Ingredience: 1 balenie rozvalkaneho listkoveho cesta v rolke jemne druhy cibule…..jarna, cervena, biela….klasicku zltu mozte..ale ja ju nepouzivam smotanovy syr ..ja som pouzila Philadelphiu s bylinkami, ale keby som bola na SK, tak by som to skusila aj s Lucinou nasekany tymian lyzica masla par kvapiek tekuteho medu
Postup: Cibulu ocistime a nakrajame na tenke kolieska. Dame roztopit maslo….neskvarime...
Ingredience: 2 zväzky redkvičky, 1 zväzok celej jarnej cibulky, soľ, olej, ocot, cukor
Postup: Redkvičku a cibuľku nakrájame na tenké kolieska. Pripravíme zálievku z rošky vody, octu, oleja, soli a cukru. Všetko spolu premiešame a dáme do chladu odstáť.
Ingredience: 600g uvareny cicer 1pl olej 1/2cl kurkuma 2cm cerstvy zazvor alebo 1cl mlety zavarany zazvor 1/2 zelenej cili papricky (nemusi byt) 1 mensia cibula 1 strucik cesnaku (nemusi byt) 1/2 konzerva sterilizovane paradajky 1.5-2 cl sol 1cl mlete cierne korenie 1.5-2cl garam masala korenie 1 kyticka cerstvy koriander (nemusi byt)
Postup: Vo vacsom hrnci zohrejeme olej, pridame kurkumu a...
Ingredience: 120g suchého cícera, 120g jačmenných krúp, 60g slaniny, 100g cibule, 1 l kuracieho vývaru, 1 lyžica jablkového octu, soľ, korenie
Postup: Cícer i krúpy necháme odstáť cez noc vo vode. Na druhý deň cícer uvaríme. Krúpy varíme vo vývare a po dovarení uvarený cícer pridáme ku krúpom. Slaninu i cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na pánvičke dozlatova. Potom pridáme do polievky. Necháme prejsť varom...
Ingredience: 200 g cíceru ( cizrny ), 4 zemiaky, ½ stopky stopkatého zeleru ( řapíkatého celeru ), 1 cibuľa, l lyžica hladkej múky, mletá červená paprika, zelerová vňať, soľ
Postup: Cícer namočíme do studenej vody na 12 hodín a potom uvaríme ( v tlakovom hrnci 20 minút ). Pridáme na kúsky narezaný zeler, na kocky narezané zemiaky, dolejeme vodou na potrebné množstvo, osolíme a varíme, kým nie sú zemiaky...
Ingredience: 200 g suchy cicer (mozno dve plechovky zavaraneho) 1 cervena cibula + 5 strucikov cesnaku stiplava papricka podla svojej chuti 5 PL rastlinny olej 1 CL mlety koriander 1 CL rimska rasca 1 CL garam masala (alebo obycajne kari korenie) 400 ml kokosove mlieko 250 ml pasirovane paradajky 5 ceresnovych paradajok Stava z 1/2 limety viazanicka koriandrovej vnate Na ryzu : hrncek...
Ingredience: hrnček uvareného cíceru 1 väčšia mrkva 3 lyžičky majonézy (ak nechcete majonézu, použite biely nesladený jogurt) soľ mleté čierne korenie
Postup: Cícer si na noc namočíme, ráno prepláchneme a dáme uvariť do mäkka. Použila som tlakový hrniec, v ktorom to trvá asi 20 minút od natlakovania. Uvarený cícer scedíme a odložíme bokom vychladnúť. (Ja som použila cícer, ktorý som si uvarila na karí....
Ingredience: 500 g cícer 6 ks paradajky 2 zväzky mladej cibuľky citrónová šťava 200 g tofu - nie je nevyhnutné soľ olej žerucha štipka cukru na hummus ešte aj cesnak, sezam alebo tahini pasta
Postup: Namočený cícer uvaríme, ku koncu pridáme do vody soľ. Scedíme, necháme vychladnúť. Paradajky a cibuľu aj s vňaťou pokrájame, zmiešame s cícerom, pridáme olej, citrónovú šťavu, cukor,...
Ingredience: 300 g cíceru ( cizrny ), 200 g drobných cestovín ( kolieska, abeceda a pod ), 150 g tvrdého syra typu eidam, ½ menšieho póru, 1 veľký biely jogurt, soľ, biele korenie, 1 lyžica olivového oleja, citr. šťava
Postup: Cícer namočíme na 12 hodín a uvaríme. Scedíme. Uvaríme cestoviny al dente. Dobre ocedíme. Zmiešame cícer s cestovinami, pridáme na jemné polkolieska narezaný pór, na drobné kocky...
Ingredience: 250 g mäkkého tvarohu, 250 g hladkej múky, 1 vajce, soľ, 1 zväzok kôpru, 1 lyžica oleja, 150 g údenej slaniny, 2,5 dl kyslej smotany
Postup: Tvaroh zmiešame s múkou, vajcom, soľou, polovicou sekaného kôpru a vypracujeme cesto, ktoré necháme 10 min odstáť. Potom privedieme k varu vodu so soľou a olejom a do vriacej hádžeme halušky. Uvarené halušky necháme odkvapkať, polejeme vyškvarenou slaninou,...
Ingredience: Těsto: 300 g hladké mouky 200 g másla nebo tuku na pečení 100 g mletý cukr 2 žloutky špetičku prášku do pečiva Sníh: 3 bílky 100 g mletých ořechů 130 g cukr krupice 3 polévkové lžíce kakaa rovné nebo 50-100 g čokolády na vaření nastrouhat marmeláda nebo povidla na potření
Postup: Těsto: Ze všech surovin zpracujeme těsto, stejnoměrně vyválíme na pečícím papíře na velikost plechu....
Ingredience: Korpus : 6 vajec, 200 g kryštálového cukru, 250 g hladkej múky, 6 lyžíc horúcej vody, 1 lyžica kakaa Krém : 300 g masla, 200 g práškového cukru, 150 g mletých orechov, 2,5 dl mlieka, 20 g Zlatého klasu ( alebo 1 vanilkový puding ) 1 dl studenej instantnej kávy, okrúhle detské piškóty, maslo s brandy čokoládová poleva
Postup: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pričom postupne pridáme horúcu vodu....
Ingredience: 300 g cukr moučka 4 polévkové lžíce citrónové šťávy 2 polévkové lžíce vařící mléko
Postup: Všechny suroviny dáme do mísy a mícháme dohusta - asi 5 minut.
Ingredience: 6 žĺtky, 80 g cukru, nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna, 4 bielky, 50 g cukru, 100 g hladkej múky, Na náplň: 250 g bieleho jogurtu, 80 g cukru, šťava z jedného citróna, nastrúhaná kôra z polovice chemicky neošetreného citróna, 250 ml smotany na šľahanie, balíček želatínového stužovača, 100 ml vlažnej vody,malinový džem
Postup: Na prípravu cesta ušľaháme žĺtky, cukor a...
Ingredience: Na cesto : 115 g hladka muka 2 vajcia 55 g masla 115 g krystalovy cukor zlta struhana kora z 1 citronu 2 lyzice horuca voda Na citronovy krem : 2 vajcia 90 g krystalovy cukor stava z 2 citronov zlta struhana kora z 1 citronu 55 g maslo 1 plytka lyzica hladka muka Na biely krem : 200g mascarpone 200g prirodny syr lucina (ja som pouzila biely syr...
Ingredience: cesto: 250 g hladkej muky, 125 g masla, 1 zltok, 1/2 lyzicky cukru, stipka soli, 1 pl studenej vody. citronovy krem: 150 g cukru, 100 ml citronovej stavy,3 vajcia, 1 pl maizeny, 30 g masla. ozdobenie: 2 citrony, 200 g cukru, 250 ml vody
Postup: Z uvedenych surovin vypracujeme cesto a v mikrotenovom vrecku ho vlozime aspon na 2 hodiny do chladnicky (najlepsie cez noc). na krem vymiesame vajcia s...
Ingredience: Kuracie stehna, postruhana kora z jedneho citrona, stava z citrona, na kazde stehno platok masla, nasekana lyzica medovky, sol, mlete biele korenie. Na karotku : 400g mlada mrkva, 2 orechy masla, 2 lyzicky hnedeho cukru (ja som dala palmovy a nemalo chybu), troska soli, 4 lyzice biele vino. Petrzlenova vnat.
Postup: Kuracie stehna umyjeme, osusime. Na panvici rozohrejeme 3 lyzice oleja a...
Ingredience: 3-4 celé kuracie stehná, 2 citróny, 100 g sušených paradajok nakladaných v olivovom oleji, 2 strúčiky cesnaku, mletá sladká paprika, 4-5 pl hustej kyslej smotany, čerstvá bazalka, soľ
Postup: Zo stehien stiahneme kožu a prebytočný tuk a vykostíme ich. Prepolíme, hornú časť prekrojíme na 2 alebo 3 kusy, z dolnej časti stehien vytiahneme šľachy. Pripravíme si marinádu: zmiešame 2 pl olivového...
Ingredience: (12 ks) 150 g múky 1 vajce 2 dl mlieka 2 dl sódovej vody 1/2 dl citrónovej šťavy 1/2 citrónovej kôry olej na vyprážanie lekvár na plnenie(citrónový, pomarančový) práškového cukru na posypanie
Postup: Zmiešame všetky ingrediencie do hladka. Upečieme tenké palacinky. Upečené palacinky potrieme lekvárom a posypeme práškovým cukrom a podávame.
Ingredience: Cesto: 150g hladkej múky, 2 žĺtky, 1 lyžička prášku do pečiva, 100g hladkej kukuričnej múky, 100g masla, 80g práškového cukru, kôra z 1 citrónu Poleva: 20ml citrónovej šťavy, 80g práškového cukru
Postup: Všetky ingrediencie na cesto vymiešame do kompaktnej hmoty a necháme 1 hodinu v chladničke odstáť. Cesto potom vyvaľkáme a vykrajujeme z neho zvolený tvar. Vo vyhriatej rúre na 180°C...
|< 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 >|