Ingredience: uvarené zemiaky (váha podľa potreby-je dôležité, či to chcete ako hlavné jedlo alebo ako prílohu) soľ mleté čierne korenie olej prísady podľa potreby
Postup: Zemiaky uvaríme a olúpeme. Potom ich nastrúhame na strúhadle (najhrubšie zrná). Nastrúhané zemiaky okoreníme, môžeme pridať aj nejaké bylinky podľa chuti(drvený tymián, rozmarín, vňať, pažitka). Rozohrejeme panvičku a pridáme olej....
Ingredience: 1000 g hovädzej roštenky mramorovanej /pekne prerastenej tukom-čo tvorí v mäse obraz mramorovania/ alebo hovädzieho zadného, 1250 g cibule, 3 strúčiky cesnaku, nastrúhaná kôra a šťava z 1 citrona, soľ, mleté čierne korenie, 1 malý paradajkový pretlak, 1 CL pálivého Tabasca, 3 PL bravčovej masti alebo oleja, 4 paradajky, 1 zväzok čerstvého tymiánu
Postup: Paradajky nakrojíme do kríža, na chvíľu...
Ingredience: 5 rezňov z hovädzieho roštenca 2 veľké hrste sušených húb 1 veľká cibuľa múka na obalenie soľ, drvená rasca lyžica masti, alebo 3 pl olej
Postup: Nakrájame hrubšie rezne a tie len zľahka vyklepeme cez fóliu. Naklepaný rezeň by mal byť tak necelý centimeter hrubý. Keď robím mäso na lesných hubách, tak sa vyhýbam pikantným koreninám, aby som zbytočne nepotláčala chuť hríbov. Takže...
Ingredience: 3 plátky roštěnky 200 g žampiónů 1 polévková lžíce kremžské hořčice-nemusí být špetka kari pár kapek sojové omáčky 1-2 polévkové lžíce kukuřičný škrob 1 česnekový výhonek (stroužek česneku) sůl 1 drůbeží bujón trochu oleje
Postup: Roštěnky nakrájíme na menší kousky, naklepeme a na rozpáleném oleji orestujeme. Dáme do hrnce i s výpekem, zalijeme asi 1/2 litrem vody, přidáme bujón,...
Ingredience: 4 platky z hovadzej rostenky, 1 kg zemiaky, 1 naozaj velka cibula resp. 2 mensie, mleta stiplava cervena paprika, 150 ml smotana na slahanie, sol, mlete cierne korenie, bravcova mast, olej.
Postup: Zemiaky ocistime a nakrajame na hrubsie kolieska. Ocistenu cibulu nakrajame na kolieska. Pekac vytrieme mastou a dve tretiny zemiakov poukladame naspodok a na zemiaky polovicu cibule. Posolime a...
Ingredience: 500 g hovězí roštěné 2 kávové lžičky kremžské hořčice 1 - 2 kávové lžičky kukuřičný škrob - podle toho kolik máme šťávy sůl olej podle potřeby Marináda: 200 ml oleje 1 polévková lžíce naložený pepř 1 polévková lžíce kremžské hořčice sůl
Postup: Všechny suroviny na marinádu smícháme dohromady a podle své chuti osolíme. Maso nakrájíme na tenké plátky a naklepeme. Maso namáčíme do...
Ingredience: Dve velke rostenky, hladka muka na obalenie, sol, mlete korenie, lyzica pikantnej horcice, tabasco, mala cibula, platok slaniny.
Postup: Rostenky nenaklepavame!. Rezne zlahka obalime v hladkej muke. Na panvici rozohrejeme olej a rostenky na nom po obidvoch stranach opecieme. Odlozime ich na teple miesto. Cibulu nakrajame na drobno a platok slaniny na kocky. Na panvici rozprazime slaninu a...
Ingredience: 700 g roštenec + múka na obalenie 2 cibule + 4 cesnakové strúčiky 150 g prerastaná slanina 2 biele papriky soľ, čerstvo drvené korenie 150 ml hustá kyslá smotana olej
Postup: Mäso nakrájame na rezne. Veľmi zľahka ich cez fóliu naklepeme, osolíme, posypeme čerstvo drveným korením a obalíme v múke. Múku ktorá Vám ostane, odložíme na zahustenie omáčky. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame...
Ingredience: Zemiaky podla poctu stravnikov, hlavka cesnaku, rozmarinove vetvicky, 2 lyzice vinneho octu, hrubozrnna sol, cerstvo mlete korenie
Postup: Zemiaky ocistime a prepolime. Dame ich varit do slanej vody. Po zacati varu ich nechame max. 10 minut (zalezi ci od zemiakov...nemali by byt este uvarene.) Rozohrejeme trubu. Zemiaky scedime. Do pekacika dame na dno trochu oleja, vhodime rozmarinove...
Ingredience: kynuté těsto: 200 ml mléka, 2 žloutky, 7 PL oleje (např. slunečnicový), 500 g polohrubé mouky, špetka soli, 3 PL cukru, kůza z 1 citronu, špetka nastrouhaného muškatového oříšku, 20 g droždí, 1 brambora uvařená ve slupce (vychladlá nejlépe od včera) vypeckované 1/2 švestek, 200 g mletého máku, 100 g moučkového cukru 2 PL oleje na každý plech tzn. celkem 4 PL
Postup: Ohřejeme si mléko. Část si...
Ingredience: Roláda: 5 vajec 5 PL práškového cukru 5 PL bezlepkovej múčnej zmesi Cake mix džem podľa chuti Plnka: pol litra mlieka 1 želatína 1 Zlatý klas 120 g práškového cukru 1 vanilínového cukru 500 ml smotany na šľahanie ovocie podľa chuti
Postup: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix a nakoniec zľahka ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom...
Ingredience: 500g hladka muka + muka na podsypanie 250 g maslo 2 PL praskovy cukor + cukor na posypanie 10 PL studena voda 1 kypriaci prasok do peciva dr.oetker 440 g slivkovy lekvar
Postup: Toto cesto sa mi najlepsie robi v robote so sekacimi nozmi. Takze do mixera dame maslo s mukou a praskom do peciva. Pridame praskovy cukor a pustime rychle otacky. Sekame dovtedy kym nam nevznikne cesto ako hruba...
Ingredience: 200g kociek nakrajanych z rozkov od vcera, 2 vajcia, 2 lyzice majoranka..pokial mate kupovanu, ja som mala domacu a ta mala silnejsie grady, tak tej som dala len jednu lyzicu), medzi prsty sol, 3 lyzice oleja, 200ml sladke mlieko
Postup: Nakrajane rozky dame do velkej misy, zakvapkame ich olejom, pridame vajicka, majoranku, trosicku sol. Mlieko zohrejeme a zacneme prilievat (mne z mlieka trochu...
Ingredience: 220 g maslo 80 g jemny krystalovy cukor 280 g hladka muka 100 g mlete mandle 1 lyzicka vanilkovy biely extrakt Na cokoladu : 200g horka cokolada na varenie 2 polievkove lyzice nutella kokosovy tuk (alebo tuk kt. bezne pouzivate) cokoladova ryza
Postup: Mlete mandle na suchej panvici opecieme a nechame vychladnut. Maslo s vanilkovym extraktom a cukrom vyslahame, pridame mandle, muku...
Ingredience: Cesto : 1/4l mlieka, 5 žĺtkov, 1.5 dl oleja, 1/2-3/4 kg polohrubej múky ( podľa potreby ), 100 g cukru, 1 kocka droždia Plnka : nutela
Postup: Urobíme cesto, necháme vykysnúť, rozdelíme na 6 dielov a každý diel vyvaľkáme na kruh a rozdelíme na 8 častí. Plníme nutelou, potrieme vajíčkom a upečieme.
Ingredience: 500 g hladké mouky 1 kostka droždí(42g) 100 ml oleje 200 ml mléka 1 vejce 3 polévkové lžíce cukr krupice špetku soli 1-2 tyčinky ledové kaštany 200 g 100% tuku-Omega, Lando, Iva vejce nebo žloutek na potření
Postup: Do 100 ml vlažného mléka dáme cukr, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl,promícháme, přidáme kvásek, zbytek mléka ve kterém jsme...
Ingredience: Cesto: polohruba múka asi 0,5 - 0,6kg (ja všetko robím od oka, tak že množstva su iba orientačne), kvasnice 1 kocka (42gr.), mlieko 3,5 - 4 dcl., cukor kryštalový 100 - 150gr., olej 2 dcl, vajcia 2 - 3ks., vanilkový cukor, soľ, citronová kôra podľa chuti. Naplň: čokoladová natierka 400gr. (nutella, nugeta a t.d.)
Postup: Pripraviť kysnute cesto, aby bolo vlačne a ľahko sa odlepovalo od stien...
Ingredience: Zvazok rukoly (cca 200g), 200g zampiony, 2 lyzice vinneho octu (balzamikovy), 1 lyzica olivovy olej, pol lyzicky soli, pol lyzicky mleta rasca, mlete biele korenie.
Postup: Ak mame zampiony na grilovanie, tak im ocistime od vrchnej supky hlavky. Zampiony ocisitme a nakrajame na pevnejsie platky. Grilovaciu panvicu (alebo obycajnu teflonovu) vytrieme servitkou olejom a platky z kazdej strany po...
Ingredience: Vanicka rukoly, kompotovane mandarinky (mozno nahradit aj cerstvymi prekrojenymi mesiacikmi), cerstvy hrudkovity syr typu cottage, piniove oriesky, nalev z mandariniek, olivovy olej, balzamikovy ocot
Postup: Pripravime si nalev: 100 ml stavy z kompotu (mozno nahradit aj riedenym dzusom), lyzica balzamica (alebo nejaky ovocny ocot). Umytu a vysusenu rukolu prelejeme nalevom a zakvapkame olivovym...
Ingredience: Rukolove listy, mango, 2 lyzice olivoveho oleja, par kvapiek vinny ocot (u nas balsamico nefrci), sol, syr parmazanoveho typu, pomaranc
Postup: Rukolove listy umyjeme a vysusime, vlozime do nadoby a zlahka posolime. Pridame par kvapkiek vinneho octu a olivovy olej. Vymiesame. Mango nakrajame na kocky a pridame k salatu. Syr nastruhame a posypeme povrch salatu. Podavame s pomarancovymi...
|< 152 153 154 155 156 157 158 159 160 161 162 163 164 165 166 >|