A ešte k tej maďarskej klobásky- mám pocit , že v originál csabajke recepte čierne korenie vôbec nie je, iba paprika … áno vinikajúcs je kalocsai paprika ale oporúčam aj výrobarsku asta 200 dá sa zohnať na internete…. Tak isto víno miesto vody áno ale kvalitné nie patoky…. Tak že môj názor do maďarskej klobásky čierne korenie - nie! Ale klobasku si robíte pre seba keď to tak máte radi klude si dajte a aj upečte v údiarni :)
Ja by som dal tú klobasku zaplatiť tomu pánovi čo ju údil ( hore na obrázku) to je znehodnotenie masa , korenín Vašeho úsila ….
Asi toľko
Určite klobásky na obrázku sú upečené … už nebudú mat ani dlhú trvácnosť …. Tak ako urobiť dobré dielo do klobás je veľmi dôležité aj údenie.. udenie studeným dymom znamená max do 30”C… keď narazíte klobásky treba ich nechať otiecť a oschnut “(“najlepšie na chladnom vzdušnom mieste na policiach zavesené … údi sa lepšie a rýchlejšie keď je pekne počasie / tlaková výš… ale to sa každý naučí časom nedá sa všetko hneď ,,,, pár krát to pokazíte a časom zistíte ako na to…. Ja používam ventilátor na oschnutie klobás …. Lepšie chytí dym nesmoklia a nedechtujú
Kardinálovy řezy jsou vynikající. S ořechy a karamelovou šlehačkou budou určitě ještě lepší.
tejfeles lepény = osúch s kyslou smotanou!
Takto to pripravujeme celý život, tak to pripravovali naše mamy a staré mamy.
Nikdy nikto nepovedal, že to je na židovský spôsob.
Vždy to boli Španielske vtáčky (v Španielsku pripravované tým istým spôsobom pod názvom "Niňos envueltos" alebo "Rollitos de carne rellenos").
Toto je taký "horňácky recept". My robíme Pitvarošské. Pitvaroš je slovenská dedinka v Čabianskej oblasti. Slnko a krásna červená paprika. Na 10kg mäsa, v dnešnej dobe chudých sviniek, 50/50 bôčik pliecko, pomleté na 8 šajbe.
8,5dkg pretlačený poctivý slovenský cesnak
18-20dkg soľ
10g rasca celá,
čierne korenie čerstvo meliem ,nech má vôňu. 10g na 10kg
paprika sladká domáca kvalitná 20dkg
paprika štipľavá 5-7dkg.
A riadne pomiešať, až sa oddeluje mäso od rúk.
Dobrú chuť.
Sú tu pomiešané dve výborné fazuľové polievky - jedna mliečna nakyslo a druhá s bezmliečna s paprikou a klobásou. Robil som aj takto ako píšete, ale EE, nem dobré. Tam kde ide ocot a cukor, nejde paprika a naopak. Pardon.
janci:Prosím, a kto tu píše o premývaní kyslej kapusty?
ani hríbami nič nepokazíš Alenka, ja mám len k ostatným ľuďom výhradu, Ľudkovia, kto vás učil, keď máte recept Halušky s kyslou kapustou, prečo uvádzate, kapustu premyjem.... čo ste zošaleli?
ricottu milujem, doufam ze mi bude chutnat, diky za tip
Recept vyzerá výborne, určite skúsime! Ak by ste mali záujem o zdravšiu verziu thttps://lexiinkitchen.235.sk/2023/04/02/tofu-brown...ak jednoznačne pozrite našu stránku.
Dobry den,
fakt nahovno recept ! Kde je teplota na ktorej sa ma piect v rure ? a ako dlho ? to si mam z prsta vycucat ?!
V našich končinách Dolná Nitra) moc jahňacinu v obchode nedržia. To mäso má svoju špecifickú chuť a vôňu a kto na to nieje navyknutý, moc mu to nebere. Ja mám v podstate jahňacinu rád, (priučil som sa tomu na Liptove) ale sám som si ju zatiaľ nepripravoval. Tento receptík som vyskúšal, ale dovolil som si použiť na dochutenie málinko údenej slaninky a na podlatie trošilinku pivečka. Ako príloha boli opekané zemiaky. Výsledok = 100% žranica.
V recepte nie je napisane co treba robit s malou nakrajanou cibulou a mokrym vnutrom z paradajok
manzel vie ze majonezovy salat nie je to prave preto sa nim doma nenadpacha. ja spravim tento rok presne to iste, svokra nam kazdy rok na Vianoce nabali aj majonezovy salat ako keby sme doma hladovali, a kedze mame aj vlastneho spravene za kybel jeme ho rychlo aby sa nepokazil. tento rok budeme mat majonezovy od svokry a nas bude cisto zeleninovy.
dakujem za inspiraciu od tvojho muza