múky, 2 mrkvy, 1 petržlen, 1 zväzok na jemno pokrájanej petržlenovej vňate, olej, voda, trocha mletého čierneho korenia, 1 stredná cibuľa

Postup: Zemiaky očistíme a pokrájame na kocky. Očistenú mrkvu a petržlen pokrájame na kolieska. Dáme variť spolu do osolenej vody....

 
Maďarské "Dödölle" - príloha k divine

Ingredience: 500 g zemiakov, 300-400 g polohrubej múky, 150 g cibule, 2 PL bravčovej masti alebo oleja, voda, soľ, kyslá smotana

Postup: Zemiaky ošúpeme a pokrájame na tenké kolieska. Dáme do hrnca s osolenou vodou. Voda má siahať len po povrch zemiakov. Varíme do úplného rozvarenia zemiakov. Vymiešame ich do hladka a po troškách primiešavame múku. Múky dáme toľko, koľko jej zemiaky sú schopné prijať, pričom...

 
Madarské "Mníchovo ucho"

Ingredience: 4OO g polohrubej múky, 2 vajcia, 100 - 200 ml vody do cesta, 4 PL masla na osmaženie strúhanky, 1OO g strúhanky, soľ, voda, 200 g slivkového lekváru - povidla, práškový cukor

Postup: Múku preosejeme do misy a doprostred urobíme priehlbinu. Do priehlbiny vlejeme vodu a pridáme vajcia. Vymiesime do pružného cesta, ktoré sa nám nelepí ani na ruky, ani na steny misy. Cesto na múkou posypanej...

 
Madarské "Rusli"

Ingredience: 2 kg väčších uhoriek - tzv. ruslí, 2 kg cibule, 2 kg zeleninovej papriky, 1 kg mrkvy, kôpor, soľ, cukor, 8% ocot, voda, deko, 2 veľké vandlíky alebo 2 veľkosťou zodpovedajúce umelohmotné vedrá

Postup: Uhorky ošúpeme, prekrojíme na 1/4-ny, zbavíme jadier, po dlžke nakrájame na 1 cm široké hranolky. Dlhšie hranolky prekrojíme na polovicu. Vrstvíme do vandlíka a presolíme. Papriky umyjeme,...

 
Maďarské "žerbo" rezy

Ingredience: Cesto: 350 g polohrubej múky, 1 vajce, 100 ml mlieka, štipka soli, 200 g Hery, 50 g cukru, 20 g kvasníc Cokoládová poleva: 1OO g práškového cukru, 30 g kakaa , 50 g masla Plnka: 120 g mletých orechov, 120 g práškového cukru, 200 g marhuľového lekváru

Postup: Pripravíme si kvások z mlieka, cukru a droždia. Do misy preosejeme múku a pridáme do nej štipku soli, margarín, vajce a vykysnutý kvások....

 
Madarské Dobosové rezy

Ingredience: Cesto: 10 vajec, 135 g kryštáľového cukru, 200 g hladkej múky, nastrúhaná kôra z 1 citrona, maslo na vymazanie plechu a múka na vysypanie plechu Krém: 2 PL sušeného mlieka, 130 g práškového cukru, 210 ml vody, 1 žltok, 50 g Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 250 g masla, 2 PL kakaového prášku Cokoládová poleva: 150 g čokolády so 74% obsahom kakaa, 50 g masla, 2 PL teplej vody ...

 
Maďarské domáce zemiakové pagáče

Ingredience: 375 g v šupke uvarených a prepasírovaných zemiakov, 660 g polohrubej múky, 380 g studeného masla alebo Hery, 4 žltky, 22 g soli, 42 g droždia, 2O g kryštáľového cukru, 1 vajce

Postup: Do vriacej osolenej vody dáme variť zemiaky v šupke, kým ich môžeme ľahko prepichnúť nožom, čo trvá asi 45 minút. Potom ich ošúpeme, prepasírujeme a necháme vychladnúť. Pridáme k nim ostatné odvážené suroviny a na...

 
Maďarské kura

Ingredience: 1 celé kurča, ryža, zemiaky /surové alebo napolovicu uvarené/, lečo, soľ, grilovacie korenie, alebo korenie na pečené kurča a maslo

Postup: Do vymasteného pekáča, vysypaného strúhankou dáme vrstvu napoly uvarenej ryže, nato na plátky narezané zemiaky, to všetko v množstve podľa počtu osôb. Zemiaky jemne posolíme, na zemiaky uložíme odkvapkané lečo a nvrch uložíme na kúsky narezané kurča, ktoré...

 
Maďarské lečo

Ingredience: 1000 g zelených paprík, 500 g paradajok, 2 veľké cibule, 8 vajec, 2 nožičky pikantnej klobásy madarského typu, soľ, olej

Postup: Papriky odstopkujeme, zbavíme jadrovníka a žiliek. Umyjeme a pokrájame na prúžky. Umyté paradajky pokrájame na mesiačiky. Očistenú cibuľu pokrájame na jemno a klobásu na kolieska. V kastroli rozohrejeme olej a orestujeme na ňom cibuľu a klobásu. Pridáme papriky a...

 
Maďarské rezne

Ingredience: hovädzie mäso- zo stehna soľ,korenie strúhanka vajíčka bujón alebo vývar

Postup: Rezne osolíme, okoreníme, obalíme v strúhanke a vyklepeme.Pretiahneme rozšľahanými vajíčkami a prudko z oboch strán opečieme na oleji.Uložíme do jánskej misy a dobre podlejeme bujónom.Dáme do rúry dusiť do mäkka.Podávame k ryži a uhorkovému šalátu.Kto má rád,môže aj sladký kompót.

 
Madarské zázvorovo-cibuľové bravčové plátky s tarhoňou

Ingredience: 4 bravčové rezne - použila som vykostené karé /kotlety/, 2 veľké cibule, 6 veľkých strúčikov cesnaku, malý kúsok slaniny, korenie na pečené mäso, mletý koriander, 2 cm čerstvého zázvoru, 1 celá sušená červená štipľavá paprika, 1 CL sladkej mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, 2 CL horčice, olej

Postup: Rezne naklepeme a posypeme korením na pečené mäso, mletým koriandrom a necháme...

 
Maďarské zemiakové pyré so zeleninou

Ingredience: 500 g zemiakov, 1 mrkva, 1 petržlen, 100 g celeru, 200 ml silného vývaru, 100 ml mlieka, petržlenová vňať, strúhaný muškátový oriešok, mleté čierne korenie, 30 g masla

Postup: Očistené zemiaky, mrkvu, petržlenový koreň a celer pokrájame na drobné kocky. V hrnci zeleninu podlejeme trochou vody a bez pridania soli dusíme do mäkka asi 15 minút. Prebytočnú tekutinu zlejeme. Ochutíme mletým čiernym...

 
Maďarské, zeleninou prekladané kura v rúre

Ingredience: 600 g kuracích prs, 4OO g zemiakov, 1 cuketa, 1 baklažán, 1 zelená paprika, 8 paradajok, 15O g strúhaného syra, soľ, provensálske bylinky, olej

Postup: Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a pokrájame na kolieska. Kuracie prsia nakrájame na tenšie pláty, osolíme a predpečieme na panvici s olejom. Paradajky ošúpeme a pokrájame na kocky. Na kocky pokrájame aj ostatnú zeleninu. Najprv vo výpeku na...

 
Madarský "Varga béleš" - obuvníkov zákusok

Ingredience: Hotové štrúdľové cesto, 100 g rozpusteného masla Plnka: 125 g polievkových rezancov, 300 g polotučného tvarohu, 50 g práškového cukru, 50 g kyslej smotany, 25 g masla, 2 žltky, 2 bielky, nastrúhaná kôra z 1/2 citrona, 30 g hrozienok, olej, 2 CL vanilkového extraktu, 1 tortová forma o priemere 22 cm Jahodová omáčka: 390 g čerstvých jahôd, 90 g práškového cukru

Postup: Zo štrúdľového cesta...

 
Madarský domáci chlieb v jenskej mise

Ingredience: 420 múky - 50% bielej chlebovej + 50% hladkej múky pšeničnej, 500 ml vlažnej vody, 1/2 čajovej lyžičky sušeného droždia, 2 čajové lyžičky soli, 1 jenská misa o objeme 2 litre aj s vrchom.

Postup: Do misy preosejeme obe múky. Múku posypeme sušeným droždím a premiešame so soľou. Prilejeme vodu, dôkladne premiešame varechou, kým nedostaneme riedku, temer tekutú zmes. Prikryjeme utierkou a na...

 

|<   95   96   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   >|  


Copyright © 2008 - 2024 www.toprecepty.sk | Šírenie obsahu týchto stránok je bez písomného súhlasu autorov zakázané.

Partner: Videorecepty             Všeobecné podmienky | Výmena odkazov | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
Táto webová stránka používa cookies na vylepšenie našich služieb. Používaním tohto webu s tým súhlasíte.
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz